reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg słabo przyrasta, czy jest nadzieja?

Beata8393

Zaciekawiona BB
Hej. Ginekolog dal mi skierowanie do szpitala na wylyzeczkowanie. Bo nie widzi dobrze. 2 tyg temu pęcherzyk 3 mm, wczoraj 5 mm.
Ostatnia miesiączka 19 stycznia
Beta hcg tydzień temu w pon (21.02) - 996
Beta hcg wczoraj (28.02) - 3625
Na ten moment powinien być około 7500 co nie?

Jestem załamana

reklama
Hej. Ginekolog dal mi skierowanie do szpitala na wylyzeczkowanie. Bo nie widzi dobrze. 2 tyg temu pęcherzyk 3 mm, wczoraj 5 mm.
Ostatnia miesiączka 19 stycznia
Beta hcg tydzień temu w pon (21.02) - 996
Beta hcg wczoraj (28.02) - 3625
Na ten moment powinien być około 7500 co nie?

Jestem załamana
Przyrost sprawdza się po 48h, nawet teraz wbijając w kalkulator jest on poniżej normy (jeżeli to jest ta sama godzina i laboratorium). Niestety mimo, że ciąża może się już nie rozwijać to poziom beta hcg może jeszcze jakiś czas być na wyższym poziomie, tym bardziej, że jednostkowe badania nic nie mówią. Możesz sprawdzić betę jeszcze jutro, albo iść do innego lekarza.

Bez szaleństwa ten przyrost jest, ale różnie z tym bywa.
Z tego co piszesz, to pęcherzyk się pojawił, ale praktycznie nie urósł - powinien ten 1mm/dobę rosnąć. Jeśli to faktycznie jest pęcherzyk ciążowy, to nie wygląda to dobrze. Ja bym jednak poszła do szpitala, żeby się jednak nie okazało, że to cp.... A ten pęcherzyk to pseudopęcherzyk.

Bez szaleństwa ten przyrost jest, ale różnie z tym bywa.
Z tego co piszesz, to pęcherzyk się pojawił, ale praktycznie nie urósł - powinien ten 1mm/dobę rosnąć. Jeśli to faktycznie jest pęcherzyk ciążowy, to nie wygląda to dobrze. Ja bym jednak poszła do szpitala, żeby się jednak nie okazało, że to cp.... A ten pęcherzyk to pseudopęcherzyk.
Kurde… to jutro jeszcze zbadam betę a w czwartek zgłoszę się do szpitala… przeraża mnie to, jeśli to ciąża pozamaciczna ;(

Tak to u mnie wyglada

Załączniki

• 167B6833-58E0-41D6-9E61-D2F050B14C67.jpeg
    167B6833-58E0-41D6-9E61-D2F050B14C67.jpeg
    363,2 KB · Wyświetleń: 269
Bardzo bym chciała Ci pomóc, ale w takiej sprawie nie odważę się interpretować zdjęcia USG.
Po 6tc beta może już nie wzrastać książkowych 66%, także najważniejszy jest teraz obraz USG.
Mimo wszystko betę możesz sprawdzić przed wizytą w szpitalu.

Teoretycznie mówi się o pustym jaju jak osiągnie ono 20 (lub 25mm - nie pamiętam teraz). Ale skoro pęcherzyk urósł przez 2 tygodnie tylko 2mm, to coś jest nie tak lub ktoś pomylił się w interpretacji USG.

Bardzo bym chciała Ci pomóc, ale w takiej sprawie nie odważę się interpretować zdjęcia USG.
Po 6tc beta może już nie wzrastać książkowych 66%, także najważniejszy jest teraz obraz USG.
Mimo wszystko betę możesz sprawdzić przed wizytą w szpitalu.

Teoretycznie mówi się o pustym jaju jak osiągnie ono 20 (lub 25mm - nie pamiętam teraz). Ale skoro pęcherzyk urósł przez 2 tygodnie tylko 2mm, to coś jest nie tak lub ktoś pomylił się w interpretacji USG.
Dziękuje i tak zrobie, zbadam jeszcze betę jutro i w czwartek do szpitala , podobno w szpitalu maja lepsze sprzęty niż gabinety, ewentualnie poszukam innego ginekologa

reklama
Hej e szpitalu na pewno będziesz mieć USG potwierdzajace ja miałam dwa przez innych lekarzy. Trzymaj się przeszłam to dwa razy wiem co czujesz jak chcesz pisz oriv

Do góry