reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

LILITH fajnie ze wszystko u Ciebie jest w porzadku :) tak sobie mysle ale chyba lepiej bys miala gdybys rodzila na dyzurze tego lekarza nawet gdyby trzebabylo wywolywac, to psychicznie dla Ciebie bylo by lepsze......tak mi sie wydaje. A jak jestes nastwaiona do porodu???

reklama
Lilith, super ze wszystko ok, a ze maluszkowi bedzie ewentualnie trzeba pomoc wyjsc to trudno. Wazne, ze jest zdrowutenka i rosnie jak na drozdzach :)
Dzieki Lilith za link. Otwiera sie. Juz sobie poczytalam co i jak. Umowilam sie na 16-go maja - zreszta juz to pisalam. 220 zl badanie plus 20 zl za plytke. Ty bylas na wizycie u niej??
pozdrawiam i sciskam, no i trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie!

Sandra przepraszam ale chyba zaraz cie zabije......
heh te emocje :p
Pisalam cijuz kiedys chyba ze sto razy co i jak jak u niej bylam i co o niej sadze:)
Bylam i bylismy z mezem zachwyceni!!! poszlismy w 21 tc! badanie trwalo 40 minut nagranie super! super sprzet itd! przebadala baaaaaardzo dokladnie!!!az nie moglam w to uwierzyc ze nawet od kazdej strony chciala serduszko zobaczyc! itd przeplywy ... bedziesz napewno zadowolona!!!!

Agatko wiesz ja tez wole rodzic z nim! taks ie nastawialam od poczatku! i baaardzo bym na to licze!Tylko tak sie zastanawiam czy zawsze wywolywanie pomaga....przeczytalam ze np Lilka miala az 4 wywolywania i sie troszke przestraszylam:(
Pozatym wiesz + jest tez taki ze jak sie mi nagle cos zacznie to teraz masakra w taki upal do Katowic jechac...wczoraj bylam padnieta a tu jeszcze trzeba sily by urodzic! A tak to przyjade na umowiona godzine i juz!:)

A nastawiona jest oki! moze dlatego ze niewiem jeszcze co to skurcze i jak moze to bolec!:( Ale wazne ze mala bedzie juz z nami! poboli i przestanie!Ale wiesz....boje sie tego czy dam sobie rade...wkoncu nie umiem nawet nosic takiego malego dzidzia, przebierac , nie wiem jak sie nalezy odpowiedni za to zabrac itd i tego sie wlasnie boje! lub jak juz sama zostane z mala:(

Oj, przepraszam Lilith :) Jestem straszliwie rozkojarzona i juz nie wiem kto mi co pisal :) Wybaczysz? ;)

A z maluszkiem na pewno dasz sobie rade!

Pozdrawiam

LILITH nie boj sie o to.....:) ja tez sie martwilam o takie same rzeczy ale to naprawde wszytsko przychodzi samo! Ja tego nie rozumiem jak to dziala ze w momencie kiedy odzi sie Twoje dziecko umiesz wszytsko....... jakby kos na Ciebie jakies olsnienie zeslal.......wiadomo na poczatko jestes bardzo ostrozna i robisz wszystko pomalu i dokladnie, ale z biegiem czasu dochodzisz do wprawy i zajmujesz sie Maluszkie bardzo sprawnie.
Co do boli to nie sa one przyjemne.....ale porod przeciez mija i Twoj maluszek wszystko Ci wynagradza:)

POZDRAWIAM GORACO I NIE MARTW SIE WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE

Agatko no bol sie wkoncu konczy a potem jest wielkie szczescie!!!!!!!!!
I tez mam taka nadzieje ze bedzie tak jak piszesz! No i wiem ze tam panie beda mi bardzo pomagac i uczyc jak okapac itd :) Bo wsumie skad mamy takie rzeczy wiedziec, wiec nie powinny sie smiac:)

No nic siedze teraz ladnie i starams ie nie przemeczac itd zeby mala wyczekala jednak do tego wywolania!!

Sandra no co ty hihi nie zloszcze sie tylko wtedy nerwy mi puscily :):) Super ze do niej idziesz zdaj potem relacje co i jak! no i pochwal sie zdjeciami!!! bo z 6 napewno dostaniesz!

Nie ma co bóle porodowe są do wytrzymania ;)Ja jeszcze bez znieczulenia rodziłam a w sumie nie było zle ;)
Trzeba się tylko położnej słuchać i lekarza,chociaż lekarka była u mnie tylko w końcówce porodu.
Ale jak się zobaczy i usłyszy maleństwo wszystko mija jak ręka odjął :)

dokladnie tez tak slyszalam!!! wtedy zapomina sie o wszystkim!!!
Bedzie napewno dobrze no i co najwazniejsze mala bedzie juz z nami!!!

Hej Laseczki
jak wam mija dlugi weekend??? U mnie spokojnie... dzidzia nie pcha sie na swiat... chyba pogoda ja zniecheca....
Dzis jest termin wg miesiaczki, wiec moze sie w koncu zacznie.... :) :) :)

reklama
Witaj Agusiaa!

Ja weekend spedzam w pracy. Turystow masa. Nogi wchodza mi do d... :) Ale dam rade :)

Na pewno na dniach maluszka bedziesz miec juz przy sobie! A na kiedy masz ewentualna wizyte jak termin minal? Zazdroszcze Ci, ze jestes juz na mecie...Ja mam jeszcze przed soba 3.5 mies chodzenia z malenstwem w brzuchu :)

Trzymam kciuki za szybciutki porod! No i oczywiscie czekamy na biezace informacje!

Pozdrawiam

Do góry