reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Witaj Marcepanek

Serdeczne gratulacje :-) Rozgość się u nas. Jak samopoczucie?

Nawet dobre ,ale mam stracha przed jutrzejszą wizytą u GIN na 18:10 do Stoleckiego w "SUPRA-MED" (korzystała któraś z usług tego pana?)
To dopiero 2dzień po terminie okresu ,ale test zrobiłam już wczoraj i jak widać
Zobacz załącznik 244462
mam piękne dwie kreseczki :-D .
Zastanawia mnie jednak czy będzie już coś widać na USG dopochwowym licząc ,że ostatni okres 12.04.10 i 28dni cykl?

reklama
Hej ja tylko melduje że jestem ,jakoś weny brak pogoda mnie dobija wręcz wkurza leje także z wszystkim poślizg. Do tego zabiegana jestem Ewa jutro występ z przedszkola w DK Hałcnowie trzeba było strój wymyślić kopić materiał i uszyć. Do tego dentysta wrrrrrr...
Przepraszam że nie odpisuję ale oczy mi już się same zamykają, podczytam jutro co tam u Was widzę tylko nową mamusię witaj:-) Co do wizyty obawiam się że za wiele nie zobaczy ewentualnie pęcherzyk,bicie serduszko dopiero od 6 tyg, ja szłam na pierwsza wizyte z Ewa w 8 tyg z Jasiem w 6 tyg. Może przesuń wizyte jak nic złego się nie dzieje ja tam jestem zdania żeby gin tam tak wczesniej nie grzebał niech spokojnie się zagnieżdza

Cześć Wam

Hanna Ty sie wykończysz, oszczędzaj sie troszkę i powodzenia.
Marcepanek ja bym na Twoim miejscu poszła , nawet jak nie zobaczysz nic na USG to przed wyjazdem lepiej wiedziec czy wszystko w porządku (czy np nie jest to ciąza pozamaciczna- odpukac w niemalowane).
Co do dr Stoleckiego - to tak sie sklada ,ze ja do niego chodze od niedawna , bo poprzedni lekarz mnie bardzo zawiódł i ktos polecił mi wlasnie supramed i dr stoleckiego. Póki co jestem bardzo zadowolona , strasznie rozmowny i pogodny czlowiek. Sprzet w supramedzie jest też naprawde porządny w tym usg4D, nawet badania typu morfologia i mocz mozesz tam zrobic.
Daj znać jak bedziesz po wizycie.

Nawet dobre ,ale mam stracha przed jutrzejszą wizytą u GIN na 18:10 do Stoleckiego w "SUPRA-MED" (korzystała któraś z usług tego pana?)
To dopiero 2dzień po terminie okresu ,ale test zrobiłam już wczoraj i jak widać
Zobacz załącznik 244462
mam piękne dwie kreseczki :-D .
Zastanawia mnie jednak czy będzie już coś widać na USG dopochwowym licząc ,że ostatni okres 12.04.10 i 28dni cykl?

Marcepanek- oczywiście ja polecam Pana dr.Stoleckiego jest świetnym ginekologiem :)
a jeśli chodzi czy będzie coś widać na usg wydaje mi się ze jeszcze :no:.. ale idź w końcu to takie szczęście:tak::tak::tak:

Cześć Wam

Hanna Ty sie wykończysz, oszczędzaj sie troszkę i powodzenia.
Marcepanek ja bym na Twoim miejscu poszła , nawet jak nie zobaczysz nic na USG to przed wyjazdem lepiej wiedziec czy wszystko w porządku (czy np nie jest to ciąza pozamaciczna- odpukac w niemalowane).
Co do dr Stoleckiego - to tak sie sklada ,ze ja do niego chodze od niedawna , bo poprzedni lekarz mnie bardzo zawiódł i ktos polecił mi wlasnie supramed i dr stoleckiego. Póki co jestem bardzo zadowolona , strasznie rozmowny i pogodny czlowiek. Sprzet w supramedzie jest też naprawde porządny w tym usg4D, nawet badania typu morfologia i mocz mozesz tam zrobic.
Daj znać jak bedziesz po wizycie.

o rzesz Ty dorisay2512-:-D:-D:-DJa Tobie poleciłam tego doktorka nie ładnie tak zapominać:):) nie no żartuje :-D:-D:-):-)co tam ogólnie jak się czujecie??

