reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Hej dziewczyny jak tam u was? Wiosna juz na dobre zawitala u was??
U nas dużo sie dzieje... odwiedził nas zajączek wielkanocny tuż przed samymi świętami... Poza tym nie dzis świetujemy 2 latka. Byliśmy dziś w przedszkolu na dniach otwartych. Od września zaczynamy. Ostatnio pogoda super więc korzystamy z wiosny
received_2274292299491190.jpeg
20190424_160010.jpeg
20190421_123247.jpeg

Oooo gratulacje kochana, no my z tego samego dnia i tez świętowaliśmy 2latka, jak dziewczyny przyjęły siostre?powiedz mi twoje juz dużo mówią?

Oooo gratulacje kochana, no my z tego samego dnia i tez świętowaliśmy 2latka, jak dziewczyny przyjęły siostre?powiedz mi twoje juz dużo mówią?
U nas też powoli idzie to mówienie... wprawdzie juz sie tym nie martwie bo jest progres i powoli pojawiają sie nowe słowa więc najważniejsze ze sa postępy. Gdzies przeczytałam ze 2 latek powinien znać 50 słów i chyba sie nam nazbiera. Szczegolnie ze za słowo uznajemy miał hauł, am-am czy aja-aja i temu podobne...

Haaalo mamuski jak tam?
Leci ten czas..
Czy wasze dzieciaki teze są takie uparte i nerwowe. Niby są za sobą ale wszystko muszę ja.. zwlaszcza wieczorem.. ja myje, ja przebieram, ja kładę spać .. zazdrosni sa strasznie o mnie.. we wrzesni bedar mieli trzy lata i bunt dwulatka z dwójką mnie chyba przerasta.. do tego pyskujaca 7 latka..

Śliczne te wasze dzieci :). Heda twoje dziewczynki bardzo duże jak na dwulatki.
Kamiladon moje dziewczyny są dwa tygodnie starsze od twoich dzieci. Uparte, wdajace się o wszystko w dyskusje. Histeryczne i humorzaste, więc nie jesteś sama. Zazdrosne na szczęście niie są, bo jedna chce zasypiać z mamą druga z tatą. Ale usypianie ich to kosmos. Dziś np poszły spać o 22. I niestety to coraz częstsze. Najpierw negocjacje o jeszcze 5 minut zabawy. Potem w lozeczkach wydziwianie i próby dyskusji. Masakra. Nobi problem z nocnikiem. Siku super, nawet bex pieluchy w samochodzie. Kupa tylkk w majtki, albo do pieluchy. Nie Wiem jak ja je przed przedszkolem nauczę.

Moje też mają swoje histerie. Zazdrosne są głównie o siebie i jak jedna ma coś co druga chce to jest afera na całe osiedle...
Ze spaniem na szczęście nie mamy problemu. Kładą się do łóżka i mam je z głowy... czasem siedzę i pilnuje by nie wychodziły z łóżek, czasem zasypiają same po 15 min a innego dnia jeszcze się z godzinę bawią w swoim pokoju zanim zasną, z reguły mi to nie przeszkadza bo są wtedy mega grzeczne i nie dokuczaja sobie.
Na spacerach też są mega grzeczne, ładnie chodzą za rękę. Do tego stopnia że często wychodzę sama z całą 3 i bez problemu dajemy radę.
received_2290982641158043.jpeg

U nas 13.05 skończyliśmy 17 miesięcy a wczoraj minęły 2 tyg bez pampersa. Poszło lepiej niż myślam [emoji3526][emoji3577] u nas też wieczorem mama, tata nie może rozebrać do kąpieli itp..

reklama
Do góry