reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Większość z nas, (o ile nie wszystkie) tutaj podchodzimy pierwszy raz?
Zdaje się, że tak. Super, że powstał ten wątek, dzięki @Deess. ! Na pozostałych o IVF można się mnóstwo od dziewczyn dowiedzieć i to super cenne, no ale u wielu z nich dawno już po happy endzie, a ja na razie jeszcze nie myślę o tym etapie...
Dawajcie zatem na bieżąco znać ze swoich kolejnych postępów, super będzie się śledzić w tej drodze!

reklama
Tak to coś w tym stylu książka 🙂jeśli ma się czas to chociaż może książką da się odsunąć trochę myśli od tego wszystkiego 🤔
Większość z nas, (o ile nie wszystkie) tutaj podchodzimy pierwszy raz?
ja pierwszy 🙈 narazie wszystkiego się uczę bo jestem jeszcze trochę ciemna w tym temacie

Zdaje się, że tak. Super, że powstał ten wątek, dzięki @Deess. ! Na pozostałych o IVF można się mnóstwo od dziewczyn dowiedzieć i to super cenne, no ale u wielu z nich dawno już po happy endzie, a ja na razie jeszcze nie myślę o tym etapie...
Dawajcie zatem na bieżąco znać ze swoich kolejnych postępów, super będzie się śledzić w tej drodze!
noo właśnie tez jestem na innych wątkach , ale chodziło mi o takie początki żeby się dowiedzieć co i jak bo ja to wiem tyle co doczytam jeszcze się wdrażam w to całe invitro 🤔
Życzę Wam pięknego dnia ❤️

a tak zapytam ile razy przed invitro wasz partner oddawał nasienie ? u nas na samym początku i teraz również każą oddawać bo w sumie tylko jego badania brakuje do kwalifikacyjnej . w przyszłym tygodniu będę umawiać i na wyniki trzeba czekać 2 tyg . mam nadzieje , ze ważność badań które zrobiliśmy dotychczas mi nie przepadną bo kasa w błoto 🤦🏼‍♀️

noo właśnie tez jestem na innych wątkach , ale chodziło mi o takie początki żeby się dowiedzieć co i jak bo ja to wiem tyle co doczytam jeszcze się wdrażam w to całe invitro 🤔
Życzę Wam pięknego dnia ❤️
Ja również jestem na innych wątkach ale tam dziewczyny są już na dalszych etapach działań więc nie do końca jestem uspokojona w moich wątpliwościach a tutaj jednak jesteśmy na tym samym etapie i tak samo "zielone w tym " 😁 🙈

a tak zapytam ile razy przed invitro wasz partner oddawał nasienie ? u nas na samym początku i teraz również każą oddawać bo w sumie tylko jego badania brakuje do kwalifikacyjnej . w przyszłym tygodniu będę umawiać i na wyniki trzeba czekać 2 tyg . mam nadzieje , ze ważność badań które zrobiliśmy dotychczas mi nie przepadną bo kasa w błoto 🤦🏼‍♀️
Ja niestety nie wypowiem się w pytaniu, bo my korzystamy z nasienia dawcy (partner ma azospermie) 😔

Dziewczyny,
Nurtuje mnie kwestia kasy- ile to wszystko będzie nas kosztowało. Mężowi powiedziałam żeby szykować jakieś 15 tys. Plus 6000 dofinansowanie. (Mam nadzieję).
Co myślicie, więcej/mniej? Jestem z Warszawy. Jak jest u Was?
Zamierzam brać te dodatkowe opcje z badaniem plemników i zarodków w celu wybrania najlepszych,nacinaniem komórki i endometrium. Opcja full ale dla zwykłych śmiertelników.

Dziewczyny,
Nurtuje mnie kwestia kasy- ile to wszystko będzie nas kosztowało. Mężowi powiedziałam żeby szykować jakieś 15 tys. Plus 6000 dofinansowanie. (Mam nadzieję).
Co myślicie, więcej/mniej? Jestem z Warszawy. Jak jest u Was?
Zamierzam brać te dodatkowe opcje z badaniem plemników i zarodków w celu wybrania najlepszych,nacinaniem komórki i endometrium. Opcja full ale dla zwykłych śmiertelników.
Szczerze to nie wiem ile to może wszystko kosztować, nie myślałam o badaniu zarodków itd bo dopiero za tydzień będę ustalać z lekarzem wszystko🤔ale podczas kwalifikacji powiedziano nam że to jest koszt procedury + leki

Załączniki

• IMG_20220513_152346.jpg
    IMG_20220513_152346.jpg
    549 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Szczerze to nie wiem ile to może wszystko kosztować, nie myślałam o badaniu zarodków itd bo dopiero za tydzień będę ustalać z lekarzem wszystko🤔ale podczas kwalifikacji powiedziano nam że to jest koszt procedury + leki
Dzięki. No ja idę w środę do lekarza, zobaczymy i porównamy jak jest u mnie w mazowieckim . :)

Do góry