reklama
Masz rację nie zaszkodzi zrobię również progesteron mąż jest w delegacji, nic nie wie wraca 14.02, jeśli w poniedziałek okaże się że wszystko ok i beta wzrosła a progesteron jest prawidłowy to dowie się w Walentynki zapamięta je na długo mam nadzieję że nic tym razem sie nie wydarzy i w prezencie dostanie test ciążowy pozytywny nie wiem jak dotrwam do poniedziałku ale jakoś trzeba.Super, dla swojego spokoju i zamętu w głowie po wpisach dziewczyn możesz sobie zrobić również poziom progesteronu z betą poniedziałkową. Ja progesteron brałam nawet w zastrzykach, poza tabletkami doustnymi i dopochwowymi jednocześnie i było ok, ale ja miałam zupełnie inna historię od Twojej, pisze to tylko po to, że jakby był niski progesteron można to zawsze podbić. Trzymam mocno kciuki bardzo ładna beta. Przy podobnym poziomie bety się popłakałam po in vitro (po 5 nieudanych transferach)- dziś ta beta ma już ponad 2 lata. Tego i Tobie życzę a dziś świętujcie, jeden z tych dni który zapamiętacie na zawsze
Dam znać jakie wyniki wyszły w poniedziałek.
Dziękuję kochana za słowa wsparcia
gooskaw
Fanka BB :)
Masz rację nie zaszkodzi zrobię również progesteron mąż jest w delegacji, nic nie wie wraca 14.02, jeśli w poniedziałek okaże się że wszystko ok i beta wzrosła a progesteron jest prawidłowy to dowie się w Walentynki zapamięta je na długo mam nadzieję że nic tym razem sie nie wydarzy i w prezencie dostanie test ciążowy pozytywny nie wiem jak dotrwam do poniedziałku ale jakoś trzeba.
Dam znać jakie wyniki wyszły w poniedziałek.
Dziękuję kochana za słowa wsparcia
Skubana:-)) gratuluje i 2kresek i wytrwalosci w trzymaniu emocji na wodzy :-))
Ja po tescie tak dzwonilam do meza upierdliwie bo byl w pracy ze nie moglam sie opanowac
Ps. Bo tak patrze sobie ze nie wiem czy wiesz ale np duphastonu(sztuczny progesteron) z krwi nie odczytasz wiec w razie W nie stresuj sie jesli wynik progesteronu bedzie nie taki jak oczekujesz. Mi nikt o tym nie mowil i myslalam ze zejde z tego swiata jak byl niski
Narazie nie dziękuję aby nie zapeszać powiem Ci ze po tych 2 poronieniach boję się już komukolwiek mówić na takich początkach bo mam z tyłu głowy pełno obaw... narazie chce siw upewnić czy jest okey czy beta rośnie w poniedziałek a do środy jakoś wytrwam aby mu powiedziećSkubana:-)) gratuluje i 2kresek i wytrwalosci w trzymaniu emocji na wodzy :-))
Ja po tescie tak dzwonilam do meza upierdliwie bo byl w pracy ze nie moglam sie opanowac
Ps. Bo tak patrze sobie ze nie wiem czy wiesz ale np duphastonu(sztuczny progesteron) z krwi nie odczytasz wiec w razie W nie stresuj sie jesli wynik progesteronu bedzie nie taki jak oczekujesz. Mi nikt o tym nie mowil i myslalam ze zejde z tego swiata jak byl niski
Czyli rozumiem ze również brałaś duphaston ? Też uważasz że to tylko placebo czy pomógł Ci jednak utrzymać ciążę mimo niskiego naturalnego progesteronu ?
jasani
Taki miałam plan, ale w między czasie zaszlam w ciążę i ja utrzymałam. Ale była to ciąża z komplikacjami na początku. Teraz już wiem, że to, że ja utrzymałam to był cud bo wyszły mi różne ciekawe rzeczy później.Czy już po drugim poronieniu badałaś przyczynę i robiłaś badania genetyczne?
Rozumiem, mimo wszystko super ze Ci się udało narazie nie chce się źle nastawiać jestem dobrej myśli że za trzecim razem teraz się uda wierzę w to mocnoTaki miałam plan, ale w między czasie zaszlam w ciążę i ja utrzymałam. Ale była to ciąża z komplikacjami na początku. Teraz już wiem, że to, że ja utrzymałam to był cud bo wyszły mi różne ciekawe rzeczy później.
gooskaw
Narazie nie dziękuję aby nie zapeszać powiem Ci ze po tych 2 poronieniach boję się już komukolwiek mówić na takich początkach bo mam z tyłu głowy pełno obaw... narazie chce siw upewnić czy jest okey czy beta rośnie w poniedziałek a do środy jakoś wytrwam aby mu powiedzieć
Czyli rozumiem ze również brałaś duphaston ? Też uważasz że to tylko placebo czy pomógł Ci jednak utrzymać ciążę mimo niskiego naturalnego progesteronu ?
Pierwsza stracilam najprawdopodobniej z tego powodu (vadalam razem z beta i byl b niski) wiec gdy tylko odczytalam 2 kreski na tescie po dlugich staraniach popedzilam na badania i tego samego dnia dostalam juz duphaston. Ja praktycznie obie donoszone ciaze juz po poronieniu bylam obstawiona i dupkiem i luteina.
Wiec ja uwazam ze to wspanialy wynalazek przy takich problemach.
I zycze Ci aby te wczesniejsze byly juz tylko wspomnieniem a ta ciaza byla ta upragniona :-))) trzymam kciuki i dawaj znac. Kibicujemy!
Oczywiście dam znać w poniedziałek jak moja beta i progesteron oby u mnie było jak w Twoim przypadku że duphaston jednak podtrzyma ciążę tym razem. Trzeba być dobrej myśli moze jednak progesteron wyjdzie mi na badaniu prawidłowy tym razemPierwsza stracilam najprawdopodobniej z tego powodu (vadalam razem z beta i byl b niski) wiec gdy tylko odczytalam 2 kreski na tescie po dlugich staraniach popedzilam na badania i tego samego dnia dostalam juz duphaston. Ja praktycznie obie donoszone ciaze juz po poronieniu bylam obstawiona i dupkiem i luteina.
Wiec ja uwazam ze to wspanialy wynalazek przy takich problemach.
I zycze Ci aby te wczesniejsze byly juz tylko wspomnieniem a ta ciaza byla ta upragniona :-))) trzymam kciuki i dawaj znac. Kibicujemy!
reklama
Czekam na wyniki już sama się niecierpliwie w sobotę o tej godzinie już były... Także czekamy jak tylko będą dam znaćI jak i jak?