reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania - jakie i kiedy?

Mi w szpitalu badały tętno, udawało się znaleźć szybko, bo Fasolka sobie siedzi po lewej stronie, ale za to miałam zakaz dotykania brzucholka.

reklama
To już chyba przesada z tym "niedotykaniem". Wiedziałam, że nie wolno głaskać, ale żeby nie dotykać ? Dziwne są te wszystkie pielęgniarki, położne, nie mówiąc już o lekarzach .

fajnie bo cały czas głaszczę brzusio w sumie wszyscy go głaszczą mama tata mąż koleżanki i ja bez przerwy ;D

dlugo glaskac nie wolno bo moze to wywolac skurcze czy jakos tak,ale to nie znaczy ze brzuszka w ogole dotykac nie wolno,ja glaszcze sobie czasem.A jak sie smaruje oliwka albo kremem?to tez sie go glaszcze

Azik dzidzia w normie;) 14 cm :D A ja też głaszcze jak się smaruję dwa razy dziennie i kreme i oliwką. I czasmai pogłaszczę jak proszę o zademonstrowanie umiejętności fizycznych Tatusiowi ;)

Rany! Druga ciąża, a ja nic nie wiedziałam o zakazie głaskania. Nie wiedziałam też o zakazie trzymania rąk w górze. Kurde a mieszkam tylko 4 km od granic Wawy, to juz jednak inne klimaty ;).

ja wiedziałam o tym że nie możn ale tydzień temu myłam okna i wieszałam firanki, a nawet przesuwałąm mebelki :)
za to nie dam rady nie głaskać się po brzuchu bo mam taki nawyk że jak nie mam co z rękami zrobić to trzymam i głaszczę brzuszek

mamaboo, to może nie ktg ci robili tylko badali tętno, do ktg to takie duze uzadzenie jak usg na kółeczkach z dwoma głowicami...

a gałaskac nie wolno bo wytwarza sie hormon oksytocyna - odpowiadający za wywołanie skurczy porodowych.
no lae bez przesady, oliwke w brzuszek wkremowac alego go nie masowac zbyt długo, tak samo nalezy sie opanowac przed zbyt częstym głaskaniem z miłości ;) niestety.
zwłaszcza jak ktoś ma predyspozycje do skurczy (bo nie na każdego działa)
ja wolę przyłozyć raczke do brzusia, jak dzidzio będzie większe to samo was w ta raczkę kopnie, małe to to a wyczuwa tekie rzeczy ;) cudowne uczucie, i to już za chwilke.

reklama
Do góry