reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

dorcia_ryba my ubranka kupowalismy w centrum miasta na ul.Piłsudskiego 27 w sklepie Maan.To jest nie daleko Sfery.Tam maja ładne ubranka i w fajnych cenach i ogolnie kupisz tam wszystko czego sie potrzebuje dla dziecka... butelki, smoczki, zabawki,nawet wozki i foteliki. A innymi sklepami gdzie kupuje Dominikowi ciuszku jest SMYK w centrum handlowym SARNI STOK oraz 5-10-15 w TESCO i AUCHAN. Bardzo ladne ubranka maja tez na sklepie w TESCO przy ul.Warszawskiej. I oczywiscie mozesz skorzystac z szukania ubranek na allegro;-):tak::-)
Pozdrawiam:-)

reklama
Witam:tak:

Jutro mam nadzieję że uda mi się pobrać rano mocz Emilce bo w nastepny czwartek mamy wizyte u nefrologa:tak:oby wszystko było dobrze;-)

olivia nowa nazwa fajnie brzmi, zycze powodzenia w rozkrecaniu interesu i wytchnienia przy ząbkującej panience:-) co do żeli to właśnie testuje ten bobodent bo połowę tańszy od dentinoxu ale mojej nie bardzo pasuje:sorry2:

prychatka szybko zmieniliście fotelik, no ale co sie dziwic skoro z Dominiczka chłopak jak sie patrzy;-):-) a jak sie nosidło sprawdza?

Mery Emilka właśnie jest na zwykłym Nanie, najpierw jadła 1 a teraz przechodzimy na 2:tak:;-)i nigdy nie mialysmy problemów z kupą itp

Dorcia ja podobnie jak prychatka polecam 5-10-15, oraz tesco na warszawskiej:tak::-) a jak sie trafi na przecenę to aż oczy wychodzą że tak tanio można malucha fajnie ubrać;-) oprócz tego allegro i jest jeszcze taki sklep "Maluszek" na grażyńskiego za klubem pomarańcza, tam ciuszki niezbyt tanie ale inne rzeczy cenowo ujdą w tłumie więc możesz sprawdzić:tak:

Hej dziewczynki :-) No i jestem...po cudnych 6 dniach powrot do szarej rzeczywistości.
Zacznę od Ameluchy - krejzolka moja mała lada dzionek skończy 7 miesięcy :szok: Mery, też własnie nie wiem kidy minął ten czas. Tak szybciutko, że szok normalnie :-D niestety nie możemy się pochwalić pierwszymi ząbkami, chociaż chciałybysmy. Nawet dziąsełka za bardzo nie napuchnięte :baffled: ale dzięki Bogu, nie jest spórna, nie marudzi. Byłysmy we wtorek na szczepieniu na WZW. Klucha waży już 9,700 i ma 71 cm (kawał baby :-p). W poczekalni wyśmiała chłopaczka, dużo starszego od niej za to, że miał smoczek :-D popatrzyła na niego i parsknęła smiechem :-) dzielnie przeszla szczepienie. W środę byłam z nią na kontroli "bioderkowej" i u laryngologa. Też wszystko w porządku :tak:
No a co do pytania Prychatki - fajny boy nie? :-D MÓJ boy :-p to ten Pan tajemniczy od kwiatów w Walentynki. No więc- Bartka znam już 5 lat. No i tak jakoś zaczęlismy się kręcić koło siebie. Z jednym małym "-" : Bartek mieszka narazie w Anglii :-:)baffled: układa nam się fajnie :-) Amelka go bardzo polubiła. Był u mnie teraz 6 dni, bo ma urlop i jest w Polsce. W sobotę jadę do niego na impreze rodzinna :-)

