reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Carol_ka u Balisia dostajesz zdjęcie i płytkę, my mamy takie cudeńko i jest to fajna pamiątka na całe życie ;-)

Brandy, co do listy rzeczy to zaraz Ci ją wrzucę :-) i napisze, co ja jeszcze miałam albo, czego nie potrzebowałam;-) ale to jak znajdę ją na dysku :-p
no i gratulacje lenistwa i gdzie wózek małej ? miało być zdjęcie ;-)

Bernadka no w końcu się odezwałaś - a zdjęcia ładne tylko mąż mógłby się uśmiechnąć ;-)

reklama
Daisy bede Ci wdzieczna za ta liste, bo poprostu jestem w kropce wielkiej :confused: nie wiem co zabrac dla siebie i dla malej ... :-(

Bernadka no niestety z tym nazwiskiem wyszla niezla lipa :baffled: ale J. nie wyraza zgody na to, zeby miala moje :-( musze sie jeszcze zapytac adwokata jak to wyglada w momencie kiedy ja bym chciala wziac slub...

Carol_ka najlepiej bedzie jak zadzwonisz i sie zapytasz co i jak :tak:

Oj ja ze spotkania odpadam na 100% bo ledwo się ruszam do ogólnego terminu zostało mi 2 tyg ale do obstawianego przeze mnie i moja lekarka to już, a mi krzyża wysiadają brzuch boli nerka nawala a tak pozatym to ok jeszcze tylko wycieki z cycków. Tak wiec siedze na walizkach jutro mam wizyte zobaczymy co powie pani dr.
Dzisiaj koszmarny dzień teściów nie ma od czwartku tak więc mój chłop znika na całe dnie bo musi wykonać robote za dwóch a ja z NAtka dobrze że sieora ma wolne i wpadła na troche bo burze były i moja córa nie spała więc od 15 koszmar z nią bo zmęczona jeczała o wszystko ja ledwo sie kulam i tak znalazłam zajęcie układanie łózeczek na rózne sposoby wkońcu znalazły swoje miejsce tylko szafe musiałm przesunąć ale chociaż Natka widziała że coś się dzieje i siedziała cicho i jakoś zeszło teraz juz leży i mam nadzieje że zaśnie.
Carolka ja robiłam usg w Bimedzie 0338118774 u dr Balisia 150 zł z zapisem na płytke dvd zapisuja od 23 tyg jak chceszzobaczyc czy wszystko ok Polecam

No wiec Brandy lista –

- termometr – obowiązkowo trzeba mieć swój
- podkłady na łóżko – ja miałam 2 paczki po 5sztuk /z drugiej zostały mi 2 sztuki, które wykorzystałam w domu/
- podkłady lub duże podpaski belli / ze 2 paczki po 10 sztuk/ - do kupienia w aptece
- majtki jednorazowe
- jednorazowa maszynka do golenia - żeby siostry miały Cię czym ogolić przed wejściem na porodówke / wiadomo mydło też potrzebne/
- ze 2-3 koszule nocne / dobrze mieć taką typową do karmienia – z nacięciami żeby biust szybciutko wyciągnąć/
- szlafrok, ręczniki
- kapcie pod prysznic i po szpitalu
- papier toaletowy, mydło do rąk i coś do mycia pod prysznic ;-)
- płyn do higieny intymnej – ja miałam z wyciągiem z kory dębu
- apap – bo trzeba mieć swoje przeciwbólowe
- kosmetyki To co lubisz i musisz mieć ze sobą
- jak bierzesz jakieś leki czy witaminy – ZABIERZ – bo szpital nie daje ;-)
- biustonosz do karmienia
- wkładki laktacyjne
- herbatka Hipp dla kobiet karmiących jabyś miała zastój pokarmu lub laktator jakby był nawał
- skarpetki, no i majteczki, ale bawełniane – bo te jednorazowe to ja po dwóch dniach odłożyłam
- zegarek, notes – coś gdzieś można pisać, o której mała jadła,
- wodę mineralną niegazowaną, banany, jakieś pieczywo typu Wassa – coś lekko strawnego a dającego energię – mnie Sławek jeszcze nosił bułki, jogurty itp. Ale o to na bank zadbają Twoi rodzice

