reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Beta HCG po zastrzyku Ovitrelle

Zanim zaczniesz straszyć dziewczynę, proszę doedukij się. Akurat jest na odwrót. Szybko przyrastająca beta może świadczyć o zaśniadzie.

"Nieprawidłowo powiększone jest również stężenie beta hCG (beta gonadotropiny kosmówkowej) często przekracza 20 000 IU/ml."
Nie będę polemizować z Tobą. Progesteron, który jest taki wysoki również może świadczyć o zaśniadzie. Nie tylko beta. Może sama się doedukuj.
Nie mniej jednak nie o tym jest wątek. Więc kończę dyskusje a autorce życzę szczęścia.

reklama
I jeszcze raz napiszę, że nie ma czegoś takiego jak za wysoki progesteron. Powiedziało mi o tym dwóch lekarzy, bo tak jak @Kama885 naczytalam się głupot na forum, które mnie tylko stresowały.
Dziękuję trochę mnie uspokoiłaś ❤️ mam nadzieję że ten wysoki progesteron to rzeczywiście nic złego. Trzeciego poronienia ani jakiś komplikacji chyba bym nie zniosła 🙄

Dziewczyny wyżej już pytałam.
Mój gin ma dosyć odległe terminy zazwyczaj trzeba czekać 10-14dni.
Czy jeśli się okaże że będę musiała poczekać około 2 tygodni na wizytę a dziś jest 31dc to jest szansa że mogłoby bić już serduszko ?

Oczywiscie ze szansa jest :-)

.... lub serduszka hihu
Może to i lepiej jakbym poczekała z 2tyg na termin bo chciałabym aby mąż miał szansę jeszcze właśnie posłuchać serduszka... a niestety 4marca wyjeżdża znowu na miesiąc 🙈 więc myślałam że może za 2tygodnie by się już udało 🤔 no chyba że lekarz będzie kazał się pojawić szybciej...

Może to i lepiej jakbym poczekała z 2tyg na termin bo chciałabym aby mąż miał szansę jeszcze właśnie posłuchać serduszka... a niestety 4marca wyjeżdża znowu na miesiąc 🙈 więc myślałam że może za 2tygodnie by się już udało 🤔 no chyba że lekarz będzie kazał się pojawić szybciej...
Raczej będziecie tylko oglądać pulsowanie serduszka na USG, bo teraz większość lekarzy nie puszcza. Myślę, że to nie jest za pomysł umówić się na początek marca. Nawet jeśli będzie za wcześnie, to będziesz miała wsparcie męża. Oczywiście, uzgodnij z lekarzem, on zna Twoja sytuację zdrowotna.

Jak to klinika leczenia nieplodnosci to i tak sprawdzi i zrobi usg i dostaniesz wytyczne pojscia do 'normalnego' ginekologa ktory poprowadzi Twoja ciaze.

Podziwiam Cie za oaze spokoju i roztropnosci na tym etapie😎😉😉 ale to tez pewnie podejscie po stratach troche uklada nasze myslenie.

I tak jak pisze @aspekt wielu lekarzy teraz pokazuje pulsowanie bez sluchania bicia serduszka. Zycze abyscie tego wlasnie doswiadczyli:-)))

Wszystko zapewne i tak zalezy od lekarza wiec - nadal trzymam kciuki 🤞

Jak to klinika leczenia nieplodnosci to i tak sprawdzi i zrobi usg i dostaniesz wytyczne pojscia do 'normalnego' ginekologa ktory poprowadzi Twoja ciaze.

Podziwiam Cie za oaze spokoju i roztropnosci na tym etapie😎😉😉 ale to tez pewnie podejscie po stratach troche uklada nasze myslenie.

I tak jak pisze @aspekt wielu lekarzy teraz pokazuje pulsowanie bez sluchania bicia serduszka. Zycze abyscie tego wlasnie doswiadczyli:-)))

Wszystko zapewne i tak zalezy od lekarza wiec - nadal trzymam kciuki 🤞
Tak to klinika leczenia niepłodności ale ja będę kontynuować tam :) ponieważ miałam już 1,5roku temu stan przednowotworowy CIN 3 a to jest ginekolog onkolog, a że jestem w grupie ryzyka do końca życia to również ciążę muszę już prowadzić u niego tak jest bezpieczniej 😊 ale on również zajmuje się niepłodnością i prowadzeniem ciąży.
To tylko 50km a czuje się bezpieczniej kontynuując u niego, poza tym poprzedni lekarze tyle lat nie potrafili mnie doprowadzić do ciąży a tu w pierwszym cyklu się udało więc widać że pojęcie o tym ma :)

reklama
Tak, dokładnie. Progesteron miałam 95, a beta rosła normalnie.
I nie ma czegoś takiego jak za wysoki progesteron. Tylko się cieszyć. A o odstawieniu dupka czy luteiny decyduje tylko lekarz.
Lekarz właśnie napisał mi aby mimo mojego progesteronu narazie kontynuować duphaston 🤷🏻‍♀️ dlatego wolałam sama o tym nie decydować, bo tak myślałam że niewiadomo jaka będzie decyzja.
A wizyta na 28.02 ustalona wtedy go podpytam dalej czy jest konieczność kontynuowania.
Czy Ty również mimo takiego progesteronu miałaś duphaston lub luteinę ?

Do góry