reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

urwało mi nie wiem czemu
W tym okresie ponoć jest drugi lęk separacyjny. Dlatego boję się trochę o żłobek. No ale muszą się przyzwyczaić, nie ma wyjścia.
Też sama chodzę na spacery, ale na placyk na razie sama nie chodzę, tylko spaceruję. Na szczęście siedzą grzecznie w wózku.
U nas na razie zęby jak było czyli 8 i 6 i nie widzę żeby co się działo w paszczy.
Mam skierowanie do ortopedy z Wojtusiem. Zrobił mu się taki guzek na pięcie, troche jak ostrogi, trzebla to prześwietlić. Mój mąż ma ostrogi i wogóle w jego rodzinie są, ale ja nie jestem pewna czy to to, bo ma tylko na jednej pięcie i nie wygląda na zgrubienie tylko jakby miał drucik pod skórą. On od urodzenia strasznie walił piętami we wszystko, może coś uszkodził? Nie chciałabym żeby miał problemy z noszeniem bucików.

reklama
hej,
gdzie sie podzialy mamy mlodszych blizniat?
temat byl juz tyle razy walkowany ale dopiero zaczal nas dotyczyc - jaka spacerowka! obok siebie. moze ktos doradzi, albo powie jaka ma i czy poleca badz nie?

Ja mam dorjan danny duo in jest ok, choc siedziska sa dosc waskie ale mysle, ze do ok 2 lat sie w nim zmieszcza.

Hej Dziewczyny.
Podczytuje, ale słowo daję, nie mam kiedy pisać. Córcie rozpełzy mi się po mieszkaniu, Laura raczkuje i staje wszędzie, gdzie tylko może się czegoś przytrzymać, MIlenka też zaczęła ostro raczkować, nie mam w ogóle na nic czasu, bo tylko je przenoszę na matę i tak setki razy dziennie ;) Póki co nie mogę narzekać, jedzenie ok, spanie też, martwi mnie tylko, że przez ten ruch i aktywność mało przybierają na wadze, prawie w ogóle, MIlenka waży 7,2 kg a Laura 8,2 kg. Robiłam wyniki , anemii nie mają, ale i tak się martwię .

W lipcu mamy operację na oba oczka jednej z córek.

Madison - jak wprowadzanie glutenu, jak panny? Edytka - jak Twoje dziewczynki, ile ważą , mierzą ?

Dziewczyny, ma któraś do odsprzedania w dobrym stanie matę do kąpieli mothercare aquapod duo? Nowa sporo kosztuje, a wygląda dosyć ciekawie :) a0151e8c9c.jpg

Załączniki

• a0151e8c9c.jpg
    a0151e8c9c.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 61
Satini ta mata wyglada fajnie jak dla mnie ona byla malo stabilna tzn bezpieczna kupilam dwa foteliki a pozniej zwykla mate antyposlizgowa co do wozkow to ja testuje teraz mountain buggy:-)

Mama a używałaś jej? czy może tylko oglądałaś w sklepie?

PS. Ja mam prawie identyczny wózek jak Ty, easywalker duo;) dzisiaj pierwszy raz użyłam spacerówki, dziewczyny zadowolone ;)

reklama
Ogladalm ta mate I tak dlugo sie zastanawialm bo u nas drogie nawet uzywki I kiedys na playgrupie sie zgadalam z dziewczyna I mi pozyczyla to jest dobre dla duzych dzieci ale to sensu nie ma bo duzi to juz za bardzo w miejscu nie posiedza ja mam schize na punkcie wodu tzn boje sie I dla mnie za malo bezpieczne wolalam takie foteliki w ktorych nie bylo opcji wyslizgniecia sie I to nie jest wogole warte swojej ceny jak dla mnie

Do góry