reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

bliźniaki jednojajowe jednokosmówkowe jednoowodniowe

reklama
Ja jestem w ciąży 1k2o, to już 29 tydzień :)

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Wow super. Czy miałaś jakieś dodatkowe badania robione w związku w tak trudna ciaza?Ja jadę 10.04 do prof.Szaflika na dodadkowa konsultacje.

Standardowe wizyty co miesiąc, trochę częstsze usg i od 30 tygodnia raz na dwa tygodnie sprawdzane przepływy żylne u maluchów. U mnie ze względu na ryzyko porodu przedwczesnego w 28 tygodniu podali zastrzyki na płucka :) no i będą chcieli ciążę zakończyć po 36 tygodniu, o ile dotrwam, bo chyba mi się nadciśnienie przyplątało :(

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Witam dziewczyny :) Jestem w drugiej ciąży i jest to aktualnie 11t5d. O tym że jest to ciąża bliźniacza a zarazem 1o1k dowiedziałam się dwa tygodnie temu. Lekarz sam był zaskoczony takim obrotem sprawy i nie za duzo mi powiedział. I niestety weszłam na internet i sama sobie poczytałam o takich ciążach. Pierwsza noc nie przespana, oczy opuchnięte od płaczu. Załamka. Strach o maluszki był nie do zniesienia. Teraz juz na spokojnie szukam informacji jak pomóc maluszkom, szukam specjalistów ale nie jest różowo.
Czy są tu mamusie w takiej sytuacji jak ja?????:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Jak pomoc maluszkom? Przede wszystkim myśleć pozytywnie;) lekarze troszkę strasza, ale muszą ostrożnie podchodzić do tego typu ciąży. Dbaj o siebie dużo odpoczywaj, bo potem możesz mieć z tym problem;)
Ja zmieniłam ginekologa jak na prenatalnych dowiedziałam się że to blizniaki, bo w 12 tyg dopiero wyszło to na jaw;) chodziłam do dobrego ginekologa, który zajmował się badaniami prenatalnymi. Ten doktor skierował mnie w 27 tyg do szpitala a wcześniej po 18 tyg co 2 tyg badal maluszki.

Witam dziewczyny :) Jestem w drugiej ciąży i jest to aktualnie 11t5d. O tym że jest to ciąża bliźniacza a zarazem 1o1k dowiedziałam się dwa tygodnie temu. Lekarz sam był zaskoczony takim obrotem sprawy i nie za duzo mi powiedział. I niestety weszłam na internet i sama sobie poczytałam o takich ciążach. Pierwsza noc nie przespana, oczy opuchnięte od płaczu. Załamka. Strach o maluszki był nie do zniesienia. Teraz juz na spokojnie szukam informacji jak pomóc maluszkom, szukam specjalistów ale nie jest różowo.
Czy są tu mamusie w takiej sytuacji jak ja?????:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
I jak tam kochana się czujesz?u mnie na początku też było podejrzenie 1k1o ale w końcu okazalo się ze 1k2o

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie niestesty nie potoczyło sie dobrze. W 16 tc ( dwa tyg temu)dowiedzieliśmy się, że serduszka naszych skarbów umilkły. Przyczyna jeszcze nie jest znana. Za kilka dni odbiore wyniki histopatologiczne łożyska i może coś sie wtedy wyjaśni. Najprawdopodobnej łożysko nie podjęło pracy. Ciąza rozwijała sie wzorowo więc tym bardziej to co się stało jest niezrozumiałe. Ciąża była jednoowodniowa i jednokosmówkowa tak jak stwierdził to lekarz już na początku. Jestem dobrej myśli i chciałabym jeszcze w tym roku cieszyć się stanem błogosławionym. Synków pochowaliśmy kilka dni temu i wierze że aniołki będą teraz nad nami czuwać .

U mnie niestesty nie potoczyło sie dobrze. W 16 tc ( dwa tyg temu)dowiedzieliśmy się, że serduszka naszych skarbów umilkły. Przyczyna jeszcze nie jest znana. Za kilka dni odbiore wyniki histopatologiczne łożyska i może coś sie wtedy wyjaśni. Najprawdopodobnej łożysko nie podjęło pracy. Ciąza rozwijała sie wzorowo więc tym bardziej to co się stało jest niezrozumiałe. Ciąża była jednoowodniowa i jednokosmówkowa tak jak stwierdził to lekarz już na początku. Jestem dobrej myśli i chciałabym jeszcze w tym roku cieszyć się stanem błogosławionym. Synków pochowaliśmy kilka dni temu i wierze że aniołki będą teraz nad nami czuwać .
Przyjmij kondolencje,bardzo ci współczuję,brak słów.... wierzę,że jeszcze ci się uda zostać szczęśliwa mamą,3maj sie jakoś :(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Są tu może mamusie w ciązy 1k1o? Ja obecnie jestem w 10 tyg. Staram się myśleć pozytywnie, nie czytam już w internecie nic na ten temat, żeby się nie dołować...

Do góry