reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

bliźniaki jednojajowe jednokosmówkowe jednoowodniowe

Tak tam zamierzam prowadzic ciaze, bo wiem ze jestem w dobrych rękach. Dzisiaj Pani docent powiedziala mi ze po 15 tygodniu ciazy usg robia co 2 tygodnie, wiec to bardzo czesto. Ja tez sie boje, bo jezeli okaze sie ze jednak jest jedna owodnia to bede drzec o dzieci do konca. Na wizyte czekalam 2 dni ale dla tego ze ta przeziernosc mojemu ginekologowi wyszla duza i poprostu chcieli to sprawdzic.

reklama
Jutro dzwonię i się umawiam jak najprędzej. Kawałek drogi jest 150km ale to nie jest ważne najważniejsze żeby dzieciom pomogli i żeby. Miały najlepsza opiekę niestety tu gdzie mieszkam nie ma lekarza który by się specjalizował w tego typu ciazach. Mówili Ci coś jak prowadzi się tą ciążę oprócz wizyt co 2 tygodniowych? Słyszałam że po 20 tyg kładą na szpital

Tak, Pani docent poinformowała mnie o ewentualnych zagrozeniach jakie niesie za soba ta ciąża ale w taki sposob ze zrozumialam i przyswoiłam a nie popadlam w paranoje. Powiedziala ze jeżeli bedzie jednak jednoowodniowa to od 26 max 28 tygodnia i do porodu tj cc w 32-34 caly czas w szpitalu, natomiast jezeli bedzie 2 owodniowa to rozwiązują w 36 tygodniu i jezeli nic sie nie dzieje to nie lezysz w szpitalu. Ja tez mam ponad 100 km i 2.5 letnia corke w domu ale coz mus to mus.

reklama
Do góry