reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Dziewczyny,
Nurtuje mnie kwestia kasy- ile to wszystko będzie nas kosztowało. Mężowi powiedziałam żeby szykować jakieś 15 tys. Plus 6000 dofinansowanie. (Mam nadzieję).
Co myślicie, więcej/mniej? Jestem z Warszawy. Jak jest u Was?
Zamierzam brać te dodatkowe opcje z badaniem plemników i zarodków w celu wybrania najlepszych,nacinaniem komórki i endometrium. Opcja full ale dla zwykłych śmiertelników.
hej :)
my mamy dofinansowanie 5000 . ale jak obliczyłam sobie mniej więcej wszystko plus dodatkowe procedury to wyszło i tak koło 14000 😕 . Okaże się po definitywnej rozmowie w klinice , ale serio kwoty z kosmosu ślą ludzi którzy chcą mieć bobo a nie mogą z przyczyn zdrowotnych to jest serio przykre ...

reklama
hej :)
my mamy dofinansowanie 5000 . ale jak obliczyłam sobie mniej więcej wszystko plus dodatkowe procedury to wyszło i tak koło 14000 😕 . Okaże się po definitywnej rozmowie w klinice , ale serio kwoty z kosmosu ślą ludzi którzy chcą mieć bobo a nie mogą z przyczyn zdrowotnych to jest serio przykre ...
I ja tak liczę około. Dzięki.

Ostatnia edycja:
I ja tak liczę około. Dzięki.
noo . niby to dofinansowanie ale szczerze .. to nie wiem czy tez by to samo nie wyszło np . all inclusive za 16000 🙈 jak na rozpisce mam . tyle ze po prostu badania są refundowane niektóre przy dofinansowaniu

No niestety. Trzeba to wydać i zapomnieć i już…
Ja wczoraj usłyszałam historię, że dziewczyna z pobranych 6 komórek jajowych nie miała żadnego dobrego zarodka.
Dramat.
Oby chociaż ktoś dobrze przez tę procedurę nas przeprowadził. Tak żeby zdrowia (głównie psychicznego) i kasy nie zmarnować.

Naprawdę mam nadzieję, że kiedyś leczenie niepłodności we wszystkich aspektach będzie dostępne w Polsce dla każdego... Mogłabym powiedzieć, że mam super farta, że trafiłam do kraju, w którym jest refundacja. Ale to naprawdę przypadek, że zdarzyło się to tu i teraz... a może nawet za późno...? No i refundacja oznacza też kolejki. Coś jak z czekaniem na specjalistę z NFZ...

No niestety. Trzeba to wydać i zapomnieć i już…
Ja wczoraj usłyszałam historię, że dziewczyna z pobranych 6 komórek jajowych nie miała żadnego dobrego zarodka.
Dramat.
Oby chociaż ktoś dobrze przez tę procedurę nas przeprowadził. Tak żeby zdrowia (głównie psychicznego) i kasy nie zmarnować.
dokładnie

Naprawdę mam nadzieję, że kiedyś leczenie niepłodności we wszystkich aspektach będzie dostępne w Polsce dla każdego... Mogłabym powiedzieć, że mam super farta, że trafiłam do kraju, w którym jest refundacja. Ale to naprawdę przypadek, że zdarzyło się to tu i teraz... a może nawet za późno...? No i refundacja oznacza też kolejki. Coś jak z czekaniem na specjalistę z NFZ...
są różne petycje aby było całkowicie dostępne dla każdego ale myśle , że to i tak nie przejdzie .

reklama
Do góry