Dla dziecka:
- pampersy
- kilka pieluszek tetrowych – żeby małej pupę umyć, czy buźkę jak się uleje
- chusteczki pielęgnacyjne – nawilżające
- możesz wziąć swoje ubranka – ale do kąpieli trzeba zdejmować żeby do Ciebie wróciło ;-)
- jakiś lekki kocyk czy rożek
- maść alantan plus – nie pozwalają używać sudocremu
- ja jeszcze miałam oliwkę i jak małą przebierałam to ją oliwiłam

Dokumenty -
dowód osobisty,
legitymacja ubezpieczeniowa lub rodzinna - podbita - data nie wiksza niż miesiąć wstecz
karta przebiegu ciąży + wyniki badań z okresu ciąży
inne istotne dokumenty medyczne, np. wyniki konsultacji specjalistycznych

No i wodomo ubranka dla Małej i Ciebie na wyjście - ale to można załatiwć w dzień wyjścia bo po co zagracać sobie miejsce przy łóżku, czy potem przy przenoszeniu z sali na salę pamiętać o tobołkach.

Jak bym sobie jeszcze coś przypomniała to dopisze dorazu :-p

aha telefon, aparat obowiązkow ;-)

Daisy dziekuje, jestes wielka :tak::-D:tak: odrazu moja lista sie skrócila o pare pozycji :-) bo te listy np co Pampers daje to ... tragedia....każą tyle rzeczy dla dziecka brać, że szok...
Mery ... trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte ... bo godzina zero tuż tuż :-D ja za niedlugo zaczne malej kacik urzadzac :tak: jak zaczne to do porodu chyba nie skoncze :sorry2:

Brandy zgodzę się z Tobą, że co lista to każą, co innego brać, ale w Wyspiańskim jest ten plus, że dziecko ubierają i nie ma problemu z ubrankami - zawsze można poprosić i siostry coś dadzą do ubrania jak się maluch pobrudzi czy przy innej "awarii";-) a że rodzice i rodzina będzie Cię odwiedzać to jak czegoś braknie to doniosą, bo naprawdę nie ma sensu brać ze sobą masę rzeczy a potem przy przenoszeniach z sali do sali pamiętać o tym jak się dopiero, co urodziło ;-)
Miłej zabawy z urządzaniem pokoiku

Mery Ty tam daj nam jakoś znać, że juz znikasz do szpitala, bo się martwić będziemy jak zamilkniesz na dłuższy czas.

No i jestem u doktorki nic konkretnego się nie dowiedziałam pomacała brzuch i stwierdziła że wszystko ok nawet tej słuchaweczki nie przyłozyła żeby coś posłuchać jakoś mnie wkurzyła tylko skierowanie wypisała do urologa i czesc wizyta za tydzień.
Urolog stwierdził że dziecko naciska na jakiś nerw w kręgosłupie ipromieniuje na nerke i dlatego tak boli ale nic tam nie ma niepokojącego był nieprzyjemny i tyle. Tak więc stwierdziłam że chyba szkoda czasu chodzić do tych lekarzy bo wiecej czasu spędziłam w poczekalniach niż w gabinetach dobrze że chociaz kamienie wykluczył
a na lekarke się wkurzyłam bo nic nie wiem czy się coś otwiera czy nie no cóż trzeba czekać.
Upał dzisiaj okropny chyba wskocze do baseniku miłego popołudnia

reklama
Bernadka ja bym sie na spotkanie pisala.... ale... mnie po prostu tu juz nie bedzie... w piatek wyjezdzamy nad morze... moze uda sie cos zorganizowac jak wroce... jak tak to ja sie pisze na spotkanie ale po 21 lipca

Do góry