reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania, Wizyty, USG :)

reklama
pkowalska może się jeszcze wszystko okazać ;) dlatego wielu lekarzy na tym etapie nie chce mówić o płci, nawet jeśli maja jakieś podejrzenia. Żeby potem nie było rozczarowania ;-)

To nie tak ze nie chce bo jak to brzmi :-) ale ja zawsze chciałam córeczkę imię dla niej już miałam ciuszki dla dziewczynki oglądałam a tu mi powiedział ze chyba chłopak ale to 13 tydzien wiec może sie pomylił
miałam dokładnie to samo aż wstyd mi trochę było za te uczucia. Ale synkowie są bardzo mamusiowi :)

Fiolka i pkowalska oczywiście ja Wam też się przyznam że bardzo chciałabym córeczkę, takie śliczne są ubranka dla dziewczynek, ale dla mnie jednak teraz najważniejsze jest żebym w końcu urodziła zdrowe dziecko...

Kurczę a myślałam ze jestem jakas inna ze koniecznie chce dziewczynkę ;)
powiem szczerze ze przy pierwszym dziecku było mi bardziej wszystko jedno i mogłoby sie wydawać ze jak mam juz córkę to jako drugie dziecko chciałabym chłopca zeby jak to mówią była "parka". Tymczasem mi sie marzą 2 dziewuszki, tymbardziej ze wydaje mi sie ze łatwiej mi bedzie je samej wychować na fajne babki a one miedzy sobą bedą tez miały bliższy kontakt :)
stad moja wielka radość na wiadomość lekarza ;) i wiem mama_ka ze to nie ma 100% ale celowo byłam na badaniach w klinice gdzie maja bardzo dokładny sprzęt i pan doktor polazal mi dokładnie na zoomie łechtaczkę i wytłumaczył jakby wyglądał na USG siusiak :D wiec jestem dobrej mysli ze za 2 miesiące wszystko sie potwierdzi!

Ja właśnie przy pierwszym też inaczej, niby chciałam bardzo dziewczynkę ale tyle się staraliśmy że byłam wdzięczna że w ogóle się udało.
Teraz o tym nie myślę zupełnie. Jak będzie dziewczynka to super nasze marzenie, imię mamy. ale dwoje chłopaków ma mnóstwo plusów ;)

choć ubranek dla dziewczyn jest zdecydowanie więcej i fajniejsze

2plus1 mi tez sie marza 2 dziewczynki chociaz nie powiem synka też bym chciała a najbardziej mąż i corcia mowia o chlopcu ;)

reklama
1plus2, rozumiem, ludzie myślą, że "parka" to marzenie całego społeczeństwa ;-) my też mamy w głowach drugą córeczkę, no ale na synka też się nie obrażę :-)

Do góry