reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

Ja jeżeli chodzi o cykl poprzedni w którym się udało i ten brałam clo i wieska-wydaje mi się ze Wiesiek działa cuda :)

Jeżeli chodzi o poród to rodziłam siłami natury :) wody odeszły mi w domu o 22:30 pi tym jak postanowiłam nogę posmarować balsamem a ze byłam slonica i nie sięgałam to nogę zadarlam na grzejnik :) potem szpital niby 3cm rozwarcia i leżałam całą noc ....rano oxcytozyna raz .... nic....potem dwa i działo się :) .... 1 kwietnia w niedziele o 13:33 wyklulam go :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Tynka czasami to nie chce nawet tego wspominać , nawet zgoody na cc nie podpisałam najlepsze jest to ze najpierw mi jeszcze porod z oxy wywolywali , dobrze ze nawet tych skurczy nie czułam bo bym przeżyła dwa porody ...

Ja przed chwilą własnie znalazłam opis swojego porodu w archiwum grudniówek ... ciary na maxa ... wszystko się przypomina :baffled:
Jeśli się tylko będzie dało ... a wierzę że się da ... to chcę rodzić naturalnie z wszelkimi konsekwencjami ... bo ja po ścianach łaziłam

anulaaa alle ci zazdroszczę takiego porodu a najbardziej przytulenia malego po tym wszystkim ! Ja małą dopiero po godzinie zobaczyłam , mój P pierwszy ją widział ...

Ness ja tak samo ... a tak sie koleżanki chwalily cc , ze super itd .. moze w czasie porodu nic nie czuc ale dochodzenie do siebie jest straszne mi to zajęło chyba dwa tygodnie !

A najlepszy porod miała moja siostra skurczy dostała o 10:30 + odeszly wody z godzine wczesniej , stwierdzila ze ma wlosy tluste i idzie sie jeszcze wykąpać , jaa dzwonilam bo faceta ood mojej mamy przyjechal po nia o 11:20 ! Moja siostra mi to włosy już wyrywala :D a jak pojechali to musieli na stacje benzynowa pojechac bo paliwo by braklo i tak o 11:55 byli w szpitalu a o 12:00 pojawila sie mala na swiecie taki szybki porod :D

Ja mojego syna nie widziałam w ogóle, nawet mi go nie pokazali :( zabrali go a potem mój K jak zawieźli mnie na salę pooperacyjną pokazał mi go na zdjęciach w telefonie ...syn leżał za szklaną ścianą obok mojej sali a ja nawet nie mogłam do Niego wstać :( Ale poznałam go po płaczu .... zawsze go poznawałam po płaczu :) Zobaczyłam go dopiero nastepnego dnia po porodzie

Coś na poprawę humoru :)
1457627454_nj4ziy_600.jpg

Załączniki

• 1457627454_nj4ziy_600.jpg
    1457627454_nj4ziy_600.jpg
    97,1 KB · Wyświetleń: 85
Nessi a napisze ci , ze kiedys mialam podobnie :D caly wozek w kauflandzie napakowany i juz skasowany a ja portfela zapomniałam normalnie spalona bylam strasznie :p

xbum: taaak lepiej, dzięki :) Jednak nospa działa cuda, a dwie nospy to już w ogóle :D

tynka: tak w zasadzie według tego co mówią lekarze to zdrowa para powinna zajść w ok. rok w ciążę. Jednym uda się w 1 cyklu a innym w ostatnim :/ Wiadomo, że pewnie w granicy normy jest np. zajście po 12 miesiącu. To wszystko trudne jest, bo człowiek tak czeka i już by chciał, a nie wychodzi :(

anula: ładna data porodu :D Taki maleński psikusik :D

Mam nadzieję, że i ja będę mogła kiedyś opowiadać o swoich porodach :)

A co do testów owu to ja polecam rossmanowe testy owulacyjne Facielle czy jakoś tak. W opakowaniu jest 5szuk i jak jest promocja to za ok. 15 zł można kupić. Ponoć czasem i za ok. 10 zł można złapać, ale nie widziałam takiej ceny jeszcze. Wiem, że wychodzi dużo drożej niż te z allegro, ale te przekonały mnie tym, że pierwszy raz w życiu mi wyszły! A z allegro testowałam jakiś czas temu i były do dupy :/ Opakowanie spokojnie na jeden cykl wystarcza. Tylko trzeba pamiętać, żeby robić po południu tak 17.00 i w górę no i ok. 3h nie pić przed zrobieniem, bo jednak ma to duże znaczenie.

reklama
a ja dziś byłam z kuzynka w szpitalu na ginekologii .... kuzde dziwny zbieg okoliczności to ona dokładnie 3 miesiące temu mnie wiozla na ta sama izbę przyjęć,tez w sobotę i tez 12stego ....szlak ....siedząc tam i myśląc że już byłabym w 4mc ciąży trafiło mnie wewnątrz .... a u niej ostry ból po lewej stronie aż padła w łazience z bolu ....okazało się ze to owulacja bo ma bardzo duży pęcherzyk ! i uwaga ....ma przegrodę w macicy która blokuje wjazd plemników do jajowodow - szlak by to ....

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Do góry