reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

aLE POGODA MYSLAŁAM ŻE DO PRACY NIE DOJADĘ BO ZAMKLI U NAS JEDEN MOST WIĘC CAŁY ŻYWIEC ZAWALONY ZREZYGNOWALIŚMY Z PRZEDSZKOLA JAK TO ZOBACZYLIŚMY BO DŁUŻEJ STALIBYŚMY W KORKU NIŻ NATKA BYŁABY W PRZEDSZKOLU CIEKAWE JAK DOTRE DO DOMU BO SAMOCHODEM MI SIĘ NIE UŚMIECHA JAZDA W TYM KORKU NO ZOBACZĘ.
wODA W PIWNICY JUZ JEST CIEKAWE CO BĘDZIE DALEJ BO MA PADAĆ DO ŚRODY NAPEWNO A PÓŹNIEJ?
U NAS JUŻ LEPIEJ PRZYNAJMNIEJ Z NATKA JUTRO JEJ ROBIĘ BADANIA CIEKAWE CO WYJDZIE NAJGORSZA TA ŚRODA BO NIE MOGĘ SIE DOCZEKAĆ A BOJĘ SIĘ JAK DIABLI TEGO USG.
pATKA DALEJ KASZLE A I SPANIE MA USRANE COŚ BO PRZEZ DWA DNI WIECZÓR TZN O 21 JAK JĄ KŁADĘ TO WOJNĘ MI TAKĄ ROBI WCZORAJ NP POTRAFIŁA WYĆ W ŁÓŻECZKU PRAWIE GODZINĘ BO ONA NIE CHCE SPAĆ NATALIA JUŻ FREDZIO KIMONKO A TA WOJNA A MNIE KREW ZALEWAŁA OBY DO SOBOTY BO WKOŃCU WOLNY WEEKEND TE KOMUNIE TEŻ W TYŁEK DAŁY.

reklama
Jeju co to się dzieje:szok:!! Ja dziś z domu się nie ruszam bo połowa Bielska nie przejezdna :no: U nas spokojnie koło domu ale tu nie ma co wylać i się nie zlewa bo my to tak na górce. Ale w centrum jest horror
sfera z wczoraj w nocy
Wodospad koło Sfery. - Bielska Telewizja Internetowa, BTI, filmy Bielsko - Biała
żywiecka
Ulica żywiecka zalana - zamknięta. - Bielska Telewizja Internetowa, BTI, filmy Bielsko - Biała
lipnik
Lipnik - potok wylewa na drogę. - Bielska Telewizja Internetowa, BTI, filmy Bielsko - Biała
i ciągle pada sorry leje
Zaczynam się bać co to za chwilę będzie z wodą pitną:no:
Wczoraj wieczorem małż jechał ewakuować rowery z przystani dobrze że ich na wodę nie rzuciliśmy jeszcze, a żywieckie i międzybrodzie pełne. W Żywcu też nieciekawie jak tam dziewczyny nie zalewa Was?
Mery będzie dobrze z tym USG

I faktycznie sytuacja nie ciekawa. U mnie narazie spoko, wody trochę w piwnicy, ale mam odpływ i płytki położone wiec na bieżąco wycieramy, ale ogród cały w wodzie a jeszcze ma lać. Jak ta woda zejdzie to dopiero będziemy widzieć jakie straty są. My mieszkamy na samym dole zjazd do nas jest z górki dość pokaźnej, mąż dzisiaj pokazywał mi jak nam normalnie z góry z pól leci strumyk do ogrodu, tak więc ogród to będzie wysychał chyba z miesiąc a na sobote mam zaplanowany grill goście zaproszeni a tu sie okaże, że będę piekła wszystko w kombiwarze i piecu.
A reszta gdzie zalana?

Hej a ja niestety ale zalana piwnica tonie,piec a raczej jego elektronika już wczoraj poszła się paśc:no: a dzisiaj jak na złosć jeszcze pompa nam siadła,u nas jest totalna klęska.Kiedy przestanie padać,:sorry2:przecież jak wchodzę do piwnicy to się mi ryczeć chce jak widzę tą wode min do kolan i wszystko pływające:shocked2:.Dzisiaj mam wolne więc wielka walka z zywiołem ale żywieczyzna ogólnie zalana.Po tej całej powodzi to ja będe jeszcze długo dom doprowadzac do ładu:no:

Basia niedobrze właśnie martwiłam się co tam u Ciebie bo się nie odzywałaś. Miejmy nadzieję że dzisiaj opady osłabną i woda zacznie opadać, ale niestety straty już są,
Mery dobrze że nie ma większych strat, teraz tylko się modlić żeby w końcu przestało padać
My mieszkamy w miarę bezpiecznym miejscu ale siedzimy w domu bo strach się gdziekolwiek ruszyć,co chwila się słyszy że tam objechała droga tam chodnik, większość dróg pozamykana. No i niestety woda nam podeszła pod halę, teraz tylko czekać czy nie naruszy konstrukcji
Życzę Wam i Sobie żeby w końcu przestało padać.A gdzie reszta e-mamusiek?

