reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

bliźniaki jednojajowe jednokosmówkowe jednoowodniowe

Hej.
Ja jutro zaczynam 22 tydzień.
Połówkowe mamy za sobą. Z chłopcami wszystko ok. Ja mam nadciśnienie indukowane ciąża i 3 dniowy pobyt na patologii za sobą. Wszyscy lekarze wiedzieli że ciśnienie mi skoczy (mam ciężka historię położnicza) ale jesteśmy dobrej myśli. Ciśnienie już unormowane. Chłopaki dobrze rosną, świetne przepływy :) Jesteśmy dobrej myśli.
Powodzenia!

reklama
Super widzieć takie informacje :) na początku było mi ciężko, teraz oswoiłam się z sytuacją i też staram się myśleć pozytywnie. Jak często masz badania USG ? I jak Twój brzuszek ? Mam wrażenie, że mój przez ostatnie dwa tygodnie urósł wiele. Z pierwszym dzieckiem taki brzuch miałam chyba w 28 tygodniu, jak nie później :D

Oj tak, brzuszek mam spory. W porównaniu z koleżankami wyglądam już na zdecydowanie dalszą ciążę :D chociaż przytyłam tylko 2.5 kg. No ale na początku słuchałam bo miałam mega mdłości.
USG mam w właściwie miałam co dwa tygodnie. Teraz będę miała co tydzień. Ciążę prowadzę prywatnie i tam mam wizyty właśnie co 2 tygodnie. Dodatkowo po wizycie na patologii jestem zapisana na NFZ do szpitalnej przychodni ciąż mnogich i tam też będę miała co dwa tygodnie. Więc tak ustawiłam żeby mieć właśnie do tydzień. Trochę mnie to pewnie uspokoi jak co tydzień ktoś rzuci na nas okiem. W tym szpitalu akurat pracuje moja lekarka więc mam do nich prawie tak duże zaufanie jak do niej :)
a Ty jak często masz USG ? W którym tygodniu u Ciebie chcą rozwiązywać ciążę ?

Oj to malutko przytyłas. Ja już mam do przodu jakieś 5kg, ale od samego początku dobrze się czułam. Zero mdłości i wymiotów. Ja również chodzę na wizyty prywatnie, ale dopiero teraz mam co 2 tygodnie. Niestety u mnie w mieście nie ma poradni ciąż mnogich. O rozwiązaniu ciąży lekarz powiedział, że między 32 a 34 tygodniem. Najbardziej stresuje mnie pobyt w szpitalu, bo mam w domu małego szkraba i ciężko będzie mi go zostawić. Na pewno bardzo to przeżyje i on również :(

No właśnie mało przytyłam ale brzuszek mam jak beczka :D mam wrażenie że są takie skoki, dosłownie w jednym tygodniu był normalny a tydzień później już duży.
Ja już przywykłam do pobytów w szpitalach i nie mamy dzieci ale wiadomo, że też najchętniej to bym przyszła na sam poród i wyszła :p
Ja jestem z Warszawy, a Ty?

Tak, dokładnie mam takie samo wrażenie jeśli chodzi o brzuch. Z synkiem właśnie tak miałam, poszłam, urodziłam i wróciłam, a tutaj ... Jest jak jest :) jestem z północy Polski. Elbląg.

Tak, dokładnie mam takie samo wrażenie jeśli chodzi o brzuch. Z synkiem właśnie tak miałam, poszłam, urodziłam i wróciłam, a tutaj ... Jest jak jest :) jestem z północy Polski. Elbląg.
Życzę Ci żebyś spokojnie dotrwała do terminu :) no i powodzenia na połówkowym:)

Hej, czy jeszcze ktoś odwiedza ten wątek ? Ja się dołączę do ciąży 1k1o. Jesteśmy 20+3 i niestety wciąż towarzyszy duży stres. Na razie zidentyfikowane dziewczyny, niedługo połówkowe, zobaczymy czy się potwierdzi. W domu 1,5 roczny chłopczyk :) także będzie wesoło. Jak Wasze ciąze ?
Witam, wczoraj dowiedziałam się, że to ciąża 1k1o 6 tydzień i jestem mega przerażona i wystraszona 😑 proszę powiedz jak przebiega u Ciebie?

reklama
Do góry