reklama
MyszkaMiki30
Fanka BB :)
Niestety z nasieniem jest tak, że czasem bardzo trudno znaleźć przyczynę słabego nasienia. Czasem są to geny.
Możecie spróbować suple, luźne gacie, zimny prysznic na jajka.. I za jakiś czas powtórzyć ale raczej rozważałabym już ivf.
Możecie spróbować suple, luźne gacie, zimny prysznic na jajka.. I za jakiś czas powtórzyć ale raczej rozważałabym już ivf.
MyszkaMiki30
ale do momentu ivf można spróbować coś podziałać, może lekko się poprawi nasienie wtedy większa szansa na powodzeniaDla mnie szkoda czasu, od razu IVF, tych plemników jest mega mało
LadyCaro
mogą się poprawić oczywiście, ale cudów nie ma. Nie wskoczą nagle w normie. Ale zawsze warto poprawiać, żeby przy in vitro mieć wyższe szasne, bo to też nie jest tak, że ivf to pewnik...A macie wiedzę czy np gorączka albo inne przegrzanie mogło aż tak osłabić i zmniejszyć ilość plemników?
Czy za 3 miesiące te wyniki mogą się znacznie poprawić czy jest to wątpliwe?
LadyCaro
Popłacz, bo masz do tego prawo. Ja sama jak dostałam pierwsze wyniki męża, to poszłam na tydzień zwolnienia od psychiatry, bo się załamałam. Potem walczyłam kilka lat o poprawę wyników nasienia, poprawiły się ale ciąży to nie dało. I jestem w trakcie IVF. Dlatego tak doradzam - uważam, że oczywiście mogą się poprawić, cudem ciąża może sie zdarzyć, jednak wiem, że trzymanie się za wszelką cenę naturalnego poczęcia gdzie szanse są małe może wykończyć psychicznie. Trzymaj się.
reklama
LadyCaro
nasze pierwsze były podobne, lekko lepsze, bo mieliśmy 3mln w ml, Wy macie lekko ponad 1. Udało się dobić do normy poza morfologią (najwyższa 3%). I i tak nic to nie dało.dzięki…
A z jakich wyników do jakich udało się wam poprawić nasienie?
Mam wrażenie, że nasze wyniki są ekstremalnie słabe, bo nawet morfologii z tego nie udało się zrobić.
Niestety nie ma co mydlić oczu - Wasze wyniki sa mega słabe. Nie mówię tego, żeby Ci dowalić, tylko serio - wypłacz się, nawkurzaj, naklnij na wszechświat, a potem podnieś się, popraw koronę i leć dalej Dobrze, że są jeszcze opcje! A IVF jest refundowane, więc naprawdę jest to duża pomoc.