reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

reklama
Brandy ale slodko:-)mysmy sie teraz tez wlasnie wykapali i tata smaruje Dominisia oliwka:-)a ja dalej siedze przy testach zeby w srode nie dac plamy...
Oolivia i jak tam Emilka?? Daje jakies znaki??
buziaki

Prychatka to jest zdjecia sprzed tygodnia :-) moja niunka kapie sie codziennie o 19.30 Tak ja kapali w szpitalu, wiec nie zmienialam jej rytmu. A widzę Twoj synek jest moim imiennikiem :tak:;-)
Ćwicz testy a ani sie nie obejrzysz bedziesz umiala je na pamiec, bo wchodza jak zloto :tak::-)

Mam wiadomosc od Oolivii, ale nie cieszcie sie jeszcze jest w dwupaku :-DByla dzisiaj na Wyspianskiego i w Esculapie i jesli nic sie nie ruszy do 3.11 to w Esculapie bedzie miala wywolanie. Na ktg miala skurcze co 3-4 min po 40% i jeden na 70% . Jutro powinna sie odezwac bo jej sie laptop zepsul i maz naprawia :tak::-)

Oj może już po wszystkim u Oliwi ciekawe Brendy dawaj znać jak coś będziesz wiedziała. A w tej kąpieli to córa jak dąb ona ma naprawde niecałe 3 miechy, wygląda na strasznie dużą.
A ja znow sama w domu mąż wyjechał do pracy a natka bawi się z patką tzn zakrywa ją kocem i mówi ze nie ma patity.
Prychatka ty się tyle nie ucz bo ci się pomiesza
No a ja ide gotować obiadek jeszcze tylko ssaka musze nakarmić
całuski

Witam wtorkowo!

Prychatka fajnie masz, że możesz w ciągu dnia odwiedzić mamę. Moja mama niestety pracuję, więc nie mam takiej możliwości. Pozostaje mi samotne siedzenie w domku :) No i owocnej nauki i powodzenia na egzaminie.

Oliwia trzymam kciuki! Jeśli zdecydujesz się na Eskulap powinnaś być zadowolona. Jeszcze osobiście nie słyszałam, żeby ktoś był z nich niezadowolony, a sporo znanych mi osób tam rodziło.

Brandy super zdjęcie z kąpieli. Ja teraz też kąpie ok. 19-19:30, kiedyś z tym bywało różnie, zdarzało się nawet po 20-21, ale wiadomo, że najlepiej o tej samej porze. W każdym razie lubię jak Kamil zasypia ok 20, bo wtedy już mam cały wieczór dla siebie i błogi spokój. No i gratulacje zdania egzaminu :)

A ja mam teraz chwilkę dla siebie. Mały zasnął. Niestety bardzo mało śpi w ciągu dnia. Najczęściej jest to jedna godzinna drzemka. Niedawno nauczył się chodzić i teraz zasuwa po całym domu, nienadążam ze sprzątaniem po nim :)
Zmyka, bo niewiadomo jak długo potrwa ten błogi spokój.

No i znowu jestem powymieniałam sobie firaneczki w oknach teraz się suszą na polu co prawda okien nie myłam no ale z 2 dzieci nie da rady, troszke zaległosci w ogrodzie też nadgoniłam, teraz córy śpią a ja musze odpoczać bo mała nie za fajnie śpi w nocy.
Ja też jak nie mam chęci siedzieć w domku jade do rodziców i siory troszke mnie odciążą ale nie robie tego ostatnio za czesto bo Natka póxniej tylko napchana jakimiś łakociami i nic nie je konkretnego.
No Oliwia coś zamilkła moze coś się dzieje.
Czy ktoś wie co się dzieje z Deisy dawno jej nie było

