reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania, Wizyty, USG :)

1plus2 to faktycznie dokladnie Ci lekarz pokazal. Moze jednak u Ciebie byl pewny swojej diagnozy :)

Mnie przy pierwszym dziecku bylo wszystko jedno jakiej bedzie plci, choc jakos podswiadomie wiedzialam ze to bedzie chlopiec. Teraz tez mi bylo wszystko jedno ale ostatnio coraz czesciej mysle o coreczce i licze ze w moim przypadku tez sie lekarz nie pomylil ;) aczkolwiek chlopcy tez sa fajni takze wiadomo, bede kochała jak swoje ;)

reklama
Ze mną chyba jest cos nie tak ja nawet teraz nie myśle ze to chłopak cały czas myśle ze sie pomylił i czekam na 18 na następne usg i może powie ze to jednak dziewczynka aż wstyd pisać :-/

pkowalska a widziałaś jajeczka? Mój to tak wywalił że nie było wątpliwości ;) ale wtedy miałam już 18tydzień jakoś.

Nie lekarz pokazał jakoś kropkę i stwierdził ze to bardziej wskazuje na chłopca ale ze to nic pewnego bo jest trochę za wcześnie i ze reklamacji nie przyjmuje[emoji1]

Ja wczoraj u teściów oglądałam album ze zdjęciami. I jak tak sobie znowu popatrzyłam jaki mój m był słodkiiiiiiiii to jak synek będzie wyglądał jak on to wejdzie mi na głowę ;( :-D

Słuchajcie - płeć nie jest ważna. Po prostu kocha się dziecko i tyle i po jakimś czasie nie wyobraża sobie człowiek, że zamiast dziewczynki mógłby być chłopak i odwrotnie. U nas przy Zosi przy USG, które miałam awaryjnie robione w szpitalu powiedzieli, że raczej chłopak. I tak przez miesiąc myśleliśmy, więc jak usłyszeliśmy, że dziewczynka, to w lekkim niedowierzaniu byliśmy.. A teraz nie wiem jak moja słodka Zosia mogłaby być chłopakiem. Nie ma co się martwić :)

Marciątko myślę, że wszyscy zdają sobie z tego sprawę ;). I na pewno tak będzie ale ja rozumiem pkowalska bo sama chciałabym dziewczynkę i wiem, że wstyd tak gadać bo najważniejsze, że się udało i żeby było zdrowe

Kaana uważam tak jak Ty :):):) Zawsze jak się jest w ciąży to człowiek ma jakieś przemyślenia odnosnie płci, ale w momencie urodzenia dziecka przynajmniej mi się tak wydaje przestaje mieć to znaczenie co się urodziło, najważniejsze że zdrowe i żeby sie dobrze rozwijało, a reszta chyba jest już mało ważna.Poza tym dziewczyny przecież podobno córki są Tatusiowe a Synkowie Mamusiowi. :D

Mi tez wszystko jedno czy bedzie chlopak czy dziewczyna. Tyle lat czekalismy... Jedynie to nie znosze koloru rozowego a niebieski jest moim ulubionym :-D . Ale kto powiedzial, ze dziewczynka nie moze miec niebieskiego pokoju i niebieskich ubranek :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Co do tych tatusiowych córek to moja za swoim tatą nawet do kibla chodzi i nie daj Boże żeby jej nie wpuścił bo rozpęta piekło. Ostatnio jak idzie do kibla to bierze ją pod pachę żeby nie musiał jej drzwi otwierać i roboty przerywać ;)

Do góry