reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

Smutek i rozczarowanie jest normalne w tej sytuacji. Ja zawsze się pocieszam ze swoje maleństwa i tak mamy zawsze w sobie. Od zawsze mamy nasze komoreczki i ta odpowiednia po prostu jest któraś w kolejce :) ale i na nią przychodzi czas :)

reklama
Kruczyca dokładnie tak jest :)
Widzisz ja z małą przy anty zaszłam a nie chciałam wtedy i pyk udało się bo widocznie był na to odpowiedni moment :D
A jak się staraliśmy to poronilam i takie życie sprawia figle .

Daria ehh ....niestety życie wystawia nas na próbę .... " trenuje" nasza cierpliwość .... a my mimo wszystko musimy czekać .... pewnych rzeczy nie przeskoczymy ....

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

A szkoda... najgorzej, że bez problemu "zaskakują" te które nie zasługują. Alkoholiczki, narkomanki, nieodpowiedzialne gówniary dla których dziecko jest przeszkodą i zabawką (oczywiście nie zawsze - nie chce wrzucać wszystkich do jednego worka). A kobiety, które pragną dziecka- tego małego cudu, które dały by mu kochającą i cudowną rodzine mają problemy. Życie jest niesprawiedliwe. Niestety nie możemy nic na to poradzić. I czasem psychika po prostu siada :(

Musimy czekać no , nic na to nie poradzimy..

anula przepis na mufinki poproszę ;)
Mojej chorobce bym może zrobiła ..

Ostatnia edycja:
Hej, hej

nessi: ja wiedziałam, że tak będzie :D A tamta ginka po prostu przegięła :/ Przy tak młodej ciąży trzeba mierzyć wszystko bardzo dokładnie, bo wszystko malutkie. Oby do środy! A późna owulacja to naturalna sprawa i przeciez gin powinna być na to uczulona, skoro znała twój przypadek :/ No ale lekarz to tylko człowiek :|:|:|

xbum: no to jak mąż się będzie wami opiekował to szybciutko wrócicie do zdrowia ;) Leżakowanie też może być przyjemne :D A jak dzisiaj się czujecie, ty i malutka?

kruczyca: dla alergików ciężki czas nadchodzi :/ Na szczeście dobre leki są, coraz nowszej generacji.

luska: nowa kuchnia, nowe mozliwości :D Co będzie pierwszym daniem, ktore na niej ugotujesz? ;)

anula: świetne te wasze muffinkowe potworki :)

lux: jak tam na froncie @? Szkoda, że tak boli, a masz tyle pracy przez weekend :( Nadal ból cię trzyma?

julia: o oknach to i ja myślalam :D Ale coś nie wierzę, że mi sie uda, bo jakoś pochmurno :/ I zimno! U mnie 0 stopni! Powodzenia na podlądaniu pęcherzyków :D Mąż nadal zły o buty czy już mu przeszło? ;)

dariana: pewnie, że rozumiemy! Od tego jesteśmy, żeby się pocieszać w takich chwilach :) Każda z nas ma takie chwile. Po prostu trzeba to przetrwać, a wiedząc, że gdzieś tam czeka na nas ten szczęśliwy moment to trochę jest lżej. W końcu się uda :) Głowa do góry.

Mój Wiesiek też działa, wczoraj nie piłam, bo się przestraszyłam, że będę musiała kajak kupić, żeby przetrwać dni płodne. Dzisiaj wypiję, może do owu co drugi dzień będę piła, bo za dużo śluzu to mnie jakoś przeraża. Testy owu już na mnie czekają, ale zacznę dopiero po wizycie czyli w 12 dc. Nooo może z dzień wcześniej, bo ciekawa jestem czy clo mi czegoś nie przyspieszy.

