reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania, Wizyty, USG :)

jestem już po glukozie. smak z cytryną jak przesłodzona lemoniada. żadnych dolegliwości nie było, mogłabym powtórzyć jeszcze raz gdyby była taka potrzeba.

judy38 ja również nie miałam tego badania w pierwszej ciąży, podobno teraz jest obowiązkowe, tak mi przynajmniej znajoma mówiła.

reklama
Ja tez miałam badanie obciążenia glukozą 3,5 roku temu i na mnie to kompletnie nie zrobiło wrażenia - pamietam tylko ssący głód w żołądku :D poza tym lajcik jak dla mnie :p
A co do tej cytryny to wiem ze nie wszystkie pielęgniarki pozwalają ją dodawać zeby wyniki badania były miarodajne, wiec zależy na kogo sie trafi ;)

Ja w pierwszej ciąży tez mialam to badanie i myslalam że to standard. Dalam rade bez cytryny. I to prawda, nie zawsze pozwalają ją dodawać. Najgorsze bylo to czekanie między pobraniami.

Ja miałam cytrynę i czekanie godzinne to był dramat. sama glukoza ok Ale wtedy ciągnęło mnie na słodkie. teraz nie wiem jak to przeżyje bo przecież rano wymioty mam nadal

Tylko ja mieszkam w danii :) moja Polska gin jak chciałam zrobić w Pl powiedziała że to standard i mi zrobią w Dk. Nie zrobili. Mam inną lekarkę teraz i liczę że zrobi dla mojego spokoju. W 25 tygodniu mam u niej być to zapytam.

Ja tez po glukozie i u mnie nie było tak kolorowo. Okropnie mnie mdlilo ledwo wypilam cofalo mnie balam się ze z tego nic nie będzie ,siedzialam 2 godz miałam 3 pobrania drugie i trzecie bolalo jak niewiem bo wszystkie z jednej żyły. Nie wspomina dobrze . a i mi pielęgniarka nie pozwoliła z cytryną .

Dziś moje usg prenatalne drugie. Trzymajcie kciuki za nasze serduszko. Oby już nie było niespodzianek!

reklama
Do góry