reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

reklama
Mery wszystkiego naj naj najlepszego, spełnienia marzeń, zdrówka samych szczęśliwych chwil. No to teraz wkraczasz w piękny wiek. Ponoć najlepsze lata kobiety po 30-stce;-)

Meggi ja tez niestety nie znam tej lekarki,oby byłaś zadowolona.Daj znać:-)
Maryś
wszystkiego jeszcze raz naj:-).Babeczko ja życze wszystkim kobita żeby wygladały po 30-stce tak jak ty:tak:,bo po tobie wogule nie znać,że dobiłaś takiego wieku.;-)
Ja po drugiej zmianie spania brak:no:,chyba z wymęczenia,ale teraz mam dwa dni wolne to dychnę a w weekend niestety znowu do pracy,masakra:sorry2:.
Dzieciaczki moje się rozkaszlały na całego:no: więc inhalacje weszły w życie znowu.Matek z miłą chęcią oddycha ale jak zwykle Angela sceny robi,bo ona nie lubi,u niej wogule wszystko ostatnimi czasy jest na NIE:wściekła/y:.Mam nadzieję,że to chwilowy kryzys i szybko minie.
Życzę udanego weekendu długiego ciał:cool2::-)

HANNA31- Dzieki za przepis na salatke. Jadlam taka u znajomej i strasznie mi smakowala. Teraz sama bede mogla zrobic :-). MEEGI1, BASIEK- ja z Lodygowic, blisko urzedu gminy. MERY- Wszystkiego naj naj lepszego z okazji urodzin! :-)

meegi1- Gratuluje ciazy. Ja rodzilam w Eskulapie i mialam stycznosc z ta lekarka. Na badaniach wstepnych miesiac przed porodem dr Biernacki kazal mi sie zglosic w dniu terminu porodu na badanie, ze moze beda wywolywac porod. Przyjechalam wiec w tym dniu i ta pani dr mnie przyjmowala. Najpierw wyprosila z gabinetu TZeta i byla oburzona czego facet tam chce. Pozniej mnie zbadala i ochrzanila ze co ja tam robie jak nic sie nie dzieje. Kazala przyjechac za tydzien jak sie akcja sama nie zacznie. Bardzo niefajnie to wspominam i mam nadzieje ze tym razem tez nie ona bedzie odbierala moj porod. Ludzie ja chwala ponoc wiec moze trafilam na jej zly dzien? Eskulap polecam goraco :-)

evcia ja tez rodziłam już w Esculapie. 6 lat temu.
Przez jakiś czas chodziłam do Biernackiego. Jeszcze przed 2 ciażą. Miło go wspominam. A teraz własnie troche sie wacham czy On czy Kawulok.

A moge sie spytac na kiedy masz termin?? Bo paseczku widzę, że mamy podobnie.

Witam z rana ;-). Mala sie juz obudzila a ja marze by jeszcze pospac... MEEGI- Lekarz jeszcze nie wyznaczyl mi terminu a kalkulatory w internecie roznie podaja- ok.20.01 . Poki co przyjelam date z USG, z wielkosci pecherzyka wychodzi 20.01.11r. A jak jest u Ciebie? :-). Z wyborem pomiedzy dr Biernackim a dr Kawulok niestety nie pomoge bo z pania doktor wiesz jaki mialam kontakt a dr Biernacki przyjmowal mnie miesiac przed porodem i pozniej szwy sciagal. Sympatycznie go wspominam i myslalam o tym by do niego teraz chodzic ale mialabym problem z comiesiecznymi wizytami- nie mam samochodu.

evcia
ja własnie się zdecydowałam co do lekarza. Poczytałam komentarze w internecie i idę zdecydowanie dalej do Biernackiego:-D. Kawulok ma bardzo złe opinie. :no:

Mój termin z kalkulatorów to gdzieś około 01. 02.2011

Piszesz , że nie masz jak dojechać na wizyty do Esculapa. Ja będe jeździć samochodem. Więc jak bedziesz chciała to możesz sie zabrać ze mną.
Tylko musimy jakoś zgrac terminy.:-)

No i mamy piątek goście mają sie zjawić popołudniu a ja już mam wszystko gotowe. Mój miał wczoraj wolne i pomagał mi w przygotowaniach chyba pierwszy raz tak na dobre bo cały czas kroił wiec 3 sałatki mi zrobił ale zażyczył sobie za to placek z truskawkami wiec jeszcze wczoraj popołudniu jeździliśmy za truskawkami ale kupiliśmy i już placek w lodówce leży.
Dzieki dziewczyny za zyczenia, fakt wiek już poważny aż strach ale wcale na tyle sie nie czuję a gdzie cała reszta zycia.
U nas narazie spokój leczę od 3 dni dziewczynki lodami i jak narazie kaszel przeszedł a i katar też tylko taki sporadyczny, mam już dość faszerowania ich tymi syropami.
No spadam bo teraz tez właśnie jedza lody zrobione z danonków i już całe umorusane są.

reklama
Witajcie:)

Już tu kiedyś zaglądałam, witałam się chyba z dorisday, chyba mamy podobne terminy , lecz nie miałam czasu tutaj zaglądać .

Teraz jestem na L4 więc mam czas:)

Napiszę coś może o sobie, żeby przybliżyć swoją osobę i poznać się z wami:)

Jestem w 22 tygodniu i urodzę chłopczyka - Kubusia:) Wiem to od dwóch tygodni:)
Mam już 18 to letnią córkę, tak więc zaczynam wszystko od nowa
Do tej pory moja ciąża przebiegała prawidłowo, lecz miesiąc temu na wizycie lekarka stwierdziła że pomalutku zaczyna się skracać szyjka dostałam leki i miałam zacząć się oszczędzać i więcej odpoczywać.
Niestety od kilku dni zaczęły mi się bóle brzucha,powtarzające się i nie przechodzące po nospie, z szyjką więc teraz jest gorzej i muszę leżeć plackiem , bo się bardziej rozszerza , biorę luteinę i duphastobn, a w poniedziałek mam mieć założony pessar

Tak więc leżę i leżę , i mam nadzieję że zdążę do poniedziałku i że nic się nie stanie. Pessar się zamawia, trzeba sobie samemu go zakupić i dopiero w poniedziałek mi go przywiozą

czy któraś z was miała pessar?

Ostatnia edycja:
Do góry