Witam
Co do pogody to strach ię bac wczpraj jak u nas lunęło to nie wiedziałam czy koniec świata czy co ja w sklepie na polu ciemno błyska się grzmi że aż ja podskakiwałam a uwielbiam burze a póxniej jak jechałam po Natalie taki grad sypał że nic nie widziałam a przez chwilkę co wyszłam z auta i doleciałam do domu byłam tak mokra jakby mi ktos wiadrami wodę lał na głowę. Wchodze do domu Natalia w spodniach od pidzamy a siora mi mówi że ulało jej sie w przedszkolu Natalia w bek bo ją strasznie boli jak sika i nie tylko jak się okazało.Pojechałam do lekarza zapalenie cewki moczowej a wyniki z moczu dopiero dziś odbiorę.POwiem wam że tyle razy miała zapalenie uszu i jej to tak w tyłek nie dało jak teraz wczoraj to ona nie wiedziała co ma z sobą zrobić jakby mogła to na głowie by stała byleby tylko nie siedzieć, a jak szła sikać to krzyk taki jakby ją ze skóry obdzierali. Bałam się nocy ale jak zasnęła po 20 tak spała do 7 i nic rano troche pomarudziła że ja boli ale do przedszkola poszła a ja siedze przy telefonie i czekam czy nie zadzwonią, żeby ja odebrać. Mma nadzieje że szybko jej przejdzie.Do tego wszystkiego patrycja zaczęła mi kaszleć a w nocy jak dostanie ataku to tak z godzinę ją meczy.Szlag człowieka weźmie .
A zapomniałam witam nową przyszłą mamusię.

Ależ tu gorąco pare dni mnie nie było a tu już tyle zaległości:szok:.Ja mam dwa dni wolne za weekend który znowu spędze w pracy,brrr szok:no:.W niedziele byliśmy z dziećmi w figlo parku,dzieciaki szalały bo przez tą "słoneczną"pogode ani na pole pogonić i powoli w domu zaczynają się dusić a my razem z nimi:baffled:.A oprócz tego mały remoncik nie spodziewanie mi się na głowe zwalił tak,że mi się wcale nie nudzi.Dzisiaj pranie i naszczęście przed kolejną fazą deszczu zdążyło mi wysknąć,acha no i pomyłam okna.Uważam,że dość zrobiłam jutro dycham:-D.Co więcej u nas?Angela 29maja 4-latka,szok a Matek niuniek dalej w buzi,ale za to mamy mały problemik odrzucił mi całkowicie mleko pod każdą postacią:no:.Wieczorne zasypianie wygląda mniej więcej teraz tak niuniek do buzi lampka oświecona i spać.Muszę się wybrać do pediatry,zapytać czy nie będe mu musiała czasami podać jakiś witamin,bo mi się wydaje,że on na takie odrzucenie mleka jest jeszcze za mały.Co wy na to?
Witam Marcepanku rozgość sie u nas:-D.Co do twojej wizyty u ginekologa zdania jak zwykle podzielone ja ino moge ci napisać,że moja przyjaciółka poszła w 5-tygodniu z jej obliczeń a lekarka jej powiedziała,że oprócz testu i braku okresu nic więcej nie widać i powiedziała,żeby przyszła za 2/3tygodnie.Poszła znowu w 9-tygodniu i wtedy stwierdziła juz napewno ciążę.A gdzie ty masz zamiar juz lecieć czyżby sezon urlopowy się zaczął?:happy2:
Agusia ja naprawdę z Angeli jestem zadowolona jest bardzo mądra i samodzielna jak na prawie 4 letnie dziecko:happy:.Kiedyś tez miała etap"ja chce wszystko co zobaczę",ale z czasem jej przeszło.Co do męża to nie stety kolejka obowiązuje i go to tez dotyczy:-).A jak Olo lepiej się co czuje?
Dorisday bardzo się cieszę,że komunia się udała,no i że wszystkim się podobałaś,a twojego eks to tam musiało trafiać,jak cię widział taką promienistą i dobrze niech widzi co stracił:-p.
Haniu odpuść już tym zębom,dużo ci zostało jeszcze:tak:?
A co się dzieje z Dorcią rybą mam jedynie nadzieje,że u niej wszystko ok pozdrawiam ja;-)

reklama
Cześc dziewczyny.

Mery serdecznie wspólczuje tak przykrych dolegliwosci Natalci - oby jej szybciutko minęło, oraz kaszlu Patrycji - no i Ty bidulko z tym wszystkim na głowie.

basiek skoro Twój synek nie chce pić mleka to dawaj mu przetwory mleczne:kaszki , serki, danonki itp. Mój Mikolaj odkąd przestałam karmić piersią (karmilam do 10-miesiaca) nie chciał nawet widziec mleka na oczy. Martwilam się, ze to straszne , ale lekarka mnie uspokoila i powiedziala ,ze skoro dostaje przetwory mleczne to wystarczy i że wszystko jest ok. Także nic sie nie martw.

Marcepanek i co byłas u gina? daj znac.

Też zaczynam sie martwic o Dorcie_rybę. Czy któras z Was ma moze jakis numer tel do niej zeby jej wyslac smsa czy cos:baffled:??

Do góry