reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Jej, az sie rozmarzylam jak czytalam wasze relacje z dnia matki. Nie moge sie doczekac jak moja corcia bedzie mi ze szkoly przynosic laurki itp. Juz teraz ciesze sie jak glupia jak przybiega z kwiatkiem zerwanym na podworku i wola z daleka 'mamuuuusi'.

reklama
Już jestem,miałam trochę zawirowania bo tu w przedszkolu dzień mamy,dzieciaczki były super:-).Laurki które zrobiły same kwiatki i te kochane piosenki w ich wykonaniu,cos pięknego:tak:.Potem mały poczęstunek i przed pompą zdążyliśmy do domku.A w domu nagroda:happy2: lody z bitą śmietaną i owocami.Tak że mój pierwszy oficjalny dzień mamy już też za mną.Co do dnia dziecka postanowiliśmy z mężem,że zabieżemy dzieci do figlo parku,one uwielbiają tam zabawę a i się wyszaleją:tak:.Zabawek pewnie dostaną od wujków cioci,dziadków a i Angelisia ma urodziny,więc jak co roku wszystko na raz:szok:.A właśnie mnie w niedziele czeka zjazd rodzinki mojej na urodzinki Andzi i mam nadzieje,że będzie ładnie bo chce grilla zrobić,zobaczymy co to będzie.
Dzisiaj taki zakrecony dzień miałam nie dość,że wolne plany inne a tu musiałam szukać lekarza dla Matka,angina ropna i to podobno ładna:no:.Więc problemiki małe,ale na razie bez antybiotyku bo nie gorączkuje:confused:,oby jak najdłużej.

Basiek... wszystkiego naj... dla Angelisi... a dla Matiego dużo zdrówka...
Eevciaa... takie kwiatuszki zerwane w ogródku lub na łące dają najwięcej radości mamie... :tak::tak:
Mery ja robię sałatkę porową... jest rewelacyjna....
składniki
1 por, mały
1/2 pęczka rzodkiewek
1/3 puszki kukurydzy
3 jajka
20 dag żółtego sera
majonez + śmietana
sól, pieprz
grzanki

sposób przygotowania
Pora oczyścić, umyć, pokroić w pół plasterki (razem z zieloną częścią). Dodać odsączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę rzodkiewki oraz ugotowane i pokrojone w kostkę jajka. Dodać pokrojony w kostkę żółty ser, doprawić solą i pieprzem, ew. ziołami do sałatek, dodać majonez i śmietaną (pół na pół lub wg uznania), odstawić do przegryzienia się.
Na sam koniec przygotowuję grzanki z chleba tostowego i posypuję sałatkę przed samym podaniem... rewelka...

Angela wszystkiego najlepszego z okazji urodzine, duzo zdrówka samych szczęśliwych dni :tak:
My to ostatnio trochę zabiegani pogoda sie zrobiła więc cały dzień na polku, nareszcie. Niedawno wróciliśmy z parapetówki u znajomych Jasiek już kimał w innym pokoju nawet się nie obudził jak go przenosiliśmy i przewoziliśmy, a Ewa wyszalała się z psiapsiółą.
Mery moja ulubiona sałatka to z makaronikiem

1 chińska zupka kurczak na ostro
1 chińska zupka kurczak łagodny
puszka kukurydzy
podwójna pierś z kurczaka
kapusta pekińska
ogórek kiszony
majonez

Kurczaka w kosteczkę i smażysz na patelni z przyprawą do gyrosa, zupki chińskie zalewasz szklanką wrzątku,każdą osobno. Potem kroisz makaron. Pekińska poszatkowana.Wszystko wymieszać z majonezem, pychotka.
Basia dużo zdrówka dla Matka i udanej imprezki :-)
Evcia oj doczekasz się i Ty i to już niedługo
Dorisday nowe autko super, pochwal się co to małż Ci sprawił,a kolega zachował się nie ładnie

