reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bardzo złe wyniki

Nie chodzi o ilość zarodków, chodzi o to żeby to był TEN zarodek, żeby miał potencjał na ciążę i żeby powstało z tego dziecko. Ja miałam 5 zarodków i żadnej ciąży. A miałam z procedury tylko jeden zarodek i on się zaimplantował i ma teraz 9 lat. Nie ma reguł.. to jest znowu szerszy temat. Bo zarodki sa tez w różnym etapie rozwoju, kliniki transferują zarodki o różnym etapie rozwoju i o różnej klasie. To też trzeba się dowiedziec zanim podejdziesz do IVF czy jest to zgodne z twoim wewnętrznym kompasem. Tu jest dużo do przemyślenia.. 😉
Ale pierw androlog - dobry.
Dzięki za podpowiedzi.
USG jąder, prostaty zrobione 3 miesiące temu. Nie ma żadnych nieprawidłowości.

AMH muszę zbadać.

reklama
Nie chodzi o ilość zarodków, chodzi o to żeby to był TEN zarodek, żeby miał potencjał na ciążę i żeby powstało z tego dziecko. Ja miałam 5 zarodków i żadnej ciąży. A miałam z procedury tylko jeden zarodek i on się zaimplantował i ma teraz 9 lat. Nie ma reguł.. to jest znowu szerszy temat. Bo zarodki sa tez w różnym etapie rozwoju, kliniki transferują zarodki o różnym etapie rozwoju i o różnej klasie. To też trzeba się dowiedziec zanim podejdziesz do IVF czy jest to zgodne z twoim wewnętrznym kompasem. Tu jest dużo do przemyślenia.. 😉
Ale pierw androlog - dobry.
Dokładnie. Mimo 10 zarodków mam tylko jedno dziecko a transferów za mną 8. Zostały 2 zarodki po które juz nie wrócę.

Wiek plus brak zaangażowania mojej kliniki w to, dlaczego kolejne transfery się nie udają. Wiele badań robiłam na własną rękę a oni i tak nie widzą problemu mimo, że ten problem jest.

Wieku nie przeskoczysz oczywiście :( ale nie myślałaś o zmianie kliniki? Albo nawet kraju?

:( proszę czy jest szansa na wyleczenie tego? Czy tylko invitro?
maz powtórzył badanie nasienia, które wyszło jeszcze gorsze, bo koncentracja plemników 1,2 mln… morfologii nawet nie udało się zrobić.
A ja właśnie zaszłam w tym miesiącu w ciążę. Już robiłam badania pod kątem ivf, a tu zonk, bo okres się spóźniał. Już nic mnie nie zdziwi.

reklama
Mój partner ma (miał?) kryptozoospermie. Ma kilka plemników w nasieniu, nie milion, nie tysiące, po prostu kilka... Pochodziliśmy do in vitro, ale sie nie udało. Mialam 2 transfery.

Dzisiaj mamy dwuletnią córkę z ciąży naturalnej.
Nic nie jest niemożliwe ale wg mnie warto działać,mimo to starać się naturalnie.

Do góry