reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

tynka: uwielbiam tą lekkość, która przychodzi po @. Brzuch nagle mniejszy i samopoczucie lepsze :)

xbum: uuu mam nadzieję, że szybko ci przejdzie. Dobrze, że małą już lepiej. Ja testy owu robię późnym popołudniem 17.00 - 18.00 zwykle i jeden test dziennie.

karola: no i dobrze, że cię chłop pilnuje! Dobry znaczy sie i troszczy się. Wiem, że to ciężko tak nic nie robić, ale pomyśl sobie, że jeszcze zatęsknisz za tym :D A te niecałe 40 tygodni szybko zleci ;)

julia: jak to nic? A te co były wcześniej widoczne to się zmniejszyły? A opcja, że jest po owu wchodzi w grę czy nic nie wskazywało? Wychodzi na to, że brakuje im czegoś do wzrostu i dojrzewania. Dobrze, że masz opcję z innym lekarzem w zapasie. Endo ładne! Tym sie nie przejmuj. Wiesz, z clo to jest tak, że organizm też musi się przyzwyczaić. Ja po pierwszej serii (3 cykle) miałam torbiele, owulacji nie było oczywiście. Potem miałam przerwę i teraz zaczęły mi ładnie rosnąć (co prawda tylko 1 cyklu, ale ładnie pękają i rosną). Więc to też czasem trzeba poczekać. Faktycznie jeśli chcesz szybciej to lepszym rozwiązaniem jest podejście z zastrzykami, bo one jednak zdecydowanie lepiej wpływają na wzrost pecherzyków (a przynajmniej powinny). Ja jeszcze maksymalnie 2 cykle na clo i jesli nic się nie poprawi to potem też chciałabym spróbować czegoś innego do stymulacji, ale nie wiem czy się wtedy nie zdecyduję na inseminację, bo jednak wtedy zwiększa się szanse, a niektóre leki są drogie. Zobaczymy co życie przyniesie :D

reklama
Nessi ja dziś caly dzień w wyrku :)
P nawet pranie włączył :D

Jugo no też mam taką nadzieję , ale mama mi dumox przywiozła on jest na wszystko , ale jakoś mi najbardziej na gardło takie zzawalone pomaga , więc jutro powinno być lepiej :)

Ja myślałam , ze ten moj chop obiad zrobi a on zamówił obiad na dowóz , przełożył na talerz no co za łoś :D

Hej, hej

nessi: ja wiedziałam, że tak będzie :D A tamta ginka po prostu przegięła :/ Przy tak młodej ciąży trzeba mierzyć wszystko bardzo dokładnie, bo wszystko malutkie. Oby do środy! A późna owulacja to naturalna sprawa i przeciez gin powinna być na to uczulona, skoro znała twój przypadek :/ No ale lekarz to tylko człowiek :|:|:|

xbum: no to jak mąż się będzie wami opiekował to szybciutko wrócicie do zdrowia ;) Leżakowanie też może być przyjemne :D A jak dzisiaj się czujecie, ty i malutka?

kruczyca: dla alergików ciężki czas nadchodzi :/ Na szczeście dobre leki są, coraz nowszej generacji.

luska: nowa kuchnia, nowe mozliwości :D Co będzie pierwszym daniem, ktore na niej ugotujesz? ;)

anula: świetne te wasze muffinkowe potworki :)

lux: jak tam na froncie @? Szkoda, że tak boli, a masz tyle pracy przez weekend :( Nadal ból cię trzyma?

julia: o oknach to i ja myślalam :D Ale coś nie wierzę, że mi sie uda, bo jakoś pochmurno :/ I zimno! U mnie 0 stopni! Powodzenia na podlądaniu pęcherzyków :D Mąż nadal zły o buty czy już mu przeszło? ;)

dariana: pewnie, że rozumiemy! Od tego jesteśmy, żeby się pocieszać w takich chwilach :) Każda z nas ma takie chwile. Po prostu trzeba to przetrwać, a wiedząc, że gdzieś tam czeka na nas ten szczęśliwy moment to trochę jest lżej. W końcu się uda :) Głowa do góry.

Mój Wiesiek też działa, wczoraj nie piłam, bo się przestraszyłam, że będę musiała kajak kupić, żeby przetrwać dni płodne. Dzisiaj wypiję, może do owu co drugi dzień będę piła, bo za dużo śluzu to mnie jakoś przeraża. Testy owu już na mnie czekają, ale zacznę dopiero po wizycie czyli w 12 dc. Nooo może z dzień wcześniej, bo ciekawa jestem czy clo mi czegoś nie przyspieszy.

Udanej soboty dziewczyny ;D
Podlaczyc ja musimy i kupic butle trzeba przerobic dysze

Jugoslawa no wlasnie....zobaczymy jaki ma plan dzialania...bo moze byc tak ze cos z hormonami ze cos mi blokuja?
Wlasnie Strawabelka mi pisze ze od czerwca koniec z refundacja zastrzykow...i jest ze na refundacje 331zl a bez 1700zl czy iles tam...daj spokoj masakra!!!

Anula tak mi przyko tak chcialabym cie teraz przytulic nie odchodz prosze
dariana ja tez mialam takiego dola ale ginka mnie podbudowala ja staram sie juz dwa lata minie w maju mialam wzloty i upadki smiech i lzy zlosc dlaczego ja damy rade
Bum jak mala dobry ten twoj maz
Lux @ przyszla?
Karola fajny ten twoj maz
Teczowa jak tam?
Tynka piekne zdjecie w czestochowie
Julia trzymam kciuki zeby tobie sie udalo

Ja juz po monitoringu owulki jeszcze nie bylo pecherzyk po prawej stronie 21mm owulka powinna byc do poniedzialku test owulacyjny pozytywny wiec czeka nas intesywny i pracowity wekend dostalam luteine po owulce mam ja wziasc? Bo nie dopytalam

reklama
Do góry