reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta HCG po zastrzyku Ovitrelle

reklama
Są wyniki 🫶 chyba bez nich bym nie zasnęła 🤭
Beta 343,70 (w sobotę była 182,50)
Progesteron 99,54
Chyba wszystko w normie ? ❤️ co sądzicie?

Lec do gina bo progesteron za wysoki. Moze swiadzyc o ciazy mnogiej ale to juz lekarz obcyka:-) powyzej magicznego tysiakacos moze jyz byc widac na usg wiec powtorz sobie jutro jeszcze oba parametry i bete i progesteron. Swietny prezent na walentynki 🤩

I kazdy 'bol' wymaga konsultacji bo u jednych to nie oznacza nic a Ty masz juz obciazony wywiad wiec lepiej dmuchac na zimne o 1x za duzo niz za malo.

Bóle miesiączkowe są normalne natomiast skurcze już nie. Progesteron masz wywalony w kosmos więc nie wiem po co jeszcze ta suplementacja. Możesz jeszcze raz zbadać sobie betę jak chcesz.
Ale szczerze powiedziawszy ja tak zawsze odczuwałam zapowiedź miesiączki tylko mocniej, również miałam takie lekkie skurcze zawsze 🤷🏻‍♀️ więc skoro bóle jak na miesiączkę są normalne to i to w moim wypadku. Bo moje miesiączki zawsze należą do dosyć bolesnych. Narazie skonsultuje z lekarzem myślę że nie ma potrzeby 3 raz robić betę. Co do progesteronu to jednak sama bez konsultacji z lekarzem nie mam zamiaru go odstawiać, a progesteron jak pisałam dostałam zapobiegawczo bo zawsze poprzednio miałam bardzo niski progesteron przy poprzedniej poronionej ciąży również... więc nie jest to tak że to moja pierwsza ciąża i od razu dostałam duphaston.
2 tyg. Temu nie mogłam wiedzieć że będzie tak dobry progesteron na tym etapie a wolałam się ubezpieczyć 🤷🏻‍♀️

skurcze i kłucia są normalne. Po każdej stronie.
Dopóki nie ma krwawienia jest ok, pomijając, że nie każde krwawienie to coś groźnego
Te skurcze i kłucia były delikatne bardzo to powiedzmy 10% bólu z tego co mam przed samą miesiączka i w jej trakcie więc myślę że może się nakrecilam niepotrzebnie że coś nie tak :) i wystąpiło to tylko wczoraj w nocy jak dotąd. W dzień czasami ledwo odczuwalne kłucia.

Lec do gina bo progesteron za wysoki. Moze swiadzyc o ciazy mnogiej ale to juz lekarz obcyka:-) powyzej magicznego tysiakacos moze jyz byc widac na usg wiec powtorz sobie jutro jeszcze oba parametry i bete i progesteron. Swietny prezent na walentynki 🤩

I kazdy 'bol' wymaga konsultacji bo u jednych to nie oznacza nic a Ty masz juz obciazony wywiad wiec lepiej dmuchac na zimne o 1x za duzo niz za malo.
Kurcze lekarz mówił na monitoringu że były 2 pęcherzyki dominujące 23 i 24mm jeden w lewym drugi w prawym jajniku i śmiał się właśnie że mogą być bliźniaki 😅 ale niw traktowałam tego poważnie... bo koleżanki które były stymulowane również słyszały nawet o możliwości trojaczków bo były np 3 pęcherzyki ale ostatecznie był jeden maluszek 😃
Ale według norm tego laboratorium na wyniku badań które wysłałam jest napisane że ten progesteron mieści się w granicach w 1trymestrze od 2,8 do 147 wiec mój jest taki po środku ? 🤔 Wklejam tutaj ⬇️
Screenshot_20240212_213649_Chrome.jpg

Kurcze lekarz mówił na monitoringu że były 2 pęcherzyki dominujące 23 i 24mm jeden w lewym drugi w prawym jajniku i śmiał się właśnie że mogą być bliźniaki 😅 ale niw traktowałam tego poważnie... bo koleżanki które były stymulowane również słyszały nawet o możliwości trojaczków bo były np 3 pęcherzyki ale ostatecznie był jeden maluszek 😃
Ale według norm tego laboratorium na wyniku badań które wysłałam jest napisane że ten progesteron mieści się w granicach w 1trymestrze od 2,8 do 147 wiec mój jest taki po środku ? 🤔 Wklejam tutaj ⬇️Zobacz załącznik 1610953
Po progesteronie nie da się powiedzieć czy to bliźniaki czy trojaczki. Po becie już prędzej. Twoja nie wzrosła jakoś super, więc obstawiam, że to nie to. Ja chyba zrobiłabym jeszcze jedna betę jutro.

Ale według norm tego laboratorium na wyniku badań które wysłałam jest napisane że ten progesteron mieści się w granicach w 1trymestrze od 2,8 do 147 wiec mój jest taki po środku ? 🤔 Wklejam tutaj ⬇️Zobacz załącznik 1610953

Nie mam pojecia co to za normy, serio i skad je wzieli. Ja z tego co pamietam to 1 trym bylo pi razy oko do 40 ng/ml. Kompletnie nie bede wprowadzac w blad. Moze to moj mozg ma zaciemnie przez to ze zawsze mialam niski w ciazach 🙈 ani nie strasze ani nie chwale dla mnie jest wysoki 🤪

(Sprawdzilam na swoich wynikach bety i progesteronu z ostatniej ciazy i 1 trymestr jest dokladnie do 44,3ng/ml)

Nie mam pojecia co to za normy, serio i skad je wzieli. Ja z tego co pamietam to 1 trym bylo pi razy oko do 40 ng/ml. Kompletnie nie bede wprowadzac w blad. Moze to moj mozg ma zaciemnie przez to ze zawsze mialam niski w ciazach 🙈 ani nie strasze ani nie chwale dla mnie jest wysoki 🤪

(Sprawdzilam na swoich wynikach bety i progesteronu z ostatniej ciazy i 1 trymestr jest dokladnie do 44,3ng/ml)
Masz rację właśnie sprawdziłam moje wyniki stare jak robiłam badania w diagnostyce do 44,3 jest norma w 1trymestrze.
Natomiast tu w tych Śląskich Laboratoriach Analitycznych mają jakieś swoje inne normy nawet z beta zupełnie się różnią od tych w diagnostyce 🤷🏻‍♀️😅 więc zobaczę jak to oceni lekarz czekam na jego odpowiedź. Mam nadzieje że ten mój progesteron nie jest złym wynikiem.

reklama
Po progesteronie nie da się powiedzieć czy to bliźniaki czy trojaczki. Po becie już prędzej. Twoja nie wzrosła jakoś super, więc obstawiam, że to nie to. Ja chyba zrobiłabym jeszcze jedna betę jutro.

U @aurii_orelii to właśnie wysoki progesteron wskazywał na ciążę bliźniacza, a beta rosła normalnie jak w ciąży pojedynczej. Aurii dobrze pamiętam? 🤔

Do góry