reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Kitka a jak sie czujesz???
Czyli faktycznieniema sie co tak martwic porodem bo to nic strasznego? mi mowia ze jaks ie nastawie ze boli to bedzie bolalo a jak ze nie to nie:)

reklama
Lilith, ale brzucholek sliczny! A jaki duzy! :)
Kitka, no wlasnie sie zastanawiam pomiedzy Wojewodzkim a na Wyspianskiego...ale mam jeszcze troszke czasu. Kiedy Ty zdecydowalas sie gdzie chcesz rodzic? Ogladalas wczesniej oddzial itd.? pozdrawiam

Kitkabb moje wielkie gratulacje...... jak tylko bedziesz miec jakies zdjecia malutkiej to wklejaj...... no i napisz cos wiecej jak bylo, bo to co ty juz masz za soba to jeszcze przed nami....

Agatka a co u ciebie? czasami mi sie pokazujesz na gg ale po opisach to przypuszczam, ze to twoj maz siedzi przy kompie....

Ja jestem rocznik 81 i chodzilam do ekonoma na komorowickiej a potem na studia na tanskiego....

Lilith podziwiam twoj brzuszek.... juz na majowkach go podziwialam.... sliczny i ogromniasty.....

Sandra wczoraj bylam w twojej miejscowosci na piwku ze znajomymi... w Beskidzie....

sandra1982 pisze:
Lilith, ale brzucholek sliczny! A jaki duzy! :)
Kitka, no wlasnie sie zastanawiam pomiedzy Wojewodzkim a na Wyspianskiego...ale mam jeszcze troszke czasu. Kiedy Ty zdecydowalas sie gdzie chcesz rodzic? Ogladalas wczesniej oddzial itd.? pozdrawiam
Ja z całego serca polecam Wyspiańskiego_Od samego początku wiedziałam że chce tam rodzić bo już dwie znajome tam rodziły.
A oddział widziałam ale dwa lata temu przy okazji porodu kumpeli
A wieć tak przyjechałam ze skórczami co 15 minut ok, godziny 14 no i podstawa,przebrać się,wywiad lekarski,lewatywa(nie było zle ;)) ale dużo pomaga,depilacja krocza i podłączyli mnie pod ktg,rozwarcie na 1,5 palca wiec kazli chodzić
Gdzieś koło 19 podłączyli mi kroplówke (teściowa prosiła) i dobrze bo bym nie wiadomo ile rodziła
A tak to akcja zaczęła sie rozkręcać,skórcze co 5 minut posadzili mi na piłke (naprawde dużo daje) samych skórczy partych miałam przez godzine,nacięcie krocza pod koniec i kruszyna na świecie :)
Tatuś był ciągle przy nas,trzymał za ręke,masował wycierał czółko i pępowine przecinał :)
A na końcu się poryczałam ze szczęścia ;)
Mała 10 punktów dostała
Pózniej szycie krocza,da się przeżyć ja byłam ledwo żywa bo mi się spać chciało i pamiętam poród przez mgłe
I rzadnego znieczulenia nie miałam
Po 2 godzinach wiozą na sale do łóżka
I gdybym miała znowu rodzić to też na Wyspiańskiego :)

A tu moja Kruszynka :)
15680774_d.jpg

15680775_d.jpg

Kitka, jaka ona sliczna!!Jeszcze raz gratuluje!! i dziekuje Ci za dokladny opis jak to wygladalo u Ciebie. Nie moge sie juz doczekac. No i chyba tez pomysle nad tym Wyspianskim. Podobno wyremontowali/ remontuja oddzial, wiec moze jednak tam...Ale wczesniej mialas chyba umowione, ze w razie jak zaczniesz rodzic to przyjedziesz wlasnie do nich, co?:) Jejku, jestem totalnym laikiem w tych sprawach ;)

Agusiaaa, a na kiedy Ty masz termin? Moze kiedys wyskoczymy na jakies piwko wszystkie razem :)? jak juz dzieciaczki beda na swiecie :)

Ja wlasnie wrocilam ze spotkania sluzbowego i jestem przejedzona - ide sie polozyc :)
pozdrawiam

kitkabb WIELGACHNE GRATULACJE DLA CIEBIE DLA TATY NO I OCZYWISCIE DUZY BUZIACZEK DLA MALUTKIEJ !!!! MALA JEST CUDOWNA !! A JAKA DUZA ;D
LILITH brzuszek masz kochany ;D ale jaki ogromny ::) twoja malutka to taka nie malutka ;D
sandra1982 ja tez to taka troche przy was babcia jestem z rocznika 79 a do liceum chodzilam na slowackiego do mechanika ::) pozniej zmienilam maszyny i naprawiam ludzi skonczylam fizjoterapie na modrzewskiego :laugh:
Dziewczyny mam do was pytanko czy niewiecie gdzie w bielsku mozna zrobic USG 3D albo 4D ??? i ile mniej wiecej kosztuje???

sandra nic się nie umawiałam do nich po prostu przyjechałam i tyle :)
A nowy oddział położniczy otwirają ponoć kwiecień/maj wiec załapiesz się na nową porodówke ;)
Pozdrawiam wszystkie brzuchatki i mamusie :)

reklama
Wielkie gratulacji Kitkabb - maleństwo śliczne i jakie duże nie wygląda na 3200 tylko na 3800 ;) ;)

LILITH - brzuszek wielki i jaki ładny ale nie martw sie juz niedługo też będziesz trymać swoję kruszynke w ramionach, dolegliwości ciąży i bólu porodowego po porodzie się nie pamięta...

sama zastanawiam sie nad Wyspaińskim i to chyba dobry wybór - a pierwszego dziudziusia tam urodziłam i zastrzeżeń nie miałam żadnych

Do góry