reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

reklama
Brandy ale slodko:-)mysmy sie teraz tez wlasnie wykapali i tata smaruje Dominisia oliwka:-)a ja dalej siedze przy testach zeby w srode nie dac plamy...
Oolivia i jak tam Emilka?? Daje jakies znaki??
buziaki

Prychatka to jest zdjecia sprzed tygodnia :-) moja niunka kapie sie codziennie o 19.30 Tak ja kapali w szpitalu, wiec nie zmienialam jej rytmu. A widzę Twoj synek jest moim imiennikiem :tak:;-)
Ćwicz testy a ani sie nie obejrzysz bedziesz umiala je na pamiec, bo wchodza jak zloto :tak::-)

Mam wiadomosc od Oolivii, ale nie cieszcie sie jeszcze jest w dwupaku :-DByla dzisiaj na Wyspianskiego i w Esculapie i jesli nic sie nie ruszy do 3.11 to w Esculapie bedzie miala wywolanie. Na ktg miala skurcze co 3-4 min po 40% i jeden na 70% . Jutro powinna sie odezwac bo jej sie laptop zepsul i maz naprawia :tak::-)

Oj może już po wszystkim u Oliwi ciekawe Brendy dawaj znać jak coś będziesz wiedziała. A w tej kąpieli to córa jak dąb ona ma naprawde niecałe 3 miechy, wygląda na strasznie dużą.
A ja znow sama w domu mąż wyjechał do pracy a natka bawi się z patką tzn zakrywa ją kocem i mówi ze nie ma patity.
Prychatka ty się tyle nie ucz bo ci się pomiesza
No a ja ide gotować obiadek jeszcze tylko ssaka musze nakarmić
całuski

Witam wtorkowo!

Prychatka fajnie masz, że możesz w ciągu dnia odwiedzić mamę. Moja mama niestety pracuję, więc nie mam takiej możliwości. Pozostaje mi samotne siedzenie w domku :) No i owocnej nauki i powodzenia na egzaminie.

Oliwia trzymam kciuki! Jeśli zdecydujesz się na Eskulap powinnaś być zadowolona. Jeszcze osobiście nie słyszałam, żeby ktoś był z nich niezadowolony, a sporo znanych mi osób tam rodziło.

Brandy super zdjęcie z kąpieli. Ja teraz też kąpie ok. 19-19:30, kiedyś z tym bywało różnie, zdarzało się nawet po 20-21, ale wiadomo, że najlepiej o tej samej porze. W każdym razie lubię jak Kamil zasypia ok 20, bo wtedy już mam cały wieczór dla siebie i błogi spokój. No i gratulacje zdania egzaminu :)

A ja mam teraz chwilkę dla siebie. Mały zasnął. Niestety bardzo mało śpi w ciągu dnia. Najczęściej jest to jedna godzinna drzemka. Niedawno nauczył się chodzić i teraz zasuwa po całym domu, nienadążam ze sprzątaniem po nim :)
Zmyka, bo niewiadomo jak długo potrwa ten błogi spokój.

No i znowu jestem powymieniałam sobie firaneczki w oknach teraz się suszą na polu co prawda okien nie myłam no ale z 2 dzieci nie da rady, troszke zaległosci w ogrodzie też nadgoniłam, teraz córy śpią a ja musze odpoczać bo mała nie za fajnie śpi w nocy.
Ja też jak nie mam chęci siedzieć w domku jade do rodziców i siory troszke mnie odciążą ale nie robie tego ostatnio za czesto bo Natka póxniej tylko napchana jakimiś łakociami i nic nie je konkretnego.
No Oliwia coś zamilkła moze coś się dzieje.
Czy ktoś wie co się dzieje z Deisy dawno jej nie było

