reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta hcg

N

Na58ta

Gość
Dzień dobry dziewczyny! :)
Powiedźcie mi proszę. Termin miesiączki wypada mi na piątek. Nie ukrywam, że wolałbym żeby nie przyszla:( starania były 5,6.09 cykle mam 28 dniowe. I tak myślę, czy robić betę już żeby być pewna, bo chyba coś już powinno być widać prawda? Boli mnie podbrzusze bardzo ale boję się że to na okres :( i znowu nic...

reklama
Powiedźcie mi proszę. Termin miesiączki wypada mi na piątek. Nie ukrywam, że wolałbym żeby nie przyszla:( starania były 5,6.09 cykle mam 28 dniowe. I tak myślę, czy robić betę już żeby być pewna, bo chyba coś już powinno być widać prawda? Boli mnie podbrzusze bardzo ale boję się że to na okres :( i znowu nic...

Oczywiście, że możesz sobie zrobić betę. Kto bogatemu zabroni :)

Ja np. tak zrobiłam bo i tak robiłam progesteron (według mnie 7 dni po owulacji) więc skoro i tak się kułam to bez różnicy na co

Oczywiście, że możesz sobie zrobić betę. Kto bogatemu zabroni :)

Ja np. tak zrobiłam bo i tak robiłam progesteron (według mnie 7 dni po owulacji) więc skoro i tak się kułam to bez różnicy na co
Bardziej chodziło mi o to czy wynik już będzie miarodajny czy lepiej poczekać do piątku :)

Ja robiłam ok 10-11dpo i 5 dni przed miesiączką i wyszła mi 22,68(cykle 28 dniowe)..

Ja robiłam ok 10-11dpo i 5 dni przed miesiączką i wyszła mi 22,68(cykle 28 dniowe)..
Ja też mam 28 dniowe ale nie mam potwierdzonej owulacji. Czułam jakieś kucie jajnika 8.09 ale pewności nie mam. To może jednak poczekać do piątku i terminu miesiączki. Wtedy będzie już pewny.

Te pobolewanie podbrzusza może być bardzo mylące.
Ja czułam przez 2tygodnie takie charakterystyczne pobolewanie jak na okresz i co szłam do wc , to obsesyjnie patrzyłam czy się okres nie pojawił.
A co do testu : ja np robiłam test 5dni przed okresem bo nie umiałam wytrzymać z ciekawości 🙈 i już wtedy wyszło mi, że tak, jestem w ciąży .

Ja też mam 28 dniowe ale nie mam potwierdzonej owulacji. Czułam jakieś kucie jajnika 8.09 ale pewności nie mam. To może jednak poczekać do piątku i terminu miesiączki. Wtedy będzie już pewny.
Ja zanim poszłam na betę. To zrobilam test z moczu i tam mi wyszła cieniutka kreska. A że musiałam wiedzieć czy to ciąża stąd beta.

Te pobolewanie podbrzusza może być bardzo mylące.
Ja czułam przez 2tygodnie takie charakterystyczne pobolewanie jak na okresz i co szłam do wc , to obsesyjnie patrzyłam czy się okres nie pojawił.
A co do testu : ja np robiłam test 5dni przed okresem bo nie umiałam wytrzymać z ciekawości 🙈 i już wtedy wyszło mi, że tak, jestem w ciąży .
Ja zrobilam 18.09 ale negatywny. Nie wiem kiedy dokladnie była owulacja bo jeżeli 8-9 to pewnie plemniczki nie przetrwały od 6.09. Naczytałam się ze dziewczynom już wychodzi i się podłamałam, że znowu nic :( boli m i brzuch identycznie jak na okres, piersi też. Czyli znowu nic eh :(

reklama
Do góry