reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

MEEGI- dam Ci znac do poniedzialku :-), jeszcze musze sie zastanowic. A nie orientujesz sie ile kosztuje wizyta u dra Biernackiego? Wlasnie skonczylam robic ciasto i padam na twarz a tu jeszcze musze czekac godzine az sie upiecze. Wazne by sie udalo...

reklama
dziękuję dorisday:)

ja mam nadzieję że zdążę z tym pessarem do poniedziałku i że nic się nie stanie:(
Na razie leżę plackiem, tylko brzuszek mnie nadal boli, a kręgosłup to tak jakby miał odpaść:(

Witam
ale mamy pogodę super wkońcu. Mnie troche głowa boli no i żołądek oczywiście a dziewczyny od rana dają w tyłek teraz też roznoszą mi pokój.
Co do zgagi to moja siora ma sprawdzone ciepłe mleko i chyba migdały jak pierwszą ciąże tak i tą męczy ją cały czas ta pieprzona zgaga.Ja nawet nie wiem co to jest bo odpukać jeszcze nie miałam.
Co do pessera to moja koleżanka miała teraz alke już jej wyciągli pierwszą ciążę poroniła w 4 miesiacu a tą też miała zagrożoną ale już powinna rodzić a oznak brak. tak to ponoć jest że jak na początku dzidziuś sie śpieszy i są podawane leki na podtrzymanie czy właśnie pesser to później jakoś wszystko sie przeciaga. Głowa do góy będzie dobrze.
Spadam sie położyć bo jakoś mi słabo.

Z tego co wiem to cenu poszły w górę. Sama wyzyta 90 zł. USG tyle samo. Plus jeszcze cytologia. Ostatnio płaciłam 30 zł. Nie wiem jak teraz. Razem jakieś 210 zł.

Witajcie jestem ale naprodukowałyście!! Jak siedzę w domu to po jednym poście a jak mnie nie ma to mega produkcja :-D My zapracowani, Sezon rozpoczęty można powiedzieć w 3/4:-D ale cały czas do przodu, weekend śliczny słoneczny. Dzieciaki nawet obiad na ogrodzie konsumowały bo nie miały czasu iść do domu:biggrin2:

Meggi cena za wizytę porażająca:eek: a lekarz średnio znany ja o nim to pierwszy raz słyszę
Mery toś poszalała:-D
Ivette witaj pamiętamy, cie tylko ostatnio jak byłaś pleć była nieznana gratulujemy siusiaka :-D Będzie dobrze tez nam kobietki które z pessarem przenosiły ciąże
Basia z tym modelingiem to rożnie bywa, mnie tez kiedyś zaczepiła w galerii babeczka (wyleciało mi jej imię z głowy ta co organizuje wybory miss Podbeskidzia i pokazy mody) czy by ewa nie chciało,poszłyśmy z ciekawości ale jak zaczęła przedstawiać wymagania i plan zdjęć to zrezygnowaliśmy
Dorisday jak samopoczucie?
Agusia, Dorcia, Beata, Brandy gdzie się podziewacie?

Weekend cudowny :-D. W sobote bylismy w Zarzeczu u tesciow. Pomoglam tesciowej umyc 18 okien i w szoku bylam ze tego praktycznie nie odczulam. Nie wiem skad ta energia- poprzednim razem ledwo zywa bylam po tym ;-). Pozniej do wieczora milo posiedzielismy nad jeziorem. Wczoraj po drodze do kosciola myslalam ze padne z ciepla wiec na spacer wybralismy sie dopiero ok 17. Mala wyszalala sie w parku a pozniej w piaskownicy jak mama z tata pizze zajadali ;). Na spacerze zdecydowalismy ze nie bede zmieniac lekarza. Widze teraz ze i tak by to nie bylo mozliwe bo Nas na to zwyczajnie nie stac. IVETTE- Daj znac jak tam z pessarem. MEEGI- Czekam na relacje z wizyty.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam Was wszystkie :cool2:
Cóż za piękny weekend za nami .... ależ się wczoraj spiekłam na słoneczku. Byliśmy w Tresnej. No tak to jest jak sie tyle czasu czekało na ładną pogodę , a jak wreszcie było git, to sie nasycic nie mozna i... efekt - spalony hehe. Buzię i dekolt mam obolałe:no::cool:.
meggi ja na zgagę jadłam : w pierwszej ciąży migdały , obecnie - jabłka albo herbata z mlekiem czyli bawarka :-) ...i jak ręką odjął. Mnie już etap dokuczliwy minął, teraz mam zgagę tylko wieczorami i wtedy wlasnie bawarka i już po niej :-). Czasem jak zgaga mnie dopadnie w ciagu dnia i jest bardzo dokuczliwa biorę reni (kobietom w ciąży mozna to zażywać) i tez pomaga.

Hanuś dziękuję , czuję się całkiem fajnie. Mam nadzieję ,że upały nie dadzą mi się we znaki :sorry2:. Własnie tego zazdroszczę Tobie i innym ,które mają domeczki i ogródki. Obiadek na tarasiku albo w ogrodzie - no bajka. No ale moze w przyszlym roku uda nam się też spełnic to marzenie.

Oj jaka szkoda ,że dzis poniedzialek - praca praca praca - znów caly tydzien:no:.

Co do pessara i porodu , to u mnie akurat bylo tak ,ze urodzilam tydzien przed terminem :-) , ale też slyszalam ,ze czesto jak są problemy z ujsciem czy skracajacą się szyjką na poczatku ciązy, to potem jakos dzieciątko nie chce wyjsc w planowanym terminie.

Dzieki dziewczyny za odpowiedź. :-)Będę próbować wszystkie sposoby na zgagę po kolei.:-D

Co do ceny w Esculapie to rzeczywiście są nie małe.:no:
A jakiego lekarza polecacie??

reklama
No i wszystko co dpbre szybko się kończy.
Ja też spalona jestem nawet torebki za bardzo na ramieniu nie mogę nosić, ale przynajmniej ogród skosiłam w sobotę a mało tego nie jest. Jak to mówią na kaca najlepsza praca jak pogoniłam z kosiarką to od razu przeszło. dzewczynki też poszalały w ogrodzie .
No ale trzebabyło wrócić do pracy a jak weszłam to niewiedziałam do czego rece włożyć 2 godziny ostrego sprzątania i moge chwilę sapnąc bo zaraz towar mi mają dowieść.
Ceny wizyty w tym Eskulapie to chyba z kosmosu biorą chyba powariowali.
A ciekawe co z resztą nasza moderatorka to chyba gdzieś zagineła.

Do góry