reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania - jakie i kiedy?

reklama
Dziewczyny, może Wy będziecie wiedziały jakie badania muszę z robić i czy są one płatne. Moja siostra ma czwórkę dzieci. Dwójka z nich jest chora. Wiktoria ma 4 latka i urodziła się z wczesnym wodogłowiem (podobno to genetyczne), a u Dawidka w wieku 6 lat wykryto raka mózgu...Po leczeniu chłopiec ma wciąz przerzuty i boję się troszke o Moje Maleństwo :(

Mama Boo, bardzo mi przykro :(. Wodogłowie sprawdza się z tego co wiem przez USG, tylko muszą mieć dobry sprzęt a z rakiem mózgu to nie wiem, bo rak może zaatakować każdego bez względu na wiek i nie musi to być moim zdaniem uwarunkowane dziedzicznie. Może porozmawiaj z ginekolog, powiedz jej o siostrze, może da Ci skierowanie na bezpłatne badanie USG 3D/4D albo jakieś inne.

a miałyście już badane tętno dzidziusia bo ja jeszcze nie może przy następnej wizycie za tydzień

moje dziecko na szczescie nie ma wodogłowia..sprawdzone na usg...Ewik..moja dzidzia tez nie miała badanego tetna...licze ze we wtorek sie uda:)

ja miałam badane tetno, bo gin stwierdziła że usg wskazyje tydzien więcej i bedzie słychac i było :) w poniedziałaek...
i na razie wszystko ok, pozwoliła mi pracowac ,przespisała badania, i spotamy się z 2 tyg (ja mam częsciej niż normalnie gdyz zakwafifikowana jestem do ciązy wysokiego ryzyka)

ja też chodzę do ginki co dwa tygodnie z powodu upartej kosmówki, która nie ma zbytbio ochoty się chociaż troszeczkę podnieść.

co do wad wzroku - podobno jest tendencja, że przy -4/5 sugeruje siępacjentkom cc.

ja mam z góry założoną cesarkę po operacji oczków.

pozdrawiam

mam wymieniona przez ciebie wade i nikt mi nie zasugerowal w pierwszej ciazy cc; tylko kazano zbadac dno oka
zobaczymy jak bedzie teraz ;

reklama
pamietam ze temat oczu był poruszony, wiem, okulista musi zbadać dno oka i jezeli tam wykryje nieprawidłowosci to wtedy wskazane jest cc, ale to zdajsie nie jedyne wskazania przy oczach do cc

Do góry