Dorcia - Amelka ma większość ubranek z Tesco własnie, ładnie się piorą, łatwo prasują. Nie jest to jakiś szajs. I jesteśmy z nich bardzo zadowolone :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie:-)
Podczytuję was od 3miesięcy...aż w końcu postanowiłam coś napisać.Może wpierw coś o sobie:Beata mama trójki dzieciaczków-w tym trzeci przyjdzie na świat 9marca.
Jeśli chodzi o poród to zgadzam się z wcześniejszymi opiniami o Esculapie-sama tam będę rodzić...Prawdą jest ile rodzących tyle opinii....Moja znajoma urodziła wczoraj(25) w żywcu i jest zadowolona....ja sama bym takiej opini nie wydała:-).
A jeśli chodzi o ubranka to ja zdecydowanie polecam-korzystam z serwisu allegro...jestem zachwycona jakościom i ceną.Pozdrawiam:happy:

O witam mamusie z Zywca wkońcu jakas nas nawiedziła, fajnie ze ktoś z moich stron. Ja jak już pisałam pare razy rodziłam 2 razy w Żywcu i jestem zadowolona zastrzeżenia są ale nie najgorzej i blisko dla wszystkich odwiedzających wiec jak coś tylko potrzebowałam to 20 min i już to miałam tak więc można znaleść + i -.
W jakim wieku są twoje szkrabki i tylko pozazdrościć wytrzymałości ze będziesz miała trzecie ja raczej przy mojej dwójce bym się nie zdecydowała przynajmniej za szybko.
Brendy fajnie że jesteś znowu i powodzenia w miłości.
Co do ciuszków to ja raczej nic nie kupowałam bo miałam wszystko po siostrzenicy ale jak już coś to Tesco. Dada i Wojcik jak mają przeceny to szok zawsze kupuje jak pozbywają się kolekcji marże to oni maja nieziemską jeśli potrafią zejść z cenami tak bardzo.

Witajcie:-)
Mery moje dzieciaczki już są "duże" i bardzo samodzielne.Córcia:Julia ma prawie 9lat(skończy w czerwcu)a syn:Marek: za tydzień skończy 7lat.Więc przerwy miałam troszkę-i przyznam szczerze,że bardzo chciałam jeszcze jedno takie maleństwo:-D.
Kiedy dzieci były małe nie było łatwo...w zasadzie jak podczytuję Twoje wypowiedzi to przypomina mi się tamten czas:-):-).Ale za to jak podrosły -jak miały tak 3 i 2 latka to miałam spokój.Sami się bawili...a koleżanki jak mnie odwiedzały to zazdrościły takiego spokoju.Więc wszystko ma swoje dobre strony...teraz się troszkę pomęczysz a potem jaki spokój:-D.
Jeśli chodzi o żywiecki szpital to ja też tam urodziłam poprzednią dwójkę...ale wtedy nie miałam zbytniego wyboru...w zasadzie to nie miałam na co narzekać...ale po ostatnich wizytach w tej placówce-postanowiłam,że więcej tam "moja" noga nie stanie.
Dobra koniec przynudzania...trzeba jakiś obiadek ugotować bo mąż właśnie jedzie po dzieci do szkoły.Dobrego popołudnia wszystkim:-)

No to fakt dzieciaczki juz duże ja też z mężem żartuje że za 10 lat dla odmłodzenia postaramy sie o syna ale wtedy to już nie wiem czy chziałoby mi sie wracać do tego wszystkiego.
Ja właśnie odprawiłam gosci nawiedziła mnie siora z siostrzenicą doszła sasiadka ze swoją dwójka i istny sajgon w domu ale przynajmniej jakoś czas zleciał teraz dzieci śpią ja chwila relaksu mąz za godzine kończy prace i tak mija dzień za dniem sama nie wiem kiedy tydzień zleci. Tak sobie mysle że jak nie miałam dzieci to tego upływu czasu nie widziałam a teraz leci jak szalany.

reklama
Witam Was dziewczeta :-)

Ja weekendzik w pracy, wiec znowu moge troszke czasu na BB poswiecic ;-)

