reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania - jakie i kiedy?

oto moje wyniki badań z 30 września:
hb: 10,6
ht:29,4
e:318 0000
l:10760
plt:291
no i liczne bakterie w moczu,ginka powiedziała mi,że tak fatalnych wyników jeszcze nie widziała,tak wię pozostaje mi jedzenie końskich dawek leków,no i wyleczenie tej głupiej infekcji przez którą mam fatalne wyniki moczu....ech,szkoda pisać...

reklama
powiedzcie mi czy do badania dłgości szyjki macicy potrzbne jest USG dopochwowe i czy to boli? miałyście robione takie USG

Ewik,wlasnie przeczytalam o Twoich zmartwieniach i spiesze sie dac Ci odpowiedz,zebys sie dalej nie zamartwiala.
USG dopochwowe jest o wiele przyjemniejsze od zwyklego USG  ;D  ;)  Moje pierwsze USG bylo takie i tez sie troche balam,ale to naprawde nie boli.W dodatku nikt Ci nie naciska na brzuch(ja tego nie nawidze).Badanie polega na tym ze do pochwy Ci wkladaja taka bardzo cienka glowice "ubrana" w prezerwatywe  :D  i nawilzona specjalnym zelem,zeby byl ladny poslizg.Wiec nie ma bólu,zadnego.

Caro 18,takie bole wedlug mnie to nie sa zupelnie normalne.Owszem,Bole podczas ciazy wystepuja,ja tez mialam na poczatku ale juz przestaly,a kiedy mialam to bralam No spy-tak mi radzil moj lekarz.Trudno dowiedziec sie jakiego rodzaju bolu czujesz,bo to Twoje uczucia i wrazenia,ale ja poszlabym znowu do lekarza,tak dla pewnosci.A moze to zwykle jelitowe sprawy(tez ostatnio mi sie zdarzylo ze caly brzuch mnie bolal i mialam okropniste wzdęcia).

Acha, i jeszcze cos ,Ewik- ja bylam na to badanie z innego powodu- bo na poczatku martwilam sie czy to nie jest przypadkiem ciaza pozamaciczna,wiec poszlam dla wlasnego uspokojenia,a jeszcze przy pierwszym badaniu u gina,lekarz stwierdzil ze dlugosc szyjki jest w porzadku i nie bylo do tego potrzebne zadne USG

no to mnie uspokoiłyście bo bardzo nie lubie wzierników więc myślałam że to na podobnej zasadzie :-[
jak miałam USG w 12 tygodniu to na początku lekarz powiedział że może byc potrzebne USG dopochwowe ale na szczęscie dzidziuś był widoczny na zwykłym bo już miałam stamtąd uciekać ;D no ale teraz to już się nie boję

Ewik, jak pisały dziewczyny usg dopochwowe nie wywołuje żadnych nieprzyjemnych odczuć, ale do badania szyjki macicy nie jest potrzebne usg. Tzn. moja gin zawsze w zwykłym badaniu na fotelu sprawdza wielkość macicy i długość szyjki. A dopiero potem oglądamy dzidziusia na usg.

dziekuje wam za rady dzisiejsze bole troche ustaly ale brzuch jeszcze od czasu do czasu pobolewa.. .. martwie sie jedynie ze zanim dojade do mojego lekarza to brzuch znowui przestanie bolec i pomysli ze jakas wariatka ze mnie....tak samo jak bylo z tymi skurczami w domu chodzic nie moglam zrobili mi KTG podbrzusze w tym czasie mnie nie bolalo i stwierdzili ze bole w macicy i podbrzuszu nie byly spowodowane ciaza !! zajechalam do domu i po okolo godzinie czasu znowu to samo... . no nie wiem..
a co do tego co mowi moj lekarz na to... "wszystko w porzadku pani Karolino... hmm a te bole nie wiem skad one moga sie brac" :-( :-) tak samo mowie lekarzom ze dosc czesto mam bole po prawej stronie brzucha mozna powiedziec ze w okolicy zeber bole...ciagna sie czasami az po sam kregoslup..sa naprawde dokuczliwe jadac samochodem czasami usiedziec nie moge co lekarz na to " bole nie sa zwiazane z ciaza prosze sie nie martwic" :-( moze powinnam isc do innego lekarzaa w sprawie tych boli po prawej stronie brzucha ale znowu do jakiego ??? :-/ hmm...
pozdrawiam karolina

reklama
Caro18: ja mialłam chyba podobne bóle brzucha - ni to kłucie ni to skurcze - trudno to opisać. 25.09 mj Krzysiek zawiózł mine do szpitala i dopiero dzisaij mnie puścili.

Do góry