reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bardzo złe wyniki

Nie chodzi o ilość zarodków, chodzi o to żeby to był TEN zarodek, żeby miał potencjał na ciążę i żeby powstało z tego dziecko. Ja miałam 5 zarodków i żadnej ciąży. A miałam z procedury tylko jeden zarodek i on się zaimplantował i ma teraz 9 lat. Nie ma reguł.. to jest znowu szerszy temat. Bo zarodki sa tez w różnym etapie rozwoju, kliniki transferują zarodki o różnym etapie rozwoju i o różnej klasie. To też trzeba się dowiedziec zanim podejdziesz do IVF czy jest to zgodne z twoim wewnętrznym kompasem. Tu jest dużo do przemyślenia.. 😉
Ale pierw androlog - dobry.
Dzięki za podpowiedzi.
USG jąder, prostaty zrobione 3 miesiące temu. Nie ma żadnych nieprawidłowości.

AMH muszę zbadać.

reklama
Nie chodzi o ilość zarodków, chodzi o to żeby to był TEN zarodek, żeby miał potencjał na ciążę i żeby powstało z tego dziecko. Ja miałam 5 zarodków i żadnej ciąży. A miałam z procedury tylko jeden zarodek i on się zaimplantował i ma teraz 9 lat. Nie ma reguł.. to jest znowu szerszy temat. Bo zarodki sa tez w różnym etapie rozwoju, kliniki transferują zarodki o różnym etapie rozwoju i o różnej klasie. To też trzeba się dowiedziec zanim podejdziesz do IVF czy jest to zgodne z twoim wewnętrznym kompasem. Tu jest dużo do przemyślenia.. 😉
Ale pierw androlog - dobry.
Dokładnie. Mimo 10 zarodków mam tylko jedno dziecko a transferów za mną 8. Zostały 2 zarodki po które juz nie wrócę.

Wiek plus brak zaangażowania mojej kliniki w to, dlaczego kolejne transfery się nie udają. Wiele badań robiłam na własną rękę a oni i tak nie widzą problemu mimo, że ten problem jest.

Wieku nie przeskoczysz oczywiście :( ale nie myślałaś o zmianie kliniki? Albo nawet kraju?

reklama
Do góry