reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

Kruszyca, Julia dziekuje za gratulacje;) O ciazy wiem od zeszlej niedzieli wiec od 10 dni, test ciazowy zostal mi jeden ale zostawiam go na przyszly tydzien haha;) A mam jeszcze testy owu i nimi sobie sprawdzam czy kreseczka jest taka jak byc powinna, haha no tragedia:D

Azylek hahah no bo to lipa nawet przd mezem, oni tego nie rozumieja, zaraz by byly pytania"przeciez jestes w ciazy to po co znowu sikasz do kubka"? itp:D

Ness, ja na bete nie chce isc, nie lubie klucia i za duzy stres....wiec na razie z niepewnoscia radze sobie msprawdzonymi, domowymi sposobami:p

reklama
migduch .... pozwolę sobie zatem dać Wam więcej domowych sposobów :D

''
Jednym z najstarszych sposobów, które wykorzystywały już starożytne kobiety, by sprawdzić swoje macierzyńskie podejrzenia było... siusianie na nasiona. Jeśli poddane tego rodzaju eksperymentowi ziarenka pszenicy lub jęczmienia wykiełkowały, kobieta była niemalże pewna, że nosi w sobie nowe życie. Skąd taki pomysł? Okazuje się, że podwyższony poziom estrogenów, jakim charakteryzuje się mocz przyszłej mamy, rzeczywiście może sprawiać, iż nasionka wezmą się do życia...

Także w średniowieczu korzystano z cennych danych, jakie niesie ze sobą mocz ciężarnych. Do naczynia z moczem wkładano igłę, a następnie - na wzór dzisiejszych testów ciążowych - obserwowano jej reakcję z substancją. Jeżeli igła zabarwiła się na czarno bądź jej kolor sprawiał wrażenie rdzawego, podejrzenie ciąży nabierało bardziej realnego wymiaru...'' :D

Słyszałam tez że tak sprawdzali się płeć dziecka, zależy co szybciej wyrośnie podlewane moczem ciężarnej , pszenica-dziewuszka jęczmień-chlopak :D

reklama
Migduch piękna kreska! A ja nie wierzyłam w te testy owu wykrywające ciążę.

Ness ja też nie ogarniam co gdzie jak i z kim obecnie ha ha ha!

Ale fajnie zobaczyć jak wyglądacie. Od razu się człowiek pewniej czuje jak się widzi ze to nie jakiś stary chłop po drugiej stronie siedzi:-) bardzo fajnie rodzinki. Podobacie mi się wszystkie o.

Do góry