reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Ja byłam wczoraj u swojego gina. CIsza i spokoj, wszystko pozamykane, nic sie nie dzieje, wszystko wysoko i nic sie nie skraca. A juz mialam nadzieje, ze powie mi lekarz cos innego i bede sie mogla przygotowywac, a tu nic. Mała waży 2700, a ja do terminu mam jeszcze 4 tygodnie. Nie wiem czy to duzo czy mało. Dominik przy porodzie w 39 tyg wazyl 3550. Został mi wczoraj zrobiony też wymaz z pochwy i dzis mąż mi go zawiózł do Frydy...wynik ma byc na środe, a wiec fajnie bo w czwartek mam wizyte przedporodowa w Esku i dr Biernacki juz mi na to zerknie.
Ivette biedny Kubus:-(.Ja tez nie mam pojęcia skąd się bierze ta 3 dniowka:-(. Ale z tego co słysze od koleżanek to chyba każde dziecko to przechodzi. Dominik miał tylko raz i oby nie wróciło już nigdy:-). A o burzach też słyszałam, zeby uważać bo moze byc niebezpiecznie...
Agusiaa ja widzialam Cie na wysokości tesco w stronę Katowic, czyli dopiero jechaliscie do siostry. A my w rocznice ślubu pojechaliśy do Ikei:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Iveet moje dzieciaczki tez miały po razie tą trzydniówke.Andzia była malutka a Mati miał cos koło roczku.Skończyło się wysypką i spokój tylko ta temperatura cięzko do zbicia.
Agusia
my chyba teraz na coś szczepimy 5-latków?musze zerknąć do ściągi.A jak tam dzieciaczki zdrowe?
Prychatko
pomyśl sobie,że to będa twoje najspokojniejsze 4-tygodnie i wykorzystaj je a dzieciaczkowi daj jeszcze przybrać na wadze bo chyba malutkie to jest.Moje byki jak się urodziły ważyły Andzia 3990 a Mati 4050 tak,że waga konkretna.
A ja kończe wkońcu L4 i od środy wracam do pracy.Z jednej strony się ciesze bo mnie dzieci wykończyły,ale po wczorajszej wizycie w pracy jestem pełna strachu co to będzie.Wszystkim się w głowie poprzewracało.No cóż władza.
Z jednego jestem bardzo dumna Mati wkońcu korzysta z toalety samodzielnie .Pampersa mamy jeszcze na noc,bo rano jak wstaje to ma tam do sikane no,ale wszystko z czasem.Mowa juz mu tez ładnie idzie jego ulubionym słowem jest "super"-wszystko jest super.Nie wiem czy wam pisałam,że moje rodzeństwo też się spodziewa potomstwa.Siostra ma termin na 15 lipca a bratu ma przyjść na świat 10 grudnia,ale będe mieć dzieci do bawienia do wyboru do koloru.
Andzia jutro ma urodziny miał byc grill,ale pogoda cos szwankuje i zobaczymy co z imprezą.
Marys udanych wesel oby Sebo dał rady obrucić na dwa

hej dziewczyny :-)

wy podawałyście na uspokojenie przy bolesnym ząbkowaniu czopki Viburcol ?
Albo jak nie to co dawałyście- dodam że żadne maści nie skutkują - wypróbowałam już kilka :szok:

Prychatka... to już końcówka... szybko przeleci...
Basiek... tak nasze dzieciaki mają szczepienie... a nawet dwa... BłonnicaTężecKrztusiec a drugie to Polio... też pewnie dostaniesz wezwanie do ośrodka...
Ivette ja dawałam na noc Viburcol ale czasami pomagał a czasami nie... Jak już tak strasznie marudziła to dawałam jej Panadol ale to w ostateczności...
My dziś wybieramy się na Błonia do BIelska... są dni Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego i jakieś pokazy i konkursy... oby pogoda się nie zepsuła...

Ivette mi viburkol wogóle nie pomagał a teraz siora stosuje u małej Camilie wlewa sie jedną ampułkę do buzinki i siora jest zadowolona bardzo z tego.
No i po weekendzie wesela obskoczone obydwa w domku byłam o 6 więc spoko nogi nawet nie bolą tak bardzo tylko gardło od śpiewania ale super było na obydwóch a następne w lipcu.
no a pogoda sie zrobiła ekstra aż żal w pracy siedzieć. Miłego dzionka

O jejciu a ja juz odliczam do powrotu do pracy a tu pogoda naprawde super.
Agusia dzięki za cynk na temat szczepień zawsze moim żródłem wiedzy jest na ten temat Marysia,ale jakoś mi wypadło.Nic mi nie zostało jak w przyszłym tygodniu się zrehabilitować i ruszyć na szczepienia chyba,ze jutro?Już czuje moja Angelike jak ona nawed o pobraniu krwi nie ma co gadać.Dreszcze aż mnie przeszły.
Ivett u mnie tez nie działały wogule te czopki zreszta my z zębami nie mieli tak żle,ale kumpela mi dała cynk o tych kroplach co Maryś ci pisała i mówiła,ze są rewelka,więc może wypróbuj

Ale lampa a ja w pracy siedzę ale jak tylko wróce do domku balsam i na leżak może mnie trochę opali.
Co do szczepień to dobrze że ja mam jeszcze czasu trochę ale jakoś moja Natka nie boji się igieł a teraz mam skierowanie z patką na badania krwi i jakoś sobie tego nie wyobrażam ale da radę no a w lipcu znowu będę musiała porobić Natce serie badań przed wizytą u dietetyka biedna znowu ją będą męczyć.
No spadam dalej coś robić chociaż mi sie nue chce miłego dzionka

Pogoda superrr:-). Ciekawe ile się tak utrzyma, pewnie tylko do jutra.
Bylismy w niedziele w Brennej, fajnie było, pogoda dopisała. Mam nadzieję, że ten weekend będzie ładny bo chciałabym jechać do Łąki nad wode. Tam jest super... polecam szczególnie rodzinom z dziećmi:-).
Nas też czeka szczepienie w nie długim czasie na pneumokoki. Mam nadzieję, że Dominik to dobrze zniesie.
Pozdrowionka dla wszystkich:-)

Droga Ivette,
wprawdzie nie udzielę żadnej dobrej rady nt. Twoich aktualnych trosk, ale muszę Ci baaardzo serdecznie podziękować za namiar na Panią Kasię :)
Urodziłyśmy wspólnie w miniony piątek - rewelacja!
Mimo, iż pisałam do wielu innych dziewczyn, Ty jedyna dałaś mi namiar na położną, za namiar na tego Anioła jestem Ci winna największe lody z możliwych w Bielsku :) + kawę.
Pozdrawiam, i mam nadzieję, że do zobaczenia.

reklama
Droga Ivette,
wprawdzie nie udzielę żadnej dobrej rady nt. Twoich aktualnych trosk, ale muszę Ci baaardzo serdecznie podziękować za namiar na Panią Kasię :)
Urodziłyśmy wspólnie w miniony piątek - rewelacja!
Mimo, iż pisałam do wielu innych dziewczyn, Ty jedyna dałaś mi namiar na położną, za namiar na tego Anioła jestem Ci winna największe lody z możliwych w Bielsku :) + kawę.
Pozdrawiam, i mam nadzieję, że do zobaczenia.

Bardzo mi miło i cieszę się że mogłam pomóc,a Pani Kasia rewelka nie??...:-)
Gratulacje , a co urodziłaś???

Do góry