hej dziewczyny

Masakra z ta pogodą. Współczuje wszystkim , kto odczuł skutki tego deszczu :-(
ja na szczęscie mieszkam w bloku i mnie jakos osobiscie to nie dotknęlo , ale mój synek np mial wczoraj wolne , bo pozalewało okolice i nie mozna było dojechac do szkoly :-( z tego tytułu ja tez musialam wziasc wolne. W poniedzialek nie moglam dojechac na badania , bo bystrzanska to jedna rzeka była. No ale sie udało , wyniki w czwartek na wizycie u gina tez dowiem sie czy wszytko ok z moim malenstwem. Ostatnio czuje je bardzo nisko i troche mnie to martwi. A wogóle to nie odzywałam sie ostatnio bo bylam nie do zycia. Cisnienie 80/40 , kawa nie dziala i ledwo zyję.
trzymajcie sie drogie koleżanki cieplutko i suchutko.

No i sytuacja pomału się uspakaja przynajmniej w Żywcu most otwarty woda opada ruch spoko więc oby tak dalej.
My po badaniach lekarka stwierdziła że wszystko spoko tylko nerka trochę opuchnięta ale ponoć normalne przy zapaleniu, jeszcze jutro odebrać wyniki z moczu i mam nadzieję że też będzie dobrze. powiem wam że kamień z serca bo rano to miałam takiego pietra miałam że hej.
W pracy siedzieć mi się nie chce ale trzeba nawet troche ruch się zwiększył bo przez ostatnie dwa dni to cały wystruj w sklepie zmieniłam.
Natalie posłaam też do przedszkola nie uśmiechało się jej to a na dodatek obydwie mi sie rozpłakały w przedszkolu Ntka bo nie chciała iśc a Patka za Natką że zostaje no normalnie śmiech na sali.

Hej zgłaszam,że sztab kryzysowy w Pietrzykowicach za żegnany:tak:.Dzisiaj już nawed w piecu drzewem trochę palę,żeby ino dom zagrzać nawed ciepłą wodę już mam.Rano mnie sąsiadka wkurzyła:wściekła/y: bo ona przezywa,że jest tak mokro,że ona nie wie kiedy będzie kosić,bo przez ogródek woda jej płynie.A u nas piwnica,piec auto a na ogrodzie mam prywatny staw a ona jęcy,że ogród ma mokry.Nie którzy to nie mają wyczucia:no:.A co by powiedziała jakby jej dom zalało tak jak innym ludziom?:no:
Najważniejsze,że przez to zimno w domu dzieciaczki się nie pochorowały:-) i,że mamy dach nad głowa a resztę mimo,że to nie małe koszta jakoś powoli będziemy naprawiać;-);-).

No nareszcie przestało padać, cieszę się że żadnej z nas woda nie zalała. Oby pogoda sie teraz zrobiła żeby szybciej schło.
Basia masakra z tym brakiem wyczucia trochę wody w ogrodzie, co ona tv nie ogląda nie wie jak mogło się skończyć. A jak piec bardzo ucierpiał?
Mery no wiedziałam że będzie dobrze, super że USG ok. Moja Ewa to dziś rano wstała szybko się ubrała i poganiała bo ona chce do przedszkola (co nie jest u niej normalne:-D) Nie puszczałam jej przez te 2 dni bo zimno itp przedszkolu zalanie nie groziło. Teraz mam nadzieję że będzie już tylko lepiej, ważne że nie pada, a i klienci wrócą do sklepu bo wcześniej to ludzie albo domów pilnowali i walczyli z wodą albo tak jak ja nie mieli ochoty nosa z domu wyściubiać na taką pogodę. A dzisiaj ruszam na zakupy bo w lodówce światło:-D
Dorisday rozumiem Cie ja to ogólnie niskociśnieniowiec jestem, a w ciąży to już masakra prawie bez ciśnienia chodziłam :-D szczególnie w takie dni jak teraz. czekamy na relację z wizyty

AAA jeszcze zapomniałam dziś usłyszałam taki dowcip (może trochę czarny)że w Bielsku to klęski żywiołowej nie było bo Sfera była cały czas otwarta:szok::szok::-D:-D

reklama
Hanna ... dobry ten kawał...
Ja przez te dni nie ruszałam się z domu... tyle co Olka do przedszkola i na zakupy... nas na szczęście nie zalało bo mieszkamy wysoko... ale jak obserwowałam to co dzieje się na stronach Bielsko-Biała - informacje, wydarzenia, turystyka to albo w tv to aż ciarki przechodziły... Męża mi też na jednostce zatrzymali... jeżdżą pomagać ludziom przy tej powodzi... dobrze, że już nie pada...

Do góry