reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Badanie Beta Hcg

Ania25037

Zaciekawiona BB
Witam. Zrobiłam badanie z krwi, wynik to 51. Według opisu na badaniu powinien to być 3 tydzień ciąży.
Lekarz stwierdził, że ten wynik nie jest jednoznaczny i nie muszę być w ciąży.
Jak wyglądał wasz pierwszy wynik z Beta hcg? Byłyście w podobnej sytuacji?
Pozdrawiam.

Napisane na RNE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wlasnie odebralam pierwsze wyniki i dopiero teraz do mnie dociera, ze jednak sobie tego wszystkiego nie uroilam Wedlug okresu to 4 t 4 d, a wedlug badan 4 tydzien :) Wynik malutki, ale jednak jest!
Jak myslicie kiedy go teraz powtorzyc? Wstepna wizyte u doktor mam w najblizszy czwartek.

Wyniki: 75,7 U/l
Zakres: 9,5-750 - 4 tydzień ciazy

Witam. Zrobiłam badanie z krwi, wynik to 51. Według opisu na badaniu powinien to być 3 tydzień ciąży.
Lekarz stwierdził, że ten wynik nie jest jednoznaczny i nie muszę być w ciąży.
Jak wyglądał wasz pierwszy wynik z Beta hcg? Byłyście w podobnej sytuacji?
Pozdrawiam.

Napisane na RNE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moze tak powiedzial ze wzgledu na ryzyko ciazy biochemicznej? Rozumiem, ze to wynik jeszcze sprzed spodziewanego terminu @?

Jestes w ciazy
Ciaza powyżej jest powyżej 5.
Moze powiedzial tak bo na tym etapie roznie bywa.
I tak 3 tydzien gdzies.
Powtórz po 48 albo 72 czy dobrze przyrasta.
Musi caly czas duzo rosnac nie ma prawa spadać i byc malych przyrostow.
Ja robilam w odstępach 4 dniowych kazda.

358.
1008.. I ponad 11 tysiecy.

Nie ma co się sugerować podanymi zakresami bo są one bardzo duże i jak ja poszłam do lekarza to nawet nie popatrzył na wyniki bety bo stwierdził że są za duże rozbieżności żeby określić na tej podstawie tydzień ciąży .
Zrób betę po 48 h , po tym czasie powinna się podwoić :)

Ja mialam bete 39,1 co wskazywalo na drugi tydzien ciazy, po tygodniu poszlam do lekarza, bo wedlug miesiaczki wychodzilby juz z 7 tydzien. Lekarz powiedzial, ze jesli beta jest pozytywna, to ciaza napewno jest i on musi sprawdzic czy aby napewno w macicy, na wynik bety nawet nie spojrzal. przy pierwszym badaniu nie bylo nawet pecherzyka, uspokajal mnie, ze owulacja mogla byc pozno itd, co ja dzieki becie juz wiedzialam i potem przez kolejne 3 tygodnie chodzilam co tydzien i robilismy usg zeby sprawdzac czy ciaza sie rozwija :)
p.s wszystko to na NFZ, na ktory tak wiele ludzi narzeka :p

ja bete zrobiłam 30 marca czyli 9 dni po spodziewanej miesiączce i wyszło 4138 po 5 dniach miałam wizyte u ginekologa i wyszło ze jestem w 6 tyg i 4 dniach w ciaży

reklama
Do góry