Udanej soboty dziewczyny ;D

Nessi oczywiscie ja bedac wedlug miesiaczki w 12 tc. A ciaza 10tc.
Poniewaz bedac na monitoringu w 19dc lekarz powiedzial ze owu niebedzie....wiec teraz policz ile dni trwalo by jednak pecherzyk jakis dojrzal .. ile dni do implantacji...to juz robi sie 2tyg...
Wiec glowa do gory;)
Przypuszczam ze owu byla gdzie kolo 30dc lub troszke dalej.
Bylam tak zaskoczona jak dowiedzialam sie o ciazy ze koniec;)
Cycki zdradzily ciaze;)

No to pozostaje mi dalej cierpliwie czekać :) Dziękuję ... swoją drogą to jest niesamowite :) że aż takie rozbieżności się pojawiają.

Wczoraj pierwszy raz ktoś w ciaży wykonał na mnie badanie dwuręczne .. bałam się, że po tym jak mnie zmacał będę bardziej plamić, ale plamienia w ogóle ustały i wrócił śluz, którego nie miałam już 2 tygodnie przez te plamienia. Trzeba mi było chyba tego:D

Ness nooo takie wieści Lubie :) jeszcze będziesz miała okazję coby swojej gince powiedzieć co myślisz :)

Ja już do Niej nie idę. Po prostu tak zwyczajnie i po ludzku jestem na nią wściekła. Oszczędziłaby mi nerw i płaczu, gdyby powiedziała" Ciąża wygląda na młodszą, musimy poczekać tydzień dłużej'' ... a zamiast tego usłyszałam" ''kosmówka się odwarstwia, ciąża mogła obumrzeć, będziemy jednak wywoływać @ naturalnie bez łyżeczkowania, wszystko w środku pływa, cud się jeszcze może stać ... nie takie rzeczy ginekologia widziała itp.''

A kupilismy kuchnie cudna jest juchuuu!☺
Super !!! Ja muszę kupić piekarnik bo w naszym niestety nie da się nic upiec.

A my stworzyliśmy muffinkowe potwory :) i nie tylko ...

Zobacz załącznik 751288

Fantastyczne ...! Anusia, muszę wydziadować przepis :)

xBUMx - zdrówka dla Lenki. Nam na gorączkę tylko nurofen pomaga. Paracetamol w ogóle nic zupełnie.

Mam dzisiaj chwilowe załamanie, w sumie mam tak za każdym razem gdy @ przychodzi. Tak bardzo bym chciała zostać mamą :( wiem, że nie staram się jeszcze aż tak długo... życie jest strasznie niesprawiedliwe i nie mówię tylko o sobie. Co miesiąc gdy @ przychodzi czuje niemal fizyczny ból w sercu. Pocieszam się myślą, że moje dzieciątko czeka na mnie, wie kiedy przyjść i ten moment w końcu nadejdzie. Niestety oczekiwanie jest bardzo trudne a każde niepowodzenie tak bardzo boli :(
Przepraszam, że Wam smęciłam. Musiałam się wyżalić i wierzę, że zrozumiecie

Tutaj każda Cię zrozumie bo to przerabiamy/łyśmy. Po dołku zawsze przychodzi górka ...czasami tych dołków i górek jest więcej .. ale w końcu zaprowadzą Cię do celu. Czego bardzo Wam wszystkim życzę.

Jogusia
- To mówisz, że też poczułaś moc Wiesława ?:)
Luxia - @ brak ?, masz dzisiaj wolną sobotę czy w pracy ?

Hej

Luska ladna kuchenka;)
Dzis tez jedziesz na monit?

Dariana przyjdzie teoj moment kochana.glowa do gory!

Jugoslawa ale jestes ranny ptaszek;) ja dopiero sie obudzilam i juz sms wysylalam do gina na ktora mam wskoczyc na monit. Glowa mi cos peka;/
No wczoraj milczal...ale juz chyba jest na zasadzie ze ja sie nieodzywam to i on hehe. Dzis trzeba zalagodzic sytuacje:)
No lepiej wczesniej zaczac robic te testy tym bardziej ze masz wieksza dawke;)
No widzisz mi sie nie leje po tym wiesku;/ i zastanawiam sie czy wogole na mnie dziala...

Nessi no widzisz to sa z zycia wziete historie;)
Co to badania dwureczne? Moze wiem co to ale nazwa mi nieznana.
Super ze plamien niema;)

reklama
Do góry