reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

nessi: panika zawsze będzie niestety :( Sprawdzanie czy coś zostało na papierze przy każdej wizycie w toalecie :( Faktem jest, że plamienia dotyczą dużej części kobiet we wczesnej ciąży i nie zawsze jest to znak, że dzieje się coś złego. Jaką dawkę dupka zażywasz? 2 x 1 tabl? Tylko spokój i oszczędzanie :(

reklama
Tak 2 x 1, ale wczoraj wziełam 2 na raz - tak mi dziewczyny radziły ..
Zmorą są te schody :( jak tylko wlazłam na górę to czułam już że leci ... a wchodziłam bardzo powoli, aż się dzieciaki na przerwie patrzyły na mnie

Lux biore od 3 dc dzis biore moja druga tabletke;)

Jugoslawa tak biore 1 dziennie a i tak kiepsko na mnie dzialaja hihi. Oj na Clo u mnie owulacja wystepowala i tak gdzies w 20dc wiec wiesz szalu niema:/ bo normalnie i tez mniej wiecej w tym dniu cyklu mialam.

Nessi glowa do gory ja wierze ze bedzie dobrze

Ness będzie dobrze,kurcze wiem ze nowa praca i głupio ale może l4 -musisz poleżeć,odpocząć .... i pamiętaj ze wiele dziewczyn krwawi żywa krwia i jest ok .. a może to plamienia bo macica się rozciąga .... opcji jest wiele nie muszą znaczyć najgorszego

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

nessi: dobrze, dobrze, że wzięłaś dwie na raz. Progesteron nie zaszkodzi ciąży, a w razie kłopotów z poziomem prg pomoże. Trzeba być dobrej myśli, bo tak na prawdę niewiele w tym momencie można zrobić. Po prostu trzeba czekać. Tulam.

julia: ja po 1 tab branej co prawda od 5 do 9 dc też miałam owu między 18 a 20 dniem :) Dziewczyny zachodzą w ciążę z dużo późniejszej owulacji niż w 20 dniu, wiec wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń :D

anula: jak tam w Kołobrzegu było? Morze na swoim miejscu? :D Jak ty się czujesz?

Jugo taa na swoim,bez rewelacji .... za to dziś rewolucja....tak mnie wpienili w pracy ze jestem na urlopie .... szkoda gadać ....
Jak tam się czujesz ?beta ?

Jula wiesiek działa cuda z polaczeniu z clo :)

Karola test miałaś powtarzać ?

Monika o kur .... a zapodali ci te 3 co się udały ?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Znowu zaczęłam plamić w pracy - to te zasrane schody ...zrobiłam z rana też bete ... ale wynik dopiero jutro. W sobotę zrobię jeszcze raz i zobaczymy co się będzie dziać .. jak bedzie rosnąć to bedę dupka brać cały czas .. jak przestanie to ...
W każdym razie czuję się źle, chociaż mnie nic nie boli to ''psyche' cierpi, na becie pielęgniarka mówiła, że to normalne, i wiele kobiet plami ... nie chcę się też nakręcać pozytywnie bo jak <odpukać> coś się stanie to ja tego nie przeżyję.
Ty przede wszystkim zmien lekarza na normalnego, ktory sie fachowo Toba i dzieckiem zaopiekuje!! i sie uspokoj babo, bo wszystko bedzie dobrze, masz to sobie jak mantre powtarzac!!!

anula: uuu to nieźle cię musieli wkurzyć! I dobrze, że na urlop poszłaś. Niech nie myślą, że mogą cię tak denerwować ;) Ja czuję, że @ idzie. Betę zrobię dopiero jak @ nie przyjdzie o czasie. Jakoś szkoda mi tych 40 zł i nerwów jak mam przeczucie, że jednak będzie @.

lux: hmmm nie przypominam sobie cykli krótszych niż 28 dni. Może z raz mi się zdarzyło, że miałam 27 dniowe, ale dawno, dawno jak jeszcze brałam plamienie za pierwszy dzień nowego cyklu :D Teraz nie mam plamień i nie mam tego problemu ;) Chociaż patrząc tak z perspektywy staraczki, cykl np. 20 dniowu byłby super :D 4 dni @, potem zaraz dni płodne i 13 dni na zagnieżdżenie :D hahaha to się rocznie szanse zwieksza :D Jak tam, ruch w sklepie duży?

reklama
Jugoslawa kochana ja sie tym niemartwie poniewaz wszystkie ciaze mialam z pozniej owulacji:)
Ale wiesz marzy mi ny miec normalnie zeby szybciej nowy cykl w razie czego zaczac;)

Do góry