Witam się wieczornie:) dalej w roli kangurka;/
Pojechałam najpierw do Wyspiańskiego a tam na inf.ogólnej baba nas objechała, że to nie tu mamy się pytać,
za na położnictwomamy iść i wogole nie w sosie była bo ją jakiś pacjent wcześniej zdenerwował,
ale co my temu winni byliśmy. A na położniczym w inf. dowiedziłąm się tylko tyle,
że przyjmują na 8dobę po TP na obserwacje i pani nie była w stanie odpowiedzieć na żadne z moich pozostałych pytań.
Więc tak jak napisała Brandy byłam w Eskulapie i tam pojadę rodzić,
410zl +20 za KTG i wszystko, przynajmniej opieka zapewniona. Koleżanka ze SR teraz 23.10 rodziła i była b.zadowolona z opieki.
Zrobiłam konsultacje u gina i anestezjologa i jeśli nic się nie ruszy to 3.11.08 mam rano przyjechać na indukcje;/
W KTG wyszły mi skurcze takie na 40% i gin mi powiedział, że można by było próbować wywołać, ale odrazu powiedział, że nieźle bym się namęczyła i radził poczekać jeszcze
;/

A ja dziś jakaś taka podkurzona chodzę ggrgr, a mam wnerwa a nawet nie wiem na co;/ byłam dziś z M. na zakupach i kupiliśmy wagę łazienkową w w Rosmanie - akurat były fajne, chciałam jeszcze tam kupić taką piłkę 75cm bo była na promocji, ale niestety już wszystkie wykupili:( a tak miałam ochotę na niej trochę poskakać, może coś by się wtedy ruszyło.
Potem byłam w bibliotce oddać książki, eh trochę się przeciągłam z terminem i mam 25zl kary z przetrzymanie;/
a po poludniu wpadła do mnie przyjaciółka, poklachałyśmy trochę, wzięła odemnie kolczyki ehhe kolejny moj menadzer - rozprowadzający mi biżuterię :) i mi się humorek trochę poprawił.
a teraz znowu sie dennie czuje , łupie mnie w krzyżu i skurcze wredziaki -przepowiadaki łąpią;/

Sandra - chyba faktycznie zostane w domu z M.i będziemy mieć sylewstra w pieluszkach:)
loool jaka urocza wypowiedź tej Twojej córci:)
"W ogole to sie dzisiaj rano usmialam, bo sie pytam malej:
-Jak masz na imie dziewczynko?
-Sala.
-A gdzie mieszkasz?
-W bajcie.
-A z kim w tej bajce mieszkasz?
-Z Jasiem."

monika1809 - ja mam cichą nadzieję że moja mała bedzie grzecznie spała, ale póki co to nic na to nie wskazuje, nie dość,
że mały uparciuszek dalej siedzi w brzuszku to jeszcze mi w nim nieżle baraszkuje i daje mamie popalić:)

Agusiaaa - "dwie butelki winka..." lool to nieźle dałyście pewnie potem czadu:) no niestety najgorsze jest to, że mi się ciągle spina brzuch i te przepowiadające są już niekiedy nieznośne;/ a jak mała jeszcze podczas nich mi się zaczyna wiercić to czuje jakby mi cały dól miał odlecieć łącznie z pipką i odbytem -grgrgggrg

luandzia1 - zdecydowana byłam na wyspiańskiego, ale jak mi termin minął i pojechałam tam żeby się dowiedzieć kiedy przyjmują po TP (dopiero na 8dobe) i fakt że za położną musiałabym zapłacić z 500zeta to już wole iść prywatnie rodzić:)
Masz mądrą Zuzię wie, że mleko mamy najlepsze:) i dziadostwa modyfiowanego się nie tknie:)

prychatka - hehe widzę z suwaczka, że podobną datę ślubu mamy :)
no ja na swoim wewnętrznym teście na prawko z teori się nie pojawiłam, bo coś mi tam wypadło, ale tak jak Brandy napisała testy to pikuś wystarczy wykuć i nie ma opcji żeby nie zdać:) jej kiedy ja na to swoje prawko zdawałam,
już mi z 6 lat stykło ;) loool ale ten czas leci:)

Ostatnia edycja:
reklama
Brandy - widać, że mała zachwycona wieczornym pluskaniem:)

Prychatka - mała ciągle daje mi znaki, tylko nie bardzo chyba wie którędy ma wyjść,
bo jej wypinanie tyłka i kopniaczki w brzuch to raczej nie pomogą,
ale chyba ona o tym nie wie, że nie tędy droga:) i uparcie rompluje dalej;/

Mery
- niestety jeszcze nie :(

Ania BB
- po poniedziałkowej wizycie w eskulapie to się zdecydowałam, że tam pójdę:)
heh to niezła torpedka Ci goni po domu:)

Ostatnia edycja:
Do góry