reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg słabo przyrasta, czy jest nadzieja?

Drogie
31 lipca br. odstawiłam plastry hormonalne. Oczywiście nie nastawiałam się, że uda nam się od razu, myślałam, że zanim się wszystko ureguluje miną co najmniej 2-3 miesiące. Jednak ogromna niespodzianka nastąpiła w dniu 06 września gdy ujrzałam pozytywny wynik testu ciążowego. Myślałam, że to jakaś pomyłka, ale w kolejnych dniach na testach pojawiała się coraz ciemniejsza druga kreska. Niestety wizytę u ginekologa mam dopiero 23 września. Robiłam test z krwi, wynik z dnia 13.09 - 3161, natomiast wynik z dnia 15.09 - 4056. Domyślam się, że jest to za mały przyrost, a wizyta dopiero za tydzień. Jak było u Was? Chyba oszaleję przez ten tydzień :(

reklama
@Dzastun Nie stresuj się. O których godzinach miałaś pobrania krwi?
Bardzo dobry termin na wizytę u ginekologa. Coś Cię boli, masz jakieś plamienia/krwawienia? Ja nie wiem dokładnie do jakiego momentu powinno się sprawdzać przyrost, ale mój gin mówił. że powyżej 1500 może już tak szybko nie rosnąć.

@witch84 Pierwsze pobranie 7:46, drugie 7:39.
Ostatnie 2 tygodnie pobolewało mnie podbrzusze (z każdej strony nie tylko jeden jajnik), od 4 dni ból się zmniejszył, do tego bolą mnie piersi, poza tym żadnych objawów i na szczęście póki co żadnego plamienia/krwawienia.
To czekanie jest najgorsze, jednak mm nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Do góry