Witam się wieczornie:) dalej w roli kangurka;/
Pojechałam najpierw do Wyspiańskiego a tam na inf.ogólnej baba nas objechała, że to nie tu mamy się pytać,
za na położnictwomamy iść i wogole nie w sosie była bo ją jakiś pacjent wcześniej zdenerwował,
ale co my temu winni byliśmy. A na położniczym w inf. dowiedziłąm się tylko tyle,
że przyjmują na 8dobę po TP na obserwacje i pani nie była w stanie odpowiedzieć na żadne z moich pozostałych pytań.
Więc tak jak napisała Brandy byłam w Eskulapie i tam pojadę rodzić,
410zl +20 za KTG i wszystko, przynajmniej opieka zapewniona. Koleżanka ze SR teraz 23.10 rodziła i była b.zadowolona z opieki.
Zrobiłam konsultacje u gina i anestezjologa i jeśli nic się nie ruszy to 3.11.08 mam rano przyjechać na indukcje;/
W KTG wyszły mi skurcze takie na 40% i gin mi powiedział, że można by było próbować wywołać, ale odrazu powiedział, że nieźle bym się namęczyła i radził poczekać jeszcze
;/

A ja dziś jakaś taka podkurzona chodzę ggrgr, a mam wnerwa a nawet nie wiem na co;/ byłam dziś z M. na zakupach i kupiliśmy wagę łazienkową w w Rosmanie - akurat były fajne, chciałam jeszcze tam kupić taką piłkę 75cm bo była na promocji, ale niestety już wszystkie wykupili:( a tak miałam ochotę na niej trochę poskakać, może coś by się wtedy ruszyło.
Potem byłam w bibliotce oddać książki, eh trochę się przeciągłam z terminem i mam 25zl kary z przetrzymanie;/
a po poludniu wpadła do mnie przyjaciółka, poklachałyśmy trochę, wzięła odemnie kolczyki ehhe kolejny moj menadzer - rozprowadzający mi biżuterię :) i mi się humorek trochę poprawił.
a teraz znowu sie dennie czuje , łupie mnie w krzyżu i skurcze wredziaki -przepowiadaki łąpią;/

Sandra - chyba faktycznie zostane w domu z M.i będziemy mieć sylewstra w pieluszkach:)
loool jaka urocza wypowiedź tej Twojej córci:)
"W ogole to sie dzisiaj rano usmialam, bo sie pytam malej:
-Jak masz na imie dziewczynko?
-Sala.
-A gdzie mieszkasz?
-W bajcie.
-A z kim w tej bajce mieszkasz?
-Z Jasiem."

monika1809 - ja mam cichą nadzieję że moja mała bedzie grzecznie spała, ale póki co to nic na to nie wskazuje, nie dość,
że mały uparciuszek dalej siedzi w brzuszku to jeszcze mi w nim nieżle baraszkuje i daje mamie popalić:)

Agusiaaa - "dwie butelki winka..." lool to nieźle dałyście pewnie potem czadu:) no niestety najgorsze jest to, że mi się ciągle spina brzuch i te przepowiadające są już niekiedy nieznośne;/ a jak mała jeszcze podczas nich mi się zaczyna wiercić to czuje jakby mi cały dól miał odlecieć łącznie z pipką i odbytem -grgrgggrg

luandzia1 - zdecydowana byłam na wyspiańskiego, ale jak mi termin minął i pojechałam tam żeby się dowiedzieć kiedy przyjmują po TP (dopiero na 8dobe) i fakt że za położną musiałabym zapłacić z 500zeta to już wole iść prywatnie rodzić:)
Masz mądrą Zuzię wie, że mleko mamy najlepsze:) i dziadostwa modyfiowanego się nie tknie:)

prychatka - hehe widzę z suwaczka, że podobną datę ślubu mamy :)
no ja na swoim wewnętrznym teście na prawko z teori się nie pojawiłam, bo coś mi tam wypadło, ale tak jak Brandy napisała testy to pikuś wystarczy wykuć i nie ma opcji żeby nie zdać:) jej kiedy ja na to swoje prawko zdawałam,
już mi z 6 lat stykło ;) loool ale ten czas leci:)

Ostatnia edycja:
reklama
Brandy - widać, że mała zachwycona wieczornym pluskaniem:)

Prychatka - mała ciągle daje mi znaki, tylko nie bardzo chyba wie którędy ma wyjść,
bo jej wypinanie tyłka i kopniaczki w brzuch to raczej nie pomogą,
ale chyba ona o tym nie wie, że nie tędy droga:) i uparcie rompluje dalej;/

Mery
- niestety jeszcze nie :(

Ania BB
- po poniedziałkowej wizycie w eskulapie to się zdecydowałam, że tam pójdę:)
heh to niezła torpedka Ci goni po domu:)

Ostatnia edycja:
Do góry