reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Białystok i okolice

reklama
Ty się dokładnie dowiedz bo jak dla mnie to cena za samo USG a całe prenatalne to jeszcze test papa i razem pewnie będzie około 600zl chyba że go nie będziesz robic
To jest samo usg genetyczne (dokladnie kosztuje 360 zł). Test pappa z usg to oddzielna usługa i kosztuje 480 zł. Nie wiem jaki jest koszt jak robi się oba badania jednego dnia.

To i ja się przywitam. Z tymże ja już w ciąży nie jestem i mam nieco "starsze" dzieci.
Ja akurat pierwszy poród miałam u Arciszewskich, a drugi w USK. Widzę że teraz u Arciszewskich bardzo drogie te wizyty...
Mogłabyś porównać oba porody czy u Arciszewskich jest wart swojej ceny I jak to wygląda

Najlepszy sprzęt to jednak mają w usk. I jakby nie było to szpital uniwersytecki w razie czego Ty i dziecko macie fachową opiekę.
Prywatnie wiadomo lepszy poród i opieka po. Zabiorą Ci dziecko żebyś mogła się wyspać np po porodzie. Co do diagnostyki różnie z tym bywa.
Prenatalne polecam Leśniewicza z parkowej. Z usg i papa płaciłam 350 zł.
Hej dziewczyny :) ja też jestem z okolic Białegostoku. To moja pierwsza ciąża (10 tydz.). Chodzę do lekarza na NFZ i do Arciszewskich (głównie dlatego, że mają bez porównania lepszy sprzęt). Jeszcze nie zdecydowałam, gdzie będę rodzić

U Arciszewskich ten minus, że jak coś się złego dzieje z dzieckiem czy matka to odsyłają do państwowego szpitala i umywają ręce. Ich rola się wtedy kończy. Najlepiej wybrać szpital z dobrym oddziałem neonatologicznym.

Najlepszy sprzęt to jednak mają w usk. I jakby nie było to szpital uniwersytecki w razie czego Ty i dziecko macie fachową opiekę.
Prywatnie wiadomo lepszy poród i opieka po. Zabiorą Ci dziecko żebyś mogła się wyspać np po porodzie. Co do diagnostyki różnie z tym bywa.
Prenatalne polecam Leśniewicza z parkowej. Z usg i papa płaciłam 350 zł.
Co do usk to myślę, że pewnie masz rację. Ja mam do wyboru albo poród naturalny u siebie w Sokółce, albo cc w klinice. Teraz ceny u Arciszewskich i na parkowej są porównywalne.

reklama
U Arciszewskich ten minus, że jak coś się złego dzieje z dzieckiem czy matka to odsyłają do państwowego szpitala i umywają ręce. Ich rola się wtedy kończy. Najlepiej wybrać szpital z dobrym oddziałem neonatologicznym.
Pewnie gdybym mieszkała w Białymstoku to bym wybrała USK. Ale boję się, że jak się zacznie to nie zdążę dojechać i dlatego chodzę na nfz w Sokółce, żebym w razie czego mogła rodzić tutaj.

Do góry