reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

bliźniaki jednojajowe jednokosmówkowe jednoowodniowe

reklama
Witam. Jestem szczesliwa mamusia blizniat jednoowodniowych jednokosmowkowych.:-) Ciaza przebiegla bez zadnych komplikacji, po pierwszym USG bylam juz pod opieka specjalisty. Czeste badania (USG, KTG) dla pewnosci, czy wszystko przebiega prawidlowo. Dziewczynki urodzily sie w 34 tygodniu poprzez cc. Maja teraz 8 miesiecy i wszystko jest OK.:tak:
Pod czyją opieką byłaś?

Hey. I mnie 2 sztuki zostały zauważone w 10 tygodniu. Wcześniej 2 razy miałam USG (w 6stym na potwierdzenie, że jest i jest w macicy, w 8 żeby mnie uspokoić bo dość mocno plamiłam, a wybierałam się na wakacje samolotem). Od tego 10 tygodnia 1 kosmówka, 2 owodnie. Może u Ciebie jeszcze się owodnia pokaże

Hey. I mnie 2 sztuki zostały zauważone w 10 tygodniu. Wcześniej 2 razy miałam USG (w 6stym na potwierdzenie, że jest i jest w macicy, w 8 żeby mnie uspokoić bo dość mocno plamiłam, a wybierałam się na wakacje samolotem). Od tego 10 tygodnia 1 kosmówka, 2 owodnie. Może u Ciebie jeszcze się owodnia pokaże
I jak Ci poszła ta ciąża, jeśli mogę spytać? Były jakieś problemy?

I jak Ci poszła ta ciąża, jeśli mogę spytać? Były jakieś problemy?
Dzisiaj jest 13+2, więc ciąża jeszcze idzie. A właściwie ciągle startuje. Wczoraj byłam na USG prenatalnym pierwszego trymestru. Na tę chwilę wszystko dobrze. 2 chłopaków. W miarę równo rosną. Jeden ma 7,3 cm, drugi 7,7. Jedyne co niezapokoiło trochę lekarza to podwyższony przepływ żylny. Kazał sprawdzać i obserwować z lekarzem prowadzącym.

Dzisiaj jest 13+2, więc ciąża jeszcze idzie. A właściwie ciągle startuje. Wczoraj byłam na USG prenatalnym pierwszego trymestru. Na tę chwilę wszystko dobrze. 2 chłopaków. W miarę równo rosną. Jeden ma 7,3 cm, drugi 7,7. Jedyne co niezapokoiło trochę lekarza to podwyższony przepływ żylny. Kazał sprawdzać i obserwować z lekarzem prowadzącym.
O jej, dwójka chłopców 😊
A jak się czujesz? Cieszycie się na myśl o bliźniakach czy jeszcze to do Was dochodzi? 😉

Ja się dziś zapisałam do poradni ciąż mnogich przy Starynkiewicza w Warszawie i od razu wyznaczyli mi termin na 25.11 na usg i wizytę z Panią profesor. Tam specjalizują się w takich sytuacjach. Skąd jesteś?

reklama
O jej, dwójka chłopców 😊
A jak się czujesz? Cieszycie się na myśl o bliźniakach czy jeszcze to do Was dochodzi? 😉
Jest radość z przerażeniem ;p

Skupiamy się na plusach. Raz a porządnie i będzie po pieluchach, po nieprzespanych nocach itd.

Chociaż ja mam cały czas z tyłu głowy, że ryzyko w takiej ciąży nie jest małe. Wciąż jesteśmy w pierwszym trymestrze, wiele może się zdarzyć. Z zakupami dla bobasów, szczególnie takimi typowymi pod bliźniaki wstrzymamy się do ostatniej chwili. To wszystko w głowie jest, ale mimo to staram się skupiać na tym że póki co, wszystko jest w porządku i trzymam kciuki, żeby tak zostało do maja :)
A później będzie masakra :p

Do góry