Teraz mialam 4 dni wolnego, spedzilam go w calosci z Sarucha (bez pomocy mamuski, bo ta mojemu tacie w przeprowadzce do nowego lokalu pomagala ;-)) i powiem Wam, ze grzeczne to moje dziecie jak nigdy :tak: Niczym nie rzucala, nie niszczyla, nic do kibla nie wrzucala, sprzatala zabawki po sobie, no i co najwazniejsze - ladnie wszystko zjadala siedzac przy stole albo w swoim krzeselku :tak::-)
Ogolnie to apetytu takiego dostala, ze za chwile zaczne jej wydzielac ;-):-p

Brandy, no no, rzeczywiscie "nice boy" jak to Prychatka ujela :tak::-):tak: Fajnie, ze masz kogos, nalezy Ci sie :tak: Szkoda tylko, ze w Anglii mieszka, ale w sumie sa samoloty, odleglosc nie jest jakas kosmiczna, wiec nawet na jakis weekendzik mozna wyskoczyc ;-):-)
Nie przejmuj sie brakiem zabkow u Ameluchy - Sarze pierwszy zabek sie pojawil jak miala 10 miesiecy (w czerwcu), a teraz ma 2.5 roku i dalej 5tki sie jej nie przebily chociaz dziasla z tylu ma juz od kilku mies. lekko spuchniete :-p

Kunek, i jak zmiana mleka? Mam nadzieje, ze pozytywnie i dalej Emilce nic nie jest :tak: Ja dawalam Sarze Bebilon, a pozniej przeszlysmy na Bebilon Pepti i na tym leciala (najpierw na 1 a potem na 2) az do niedawna. Teraz juz pije Bebilon Junior pow. 2 roku zycia.
Daj znac po wizycie u nefrologa - ale na pewno wszystko ok jest :tak:

Mery, jejku jak ja Ci wspolczuje tych bezsennych nocy...:-( Oby w koncu sie to unormalizowalo...Ja na szczescie mialam zlote dziecko, ktore ani razu w nocy nie dalo mi w dupe, wiec nie wiem co to znaczy, ale Tobie jak najbardziej wspolczuje, bo moge sie tylko domyslac :sorry2:
A co do zabkowania to Sarze tez wyrastaly w innej kolejnosci niz podaja ksiazki ;-)

Oolivia, z Emilki to juz kawal dziewuszki duzej :tak::-) Rosnie zdrowo, oby tak dalej. Co do zabkowania to Sara jakos bezproblemowo to przechodzila w sumie. Jak byla marudna i widzialam, ze to od zebow to jej na noc Nurofen dawalam, bo Viburcol nie dzialal na nia (wiem, ze Viburcol duzo dziewczyn poleca), a dziasla smarowalam Calgelem :tak:Zycze jak najmniej bolesnego i szybkiego zabkowania :tak:
Emiart - fajna nazwa :tak: Powodzenia!!!

Prychatka, zdroweczka dla Dominiczka z okazji pol roczku :tak::-) Leci ten czas niesamowicie!:szok::tak:Zycze wiekszego samozaparcia i bierz sie do nauki ;-):-) Wiem, wiem, dobrze sie mowi :-p

Dorcia, ja ciuszki kupowalam dla Sary w Tesco z Cheerokee albo na allegro z takich firm jak Next, Early Days, Mothercare, George, Adams, Gap, Marks&Spencer. Swietne gatunkowo, mozna prac i prac i nic sie nie dzieje z materialem, miekkie itd. :tak:Duzo ciuchow dostalam od "szwagierki", bo jej malym, bo ona rodzila w styczniu, ja pol roku po niej :tak::-)
W Bielsku jeszcze czasami kupuje cos w Smyku albo w Reserved - maja cudne ciuszki dzieciece i jakosc tez ok :tak:

Beata, witaj :tak: Widze, ze jeszcze kilka dni i przybedzie Wam domownikow ;-):-) Fajnie, ze masz juz dwojke starszakow, na pewno swietnie sprawdza sie w roli starszego rodzenstwa :tak:A z Esculapa bedziesz na pewno zadowolona :tak:

Do góry