reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania, Wizyty, USG :)

reklama
Oj współczuję Sylwia :/ mnie ta dolegliwość na szczęście nie spotkała ale miałam na studiach koleżankę, która co jakiś czas miała kolkę nerkową i wiem, że strasznie cierpiała. Niestety nie wiem jak można sobie z tym poradzić. Śpisz na lewym boku? Podobno spanie na prawym boku utrudnia przepływ krwi i może prowadzić do zastojów w nerkach. Ja się męczę na tym lewym boku, biodro mnie boli po nocy no ale czego się nie robi dla dziecka.

dziewczyny ale mi podnieśli ciśnienie dzisiaj, zadzwoniłam dzisiaj do laboratorium do szpitala bo idę jutro na badania. czytam uprzejmej Pani ze skierowania " badanie moczu - cytometr" a ona na mnie od razu z japą że takiego badania to nie ma i sobie coś wymyśliłam. ogólnie to bardzo niemiła w rozmowie jakby łaskę robiła że inf. udziela.
zadzwoniłam do prywatnego lab. i tam mi powiedzieli że jutro mogę przyjść i na ich oko to raczej wystarczy standardowe ogólne bad. moczu.
mam też obciążenie glukozą miałyście już bo wszyscy straszą że to nieprzyjemne?
dodaję zdj. żeby nie było że "sobie wymyśliłam"

Załączniki

• DSC00092.JPG
    DSC00092.JPG
    60,6 KB · Wyświetleń: 74
Lilunia niestety ale często można spotkać takie osoby w naszej służbie zdrowia [emoji16]a glukozę juz masz do zrobienia który tydzien u ciebie ?

leci mi 20 tydzień. zalecany jest między 24 a 28, ale mi kazała zrobić już na następną wizytę 2.02 wtedy będę w 22 tyg 5 dniu. bratowa męża też miała robione w 5 miesiącu.

No wlasnie cos tak myslalam ze pózniej sie robi ale skoro tak ci lekarz zalecił to wie co robi napisz po jak było tez słyszałam ze ta glukoza jest okropna

No wlasnie cos tak myslalam ze pózniej sie robi ale skoro tak ci lekarz zalecił to wie co robi napisz po jak było tez słyszałam ze ta glukoza jest okropna

mam nadzieję że nie będzie źle, podobno osoby które przepadają za słodyczami lepiej znoszą a ja mogę je jeść na kg :-) :), biorę cytrynę bo pozwolili dodać. najbardziej boję się mdłości, jak będę po to napiszę.

jutro jeszcze kontrola stomatologiczna i badania Zuzi bo będzie miała 22.01 testy alergologiczne

Dla mnie ta glukoza nie była straszna i bez cytryny. Może mało przyjemny, ale da się przeżyć. Potem miałam dużo energii i długo mi się jeść nie chciało ;) Wtedy się niepotrzebnie naczytałam o tym. Teraz już na luzie pójdę :p

reklama
Ja jutro idę na glukozę też trochę szybciej bo 20 TC ale miałam podwyższony cukier i kazał mi lekarz szybciej zrobić zobaczymy jak to będzie ;)

Do góry