reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Jagoda, Irys na pewno zaakceptuje Blanke :tak: W koncu fajny psiak z niego :-):-):-) A i Blanusia zakocha sie w nim jak tylko zacznie rozpoznawac ziwerzatka :-):-)
Co do Aski to dobrze zrobila, ze zdecydowala sie nie zostawac na tym koncercie :tak: A jak sie czuje? Ktory ona jest juz tydzien?

reklama
Sandra myślałam juz gdzie chce rodzic : Esculap... naczytałam się teraz o porodach u nich i wogole zdaję się na Ciebie :-):tak::-D Co do imionek to tez juz sa prawie ustalone :-D Jak bedzie dziewczynka to napewno Zuzia :-):-):-) a jak chłopaczek to Aleks, albo Filip (tu nie doszliśmy do porozumienia jeszcza :-D) ja bym tam wolała Filipka :tak::tak: no ale to nie tylko moj maluszek i musze Jackowi też pozwolić na podjęcie jakiejś decyzji ;-)

U nas imię też było wybrane od momentu jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży... dla dziewczynki... hhihihihi a tu wyszedł chłopczyk, ale z imieniem też nie było większego problemu....

:-):-):-)No Brandy, jak ja mialabym drugi raz rodzic to tylko tam :tak::tak::tak: Do porodu jeszcze troche Ci zostalo, wiec Twoja decyzja moze sie jeszcze zmienic, ale Esculapa naprawde polecam :tak:

Imionka bardzo ladne :-) i Aleks i Filip to imiona ktore mnie tez bardzo sie podobaja :tak:Jeszcze Aksel dochodzi do tego :-)
A Zuzia slicznie :-)

My mielismy umowe, ze jak syn to T. wybiera, a jak corka to ja, ale druga strona musi zgode wyrazic ;-):-)
Wiec narzucilam T. jak juz bylam w klinice (bo do konca nie mielismy tego uzgodnionego :-p) 4 imiona i chcac nie chcac musial wybrac jedno z nich :-D:-D:-D Mial do wyboru Sare, Sonie, Pole i Nadie (Pola odpadla na poczatku, Nadia tez, bo "takie ruskie":-p wiec stanelo na Sarze, a na drugie ma Sonia :-):-):-))

Sandra Blanka juz sie zakochała w Irysku:-D Jak tylko go widzi to przechodza wszystkie humorki-śmieje sie i obserwuje go. Boje sie tylko Irysa bo przekonałam sie juz ze potrafi byc bardzo zazdrosny:dry:

Aśka jest teraz w 35 tyg i w Eskulapie powiedzieli jej ze już teraz mogłaby tam rodzić, dziwne ze tak wcześnie:baffled:

Brandy też mi sie bardzo podoba Zuzia a co do imion dla chłopca to bardziej Filip ale Aleks też fajnie. Dla naszej córeczki ja wymyśliłam imie i musiałam przekonać mezusia-udało się:cool2: Był tylko problem z teściami ale juz jest ok:sorry2: Dla chłopca kompletnie nie miałam pomysłu:baffled:

Agusiaaa ale wg usg miała być dziewczynka? Lekarz sie pomylił?

Dziwne z tym Esculapem - slyszalam kiedys, ze trzeba miec ukonczony 36 tc, ale jak ja rodzilam to bylo od 38 tc :baffled: Moze maja jakas nowa aparature czy cus :confused:;-)

Jagoda, wiadomo pies to tylko zwierze i w kazdej chwili moze mu "odbic", wiec i tak trzeba miec dziecko na oku jak przebywa w pomieszczeniu z psiakiem :tak: Na pewno bezpieczniej jest jak dziecko i pies wychowuja sie razem od malego, ale mysle, ze Irysek tez pokocha Blanusie i bedzie ja traktowac jak "swoja" :-):-):-)

A jezeli chodzi o imiona to rzeczywiscie - dla dziewczynki wiekszy jest wybor :-p:-)

Sandra my chyba też zrobimy tak, że ja bedę wybierać dla dziewczynki, a Jacek dla chłopca...ale jemu chyba pozwolę wybierać dla dziewczynki, bo wiem, że jemu Zuzia bardzo siadła i już tak powoli mówi do brzuszka :-D:-D:-D:-D a ja będę miała większe pole do popisu, bo mi Aleks za bardzo nie siada :-p a co do pieska: chcemy zaraz po narodzinach maluszka wziąć szczeniaczka (małego amstafka)... od zawsze marzę o takim piesku i z tego co wiem to najlepiej groźniejsze rasy od najmniejszego wychowywac z dzieciaczkiem....

Ciekawe Brandy kogo bedziesz miec :-) Teraz to juz w 12-13 tc mozna plec stwierdzic :-):-):-) Kolezanka z "sierpnia" jest teraz drugi raz w ciazy i w 12tc dowiedziala sie, ze bedzie miec synka :tak::-):tak: Byla na USG 4d :tak:

Jezeli chodzi o psy to w ogole, bez wzgledu na rase, lepiej wychowywac je od malego w towarzystwie dzieciaczka :tak: Ja bym chciala latem kupic goldena albo labradora, ale wszystko zalezy od tego czy moja mama sie zgodzi, bo jakby nie bylo to ona musialaby sie nim zajmowac jak ja bede w pracy ;-):-D;-)

reklama
Do góry