Ostatnia edycja:
Hej za życzenia dziękujemy bardzo:-),spotkanie rodzinne ok.I juz mam 4-letnia córcie a tak nie dawno ją do domu przywiozłam,ale ten czas zapidala:szok:.
Matek rozkaszlał sie na całego:no:,ale nadal bez gorączki nie wiem czy to dobrze czy też nie?Angelika na nieszczęście katar tez dopadła:no: i w domu chusteczki tonami schodza tylko,że Andzia daje się wysmarkać a Matek szaleje i rane już ma pod nosem:sorry2:.Nie ma nic gorszego jak u maluchów katar morduje biedaków tak,ze szkoda słów:shocked2:.Jutro na szczęście jeszcze wolne,ale i tak mam bardzo ciężki dzień a tu poniedziałek mam nadzieje,że się nie spełni jaki poniedziałek taki cały tydzień bo masakra.Acha no i znowu leje czuje się jakbym mieszkała w Londynie:cool:.I tym akcentem pozdrawiam pa:-D

Witam po weekendzie przynajmniej pogoda była w miarę i dzieci mogły na polu biegać.
Co do kataru to Patka znowu ma powrócił jak bumerang a dopiero co sie jej skończył i to z rana taki gęsty zielony szlag mnie weźmie a i kaszleć też pomału zaczyna.
Wczoraj dziewczyny miały natłok prezentów już na dzień dziecka. Wiec i my chcąc wykorzystać czas że jesteśmy z meżem razem chciliśmy złożyć huśtawke dziewczynką jak spaly schować i dać we wtorek tylko że ich drzemka trwała krótko i nakryły nas wiec z niespodzianki nici i prezent dostały już wczoraj, ale chyba dobrze bo przynajmniej sie wyszalały (a od jutra znowu ma lać) jeszcze kuzynka ich dojechała wiec miały frajdy co niemiara. A dzisiaj Natka wstaje rano i woła ze ona chce na hustawkę, mam nadzieję ze jak wrócimy popołudniu to jeszcze pójdą do ogrodu.
Ciekawe gdzie reszta panienek ?

cześć wam kochane

Witam się po weekendzie :-) niestety nie bylo kiedy tu wcześniej do Was zawitac , ale nowe autko ... same rozumiecie :-) :-). Jeszcze sie nie nacieszyłam. Haniu kupilismy piekną białą astrę - oczywiscie nie z salonu :no: , ma 3 -latka :-p. Prowadzi sie bosko:-). Jak dobrze pójdzie to moze dzis uda sie sprzedac to moje stare autko, bardzo bym chciala a z drugiej strony , mam jakiś sentyment. To moje pierwsze autko i kupilam je za wlasne zarobione i uzbierane pieniązki. nigdy mi sie tez nie zepsulo i bardzo dobrze mi słuzyło. No ale ma juz 14 latek a poza tym jest troche ciasne na powiekszającą sie rodzinkę.
Mówicie już o dniu dziecka :-) , ja wczoraj bylam u siostrzenca na urodzinach i przy okazji z obeszlismy tez dzien dziecka. Siostrzenicy kupilam torebusie z Hello Kitty (bo to teraz jej etap, ma 4 latka), siostrzencowi komplet spodenki i koszulka (takie hiphopowe:cool2:), a moj synuś dostal grę na xboxa (fuck - nie wiedzialam ze takie są drogie te gry).... nie moglam zapomniec tez o swoim najmniejszym malenstwu i kupilam mu 2 pary spodni z dresy :tak:... takie tycie - kochane :-)

Witam
JESTEM TU NOWA.
Jestem z Bielska.Ale aktualnie mieszkam w okolicach Łodygowic. Może jest ktoś z tych stron??

No jasne że jest ja i Basiek mieszkamy w Pietrzykowicach a ty dokładnie gdzie. Witaj na forum.

reklama
Do góry