reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

MoniaK ja rowniez witam Cie w naszym gronie:) fajnie ze co jakis czas dolancza do nas ktos nowy:) Jak przyjdzie ta chwile ze wszystkie sie spotkamy i wyjedziemy z wozeczkami to bada sie na nas tak gapic wszyscy.........(tyle bab i wszystkie z wozkami hahaha)
Lilith uwazaj na to mycie okien i wieszanie firan mi lekarz powiedzial zebym nie trzymala rak w gorze bo wtedy najlatwiej sie pepowina wokol szyjki obwija!!! Ja szczerze mowiac juz tez myslalam ze na porodowce wyladowalas:p

pozdrawiamy goraco ja Igorek i Mezus:p

reklama
MoniaK i jesli bedziesz miala jakiekolwiek watpliwosci lub pytania nawet kiedy beda Ci sie wydawaly dziwne to pytaj odrazu bedziemy Ci sie starac pomagac na tyle naile umiemy. No przynajmniej ja .......... ale mysle ze inne dziewczyny tez.

Dziewczyny, jestem juz po tym USG :) Wszystko ok. Skopiuje to co napisalam na watku sierpniowym :)
Oto co pan doktor napisal:
"Polozenie plodu podluzne miednicowe. Lozysko na tylnej scianie. Ilosc wod prawidlowa. Pepowina 3 naczynia. Przyczep brzuszny prawidlowy. Serce prawidlowej wielkosci, 4 jamy, akcja miarowa 140/min. Zoladek, nerki, pecherz moczowy w miejscach anatomicznych. Zarysy konczyn, kregoslupa, struktur wewnatrzczaszkowych prawidlowe. Zarysy twarzoczaszki prawidlowe."

A oto wymiary (tylko nie wiem jak je odczytac - macie moze link do tej strony gdzie mozna odszyfrowac badanie usg?):
HC 19.57
BPD 5.41
AC 17.44
FTA 24.20
FL 3.98

TO BY BYLO NA TYLE I dzieki wielkie za podtrzymanie na duchu Ale nic na to nie poradze, ze zaczynam panikowac zupelnie bezpodstawnie.
Mam jeszcze skierowanie na dokladne echo serca do dr Wloch do Katowic (podobno wybitna specjalistka w kardiologii plodu), bo w zwiazku z tym, ze ja mam niewielka wade serca (ktora nie ma zadnego znaczenia w zyciu i niczemu nie zagraza), lepiej sie upewnic, ze dzidzius tez ma wszystko prawidlowe, chociaz doktor stwierdzil dzisiaj, ze watpi, zeby bylo cos nietak to lepiej sie upewnic.

LILITH lada dzień będziesz mieć maluszka po drugiej stronie brzuszka :)
Sandra miałam kiedys tego linka do usg ale teraz nie moge znalezc :/ bo bym ci podała
I fajnie że z dzidzią wszystko oki i z serduszkiem też będzie ;) No i że ty przez to spokojniejsza będziesz :)
Wklejam kilka fotek :)
16055670_d.jpg

To mnie rozbraja jak trzyma te łapcie :D
16055669_d.jpg

Przed jazdą to hipera.Mama musiała pare rzeczy kupić ;)
16045387_d.jpg

Cześć dziewczyny. Dołączam do waszego grona. Jestem z BB, termin na 1.06 tak więc już niedużo zostało.
Sandra dowiadywałaś się o szkołę rodzenia. No i na który szpital się w końcu zdecydowałaś jeśli już wiesz.
Pozdrawiamy gorąco.

Hej Pysia!
Oczywiscie jeszcze nie dowiedzialam sie o ta szkole. W ogole mialam spytac mojej ginek. czy mam isc czy nie i zapomnialam ;) Ostatnio jakas rozkojarzona chodze!

ja tak raz dwa bo sie musze zbierac na ta wizyte!!

do dr Wloch komus podawalam stronke (przepraszam ale nie pamietam) i bardzo ja polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!moge podac raz jeszcze jak cos!! ja mialam u niej usg i jestem zachwycona co tez juz 100 razy pisalam!

podaje ci link:
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2

no nic to mykam sie szykowac!!
caluski!

aaaa bo bym zapomniala!! Kitka przecudne zdjecia!!!!!!!!!! wycaluj swoja kruszynke!!!!!!!!!!!!

Lilith,
powodzenia i daj zaraz po znac!!

Jezeli moglabys to podaj link do tej stronki raz jeszcze.

Umowilam sie do niej na wizyte na 16-go maja.
Ja tez zmykam, bo mam spotkanie sluzbowe o 14. papa

pozdrawiam

reklama
A wiec szyjka sie skrocila ale nadal nie jest gotowea do porodu bo nawet dalej jest twardawa i nie ma zadnego rozwarcia:( Lozysko 3 stopien ale jeszcze ujdzie. mala niestety nadal rosnie i wazy juz 3370 g:( ale jak dalej bedzie rosla w tym tepie to podczas porodu bedzie miala kolo 3500 g:)
I tak jak nie urodze do czwartku -4 maj -termin- to:
Jade w czwartek na KTG a potem do ordynatora na wizyte (wszystko juz w szpitalu) bo bedzie dokladne badanie co i jak i badanie nawet miednicy co do centymetra...szok...po co? i albo zostane juz wtedy 4 maja albo przyjezdzam tez na jego dyrzuze w sobote i bedziemy wywolywac:) czyli nasza mala urodzilaby sie 6-7 maj
Pytalam czy jest szansa ze sama do tego czasu urodze i on baaaaaaardzo watpi bo ja nadal nie mam zadnych skorczy itd no doslownie nic:( smial sie tez z tych sposobow ze nic a nic nie pomogly
Wizyta byla ogolnie superowa!!! pytal meza czy przygotowany itd co mam sobie wziasc dokladnie mi pow itd! smial sie i zartowal! no i stwierdzilismy ze byloby super jak wtedy bym rodzila bo on na sto procent bedzie:) a tak to z nim to roznie bywa:(

no wiec tyle(musialam skopiowac bo bym 3 razy nie napisala hihi)

juz ci podaje! za USG placi sie chyba cos kolo 200 zl + 20 zl nagranie na plytke!
http://www.echo.pron.pl/ to jest link tylko wlansie nie wiem czemus ie nie otwiewra....jak co to cofnij tu sie o kilka stronek to moze tamten dziala....kurcze no:(

Do góry