reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Dziewczyny,
Nurtuje mnie kwestia kasy- ile to wszystko będzie nas kosztowało. Mężowi powiedziałam żeby szykować jakieś 15 tys. Plus 6000 dofinansowanie. (Mam nadzieję).
Co myślicie, więcej/mniej? Jestem z Warszawy. Jak jest u Was?
Zamierzam brać te dodatkowe opcje z badaniem plemników i zarodków w celu wybrania najlepszych,nacinaniem komórki i endometrium. Opcja full ale dla zwykłych śmiertelników.
hej :)
my mamy dofinansowanie 5000 . ale jak obliczyłam sobie mniej więcej wszystko plus dodatkowe procedury to wyszło i tak koło 14000 😕 . Okaże się po definitywnej rozmowie w klinice , ale serio kwoty z kosmosu ślą ludzi którzy chcą mieć bobo a nie mogą z przyczyn zdrowotnych to jest serio przykre ...

reklama
hej :)
my mamy dofinansowanie 5000 . ale jak obliczyłam sobie mniej więcej wszystko plus dodatkowe procedury to wyszło i tak koło 14000 😕 . Okaże się po definitywnej rozmowie w klinice , ale serio kwoty z kosmosu ślą ludzi którzy chcą mieć bobo a nie mogą z przyczyn zdrowotnych to jest serio przykre ...
I ja tak liczę około. Dzięki.

Ostatnia edycja:
I ja tak liczę około. Dzięki.
noo . niby to dofinansowanie ale szczerze .. to nie wiem czy tez by to samo nie wyszło np . all inclusive za 16000 🙈 jak na rozpisce mam . tyle ze po prostu badania są refundowane niektóre przy dofinansowaniu

No niestety. Trzeba to wydać i zapomnieć i już…
Ja wczoraj usłyszałam historię, że dziewczyna z pobranych 6 komórek jajowych nie miała żadnego dobrego zarodka.
Dramat.
Oby chociaż ktoś dobrze przez tę procedurę nas przeprowadził. Tak żeby zdrowia (głównie psychicznego) i kasy nie zmarnować.

Naprawdę mam nadzieję, że kiedyś leczenie niepłodności we wszystkich aspektach będzie dostępne w Polsce dla każdego... Mogłabym powiedzieć, że mam super farta, że trafiłam do kraju, w którym jest refundacja. Ale to naprawdę przypadek, że zdarzyło się to tu i teraz... a może nawet za późno...? No i refundacja oznacza też kolejki. Coś jak z czekaniem na specjalistę z NFZ...

No niestety. Trzeba to wydać i zapomnieć i już…
Ja wczoraj usłyszałam historię, że dziewczyna z pobranych 6 komórek jajowych nie miała żadnego dobrego zarodka.
Dramat.
Oby chociaż ktoś dobrze przez tę procedurę nas przeprowadził. Tak żeby zdrowia (głównie psychicznego) i kasy nie zmarnować.
dokładnie

Naprawdę mam nadzieję, że kiedyś leczenie niepłodności we wszystkich aspektach będzie dostępne w Polsce dla każdego... Mogłabym powiedzieć, że mam super farta, że trafiłam do kraju, w którym jest refundacja. Ale to naprawdę przypadek, że zdarzyło się to tu i teraz... a może nawet za późno...? No i refundacja oznacza też kolejki. Coś jak z czekaniem na specjalistę z NFZ...
są różne petycje aby było całkowicie dostępne dla każdego ale myśle , że to i tak nie przejdzie .

reklama
Do góry