reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania - jakie i kiedy?

aga, może zmien lekarza...

on nie powinien straszyc tylko wspierać...
i jak tu spokojnie przezyć te nasze wspaniałe 9 miesiecy?

reklama
kurczę jestem u niego w sumie jest ok ale kontrolnie chodze gdzie indziej
kurdę zastanawiam się jak wyrobię do 9 miesiąca już mam braki w budżecie
te badania mnie wykończą finansowo ostatnio na usg 3d i biochemię wydałam 600 zł masakra

poszłam państwowo to dziad nastraszył mnie że mam raka macicy ponieważ robiąc mi cytologię wyszedł wynik III/IV a okazało się że pedał cholerny pomylił wyniki były to nie moje ile czasu ja się nawyłam, później jak poszłam do innej polikliniki wojskowej to powiedzieli miże całkowicie muszę się wymeldować z mojego rodzinnego miasta i wybrać 1ego lekarza w wawie
miałam kiedyś gorączkę 40 ledwo zipałam lekarz zajrzał w ksiązeczkę stwierdził że nie mam jakijś pieczątki i mnie nie przyjął masakra
co jest z tą państwową służbą zdrowia

ja chodze państwowo... wybrałam sobie dobrego lekazra, a teraz jestem w przyklinicznej przychodni, usg robię na skierowanie, za 3d dopłacę 50 zł ale to dopier zrobię w 22 tyg.

oszczedzam jak sie da...

warto chodzić do pryw a badania robic państwowo, ale nie kazdy gin daje skierowania, ja nie przesadzam z badaniami, robie podstawy + coombsa i potrezbne przy diagnostyce nadcisnienia, usg maiłam 2 razy, w szpitalu i planowane...

nie stać mnie w tej chwili na leczenie pryw a i tak nie wiem czy trafiłabym lepiej...

co to coombs?
ja też mam już powoli dól finansowy , morfologię lekarz prywatny daje mi robić w swoim szpitalu o tyle lepiej ale np. za toksoplazmozę w szpitalu płaciłam po 40 zł za każdą klasę czyli już 80zł

musze powiedzieć że opiekę prenatalna mam świetną - mimo że państwową, o większość spraw zadbaja sami...

jestem im wdzięczna za Piotrusia i wiem, ze Nataszkę ;) tezdoprowadza do szczęsliwego rozwiązania!

reklama
Do góry