reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta HCG po zastrzyku Ovitrelle

reklama
Super, dla swojego spokoju i zamętu w głowie po wpisach dziewczyn możesz sobie zrobić również poziom progesteronu z betą poniedziałkową. Ja progesteron brałam nawet w zastrzykach, poza tabletkami doustnymi i dopochwowymi jednocześnie i było ok, ale ja miałam zupełnie inna historię od Twojej, pisze to tylko po to, że jakby był niski progesteron można to zawsze podbić. Trzymam mocno kciuki💚 bardzo ładna beta. Przy podobnym poziomie bety się popłakałam po in vitro (po 5 nieudanych transferach)- dziś ta beta ma już ponad 2 lata. Tego i Tobie życzę🙂 a dziś świętujcie, jeden z tych dni który zapamiętacie na zawsze 💚
Masz rację nie zaszkodzi zrobię również progesteron :) mąż jest w delegacji, nic nie wie 🤭 wraca 14.02, jeśli w poniedziałek okaże się że wszystko ok i beta wzrosła a progesteron jest prawidłowy to dowie się w Walentynki ❤️ zapamięta je na długo mam nadzieję że nic tym razem sie nie wydarzy i w prezencie dostanie test ciążowy pozytywny 🫶😃 nie wiem jak dotrwam do poniedziałku ale jakoś trzeba.
Dam znać jakie wyniki wyszły w poniedziałek.
Dziękuję kochana za słowa wsparcia ❤️

Masz rację nie zaszkodzi zrobię również progesteron :) mąż jest w delegacji, nic nie wie 🤭 wraca 14.02, jeśli w poniedziałek okaże się że wszystko ok i beta wzrosła a progesteron jest prawidłowy to dowie się w Walentynki ❤️ zapamięta je na długo mam nadzieję że nic tym razem sie nie wydarzy i w prezencie dostanie test ciążowy pozytywny 🫶😃 nie wiem jak dotrwam do poniedziałku ale jakoś trzeba.
Dam znać jakie wyniki wyszły w poniedziałek.
Dziękuję kochana za słowa wsparcia ❤️

Skubana:-)) gratuluje i 2kresek i wytrwalosci w trzymaniu emocji na wodzy :-))

Ja po tescie tak dzwonilam do meza upierdliwie bo byl w pracy ze nie moglam sie opanowac 😂

Ps. Bo tak patrze sobie ze nie wiem czy wiesz ale np duphastonu(sztuczny progesteron) z krwi nie odczytasz wiec w razie W nie stresuj sie jesli wynik progesteronu bedzie nie taki jak oczekujesz. Mi nikt o tym nie mowil i myslalam ze zejde z tego swiata jak byl niski 🙈

Skubana:-)) gratuluje i 2kresek i wytrwalosci w trzymaniu emocji na wodzy :-))

Ja po tescie tak dzwonilam do meza upierdliwie bo byl w pracy ze nie moglam sie opanowac 😂

Ps. Bo tak patrze sobie ze nie wiem czy wiesz ale np duphastonu(sztuczny progesteron) z krwi nie odczytasz wiec w razie W nie stresuj sie jesli wynik progesteronu bedzie nie taki jak oczekujesz. Mi nikt o tym nie mowil i myslalam ze zejde z tego swiata jak byl niski 🙈
Narazie nie dziękuję aby nie zapeszać 🤭❤️ powiem Ci ze po tych 2 poronieniach boję się już komukolwiek mówić na takich początkach 🙈 bo mam z tyłu głowy pełno obaw... narazie chce siw upewnić czy jest okey czy beta rośnie w poniedziałek a do środy jakoś wytrwam aby mu powiedzieć 🤭🫶
Czyli rozumiem ze również brałaś duphaston ? Też uważasz że to tylko placebo czy pomógł Ci jednak utrzymać ciążę mimo niskiego naturalnego progesteronu ?

Czy już po drugim poronieniu badałaś przyczynę i robiłaś badania genetyczne?
Taki miałam plan, ale w między czasie zaszlam w ciążę i ja utrzymałam. Ale była to ciąża z komplikacjami na początku. Teraz już wiem, że to, że ja utrzymałam to był cud bo wyszły mi różne ciekawe rzeczy później.

Taki miałam plan, ale w między czasie zaszlam w ciążę i ja utrzymałam. Ale była to ciąża z komplikacjami na początku. Teraz już wiem, że to, że ja utrzymałam to był cud bo wyszły mi różne ciekawe rzeczy później.
Rozumiem, mimo wszystko super ze Ci się udało ❤️ narazie nie chce się źle nastawiać jestem dobrej myśli że za trzecim razem teraz się uda wierzę w to mocno

Narazie nie dziękuję aby nie zapeszać 🤭❤️ powiem Ci ze po tych 2 poronieniach boję się już komukolwiek mówić na takich początkach 🙈 bo mam z tyłu głowy pełno obaw... narazie chce siw upewnić czy jest okey czy beta rośnie w poniedziałek a do środy jakoś wytrwam aby mu powiedzieć 🤭🫶
Czyli rozumiem ze również brałaś duphaston ? Też uważasz że to tylko placebo czy pomógł Ci jednak utrzymać ciążę mimo niskiego naturalnego progesteronu ?

Pierwsza stracilam najprawdopodobniej z tego powodu (vadalam razem z beta i byl b niski) wiec gdy tylko odczytalam 2 kreski na tescie po dlugich staraniach popedzilam na badania i tego samego dnia dostalam juz duphaston. Ja praktycznie obie donoszone ciaze juz po poronieniu bylam obstawiona i dupkiem i luteina.
Wiec ja uwazam ze to wspanialy wynalazek przy takich problemach.
I zycze Ci aby te wczesniejsze byly juz tylko wspomnieniem a ta ciaza byla ta upragniona :-))) trzymam kciuki i dawaj znac. Kibicujemy! 🤞🤞

Pierwsza stracilam najprawdopodobniej z tego powodu (vadalam razem z beta i byl b niski) wiec gdy tylko odczytalam 2 kreski na tescie po dlugich staraniach popedzilam na badania i tego samego dnia dostalam juz duphaston. Ja praktycznie obie donoszone ciaze juz po poronieniu bylam obstawiona i dupkiem i luteina.
Wiec ja uwazam ze to wspanialy wynalazek przy takich problemach.
I zycze Ci aby te wczesniejsze byly juz tylko wspomnieniem a ta ciaza byla ta upragniona :-))) trzymam kciuki i dawaj znac. Kibicujemy! 🤞🤞
Oczywiście dam znać w poniedziałek jak moja beta i progesteron ❤️ oby u mnie było jak w Twoim przypadku że duphaston jednak podtrzyma ciążę tym razem. Trzeba być dobrej myśli moze jednak progesteron wyjdzie mi na badaniu prawidłowy tym razem 😊

reklama
Do góry