reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

reklama
Agnieszka,

nie, bede rodzic silami natury ze znieczuleniem zewnatrzoponowym, ale sama zastrzeglam, ze w razie jakichkolwiek watpliwosci albo braku postepu porodu chce cc. Jezeli do 23-go nie urodze to 25 mam wywolanie - na takich samych zasadach jak porod w terminie :)

Wybralam Esculapa, bo:
1. 2 kolezanki rodzily w przeciagu ostatnich kilku tygodni i sa super zadowlone (jedna miala cc, druga silami natury)
2. wlascicielem (anestezjologiem) jest ojciec mojego dobrego kolegi z liceum
3. pracuje tam ojciec mojej przyjaciolki (onkolog, ale tez mi polecal)
4. moja ciocia kardiolog (z-ca ordynatora na Wyspianskiego) tez powiedziala, ze moze z czystym sumieniem polecic mi Esculapa, pytalam o porodowke na Wyspianskiego - pow. mi (w zeszlym tygodni), ze niewiadomo czy bym sie zalapala na nowy oddzial, bo caly czas przenosza go
5. mam juz z gory zapewnione ZZO - a w szpitalach robia z tego problem - miesiac przed porodem jest rozmowa z anestezjologiem, ktory ma juz wszystkie Twoje dane spisane, wiec po przyjezdzie do kliniki nie ma juz wypelniania stosu papierkow
6. mam pewnosc, ze np. nie bede sie meczyc kilkanascie godzin, po czym i tak zrobia cc
7. na forum, np. gazeta.pl sa same pozytywne opinie na temat kliniki

Jest jeszcze na pewno duzo innych powodow, ale w tej chwili nie moge sobie przypomniec. Sa rowniez minusy (jak np. w razie komplikacji przewozenie do wojewodzkiego, ale ja sie nastawiam ze bedzie dobrze :) )

Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie po mojej mysli :) W koncu jeszcze miesiac i nadejdzie godzina '0' ;D (a moze i wczesniej)

HEJ.
Troche mnie tu nie bylo bo mi padl internet... ale juz jestem i nadrabiam zaleglosci... Olus skonczyl wczoraj 2 miesiace... bylismy na badaniu bioderek i u okulisty i wszystko jest w porzadku... jak bede miala troche wiecej czasu to powklejam fotki...

Kitka jak Oliwcia?.... zdrowa?....

Sandra no to czekamy na tą godzine zero ;)Agusiaaa a u okulisty byłaś tak bo chciałaś sprawdzić czy jest ok czy lekarz ci kazał?Jak to wygląda bo przy badaniu wzroku nie wolno ruszać oczkami a przy małym dziecku jeszcze?No i klejaj foteczki :D
A Oli czuje się już lepiej na szczęście :)Jeszcze tylko wyciagam jest troche funek z nosa ale drze się przy tym niemiłosiernie ;)
Troche Oliwki ;)
17209138_d.jpg

I jak już ładnie grzechotke trzyma :)
17209140_d.jpg

Wszystko do buzi :D
17209141_d.jpg

17209142_d.jpg

17209144_d.jpg

Kitka u okulisty bylismy bo Olek byl naswietlany po urodzeniu... a badanie wyglada tak, ze jedna babka trzyma mu powieki otwarte a pani doktor zaglada taka lupka do oczka....aha a mamusia trzyma na rekach...
Oliwcia sliczna kluseczka ;)
a tu Olus po spacerku
pict0152ll4.jpg

pict0149lu3.jpg

po kapieli
pict0143dw8.jpg

i z mamusia
pict0153za2.jpg

Sandra lada dzień a sama będziesz się wpatrywać w swojego bobasa :D A wiesz co jest?Bo nie pamiętam czy pisałaś czy bedzie dziewczynka czy chłopczyk ;)

reklama
Do góry