reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta HCG

Dzisiaj robiłam test Bthcg wynik 0.Jutro mam dostać miesiączkę.Jest jeszcze szansa żeby Bthcg wzrosła?
Hej. 🙂 Nie wiem kiedy wypadała u Ciebie owulacja, czy była potwierdzona np. monitoringiem, jak długą masz fazę lutealną.
Jeżeli przyjąć, że cykle masz standardowe, a jutrzejszy dzień to 14 dpo i powinnaś dostać miesiączkę - to szanse na wzrost beta HCG są raczej znikome. Przykro mi ❤️

reklama
No właśnie z wyliczeń że cykl wynosił 26( ponieważ mam różne cykle)owulację wyliczyłam na 4.08 a jeżeli obliczyć cykl 28dni to owulację miałam 6.08. Z pierwszego cyklu wychodzi mi że mam dostać miesiączkę 17.08 a z drugiego 19.Czy myślisz że może jeszcze Bthcg wzrosnąc?

No właśnie z wyliczeń że cykl wynosił 26( ponieważ mam różne cykle)owulację wyliczyłam na 4.08 a jeżeli obliczyć cykl 28dni to owulację miałam 6.08. Z pierwszego cyklu wychodzi mi że mam dostać miesiączkę 17.08 a z drugiego 19.Czy myślisz że może jeszcze Bthcg wzrosnąc?
Trochę już tych owulacji przerobiłam, niestety, i pomimo regularnych cykli czasem miałam ją w 12 dniu cyklu, a czasem i 21(były monitorowane). Zdarzyły się też cykle bezowulacyjne, bo może być i tak. 🥲
Jeśli owulacja się u Ciebie przesunęła i zaistniały odpowiednie okoliczności, to myślę, że beta może jeszcze wzrosnąć.

Dziękuję za odpowiedź.Ja w ogóle nie czuje żebym miała dostać jutro miesiączkę.Jeżeli jutro nie dostanę to w piątek myślisz żeby powtórzyć Bthcg?

Dziękuję za odpowiedź.Ja w ogóle nie czuje żebym miała dostać jutro miesiączkę.Jeżeli jutro nie dostanę to w piątek myślisz żeby powtórzyć Bthcg?
Jeśli nie dostaniesz w terminie miesiączki, to tak, chociaż wydaje mi się, że przy nieregularnych cyklach poniedziałek dałby pewniejszy wynik 🙂

Trzymam kciuki! ✊🏻 U mnie okres powinien być w sobotę, ale pojawiło się plamienie przedmiesiączkowe, parę skrzepów (co ponoć wyklucza plamienie implantacyjne), temperatura spadła, piersi bolą, dostałam migreny, jak zawsze na niedługo przed miesiączką. Owulacja była 3 sierpnia, a czuły test jest negatywny. Betę sobie tym samym odpuściłam. 😝

Trzymam kciuki! ✊🏻 U mnie okres powinien być w sobotę, ale pojawiło się plamienie przedmiesiączkowe, parę skrzepów (co ponoć wyklucza plamienie implantacyjne), temperatura spadła, piersi bolą, dostałam migreny, jak zawsze na niedługo przed miesiączką. Owulacja była 3 sierpnia, a czuły test jest negatywny. Betę sobie tym samym odpuściłam. 😝
Rozumiem...to również trzymam kciuki żeby się udało♥️

reklama
Hej dziewczyny!Błagam znowu o pomoc.Cykle mam co 28dni(dopiero od 2miesiecy są regularne)Owulacja wypadała mi 2/3 wrzesień.Miesiączke mam dostać. 16.09.Robiłam Bthcg wczoraj( tj.11.09)i jest 0.00.Czy jest szansa że mogę być jeszcze w ciąży?Czy jak Bthcg 5 dni przed okresem jest 0 to już nie ma szans?

Do góry