reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Większość z nas, (o ile nie wszystkie) tutaj podchodzimy pierwszy raz?
Zdaje się, że tak. Super, że powstał ten wątek, dzięki @Deess. ! Na pozostałych o IVF można się mnóstwo od dziewczyn dowiedzieć i to super cenne, no ale u wielu z nich dawno już po happy endzie, a ja na razie jeszcze nie myślę o tym etapie...
Dawajcie zatem na bieżąco znać ze swoich kolejnych postępów, super będzie się śledzić w tej drodze!

reklama
Tak to coś w tym stylu książka 🙂jeśli ma się czas to chociaż może książką da się odsunąć trochę myśli od tego wszystkiego 🤔
Większość z nas, (o ile nie wszystkie) tutaj podchodzimy pierwszy raz?
ja pierwszy 🙈 narazie wszystkiego się uczę bo jestem jeszcze trochę ciemna w tym temacie

Zdaje się, że tak. Super, że powstał ten wątek, dzięki @Deess. ! Na pozostałych o IVF można się mnóstwo od dziewczyn dowiedzieć i to super cenne, no ale u wielu z nich dawno już po happy endzie, a ja na razie jeszcze nie myślę o tym etapie...
Dawajcie zatem na bieżąco znać ze swoich kolejnych postępów, super będzie się śledzić w tej drodze!
noo właśnie tez jestem na innych wątkach , ale chodziło mi o takie początki żeby się dowiedzieć co i jak bo ja to wiem tyle co doczytam jeszcze się wdrażam w to całe invitro 🤔
Życzę Wam pięknego dnia ❤️

a tak zapytam ile razy przed invitro wasz partner oddawał nasienie ? u nas na samym początku i teraz również każą oddawać bo w sumie tylko jego badania brakuje do kwalifikacyjnej . w przyszłym tygodniu będę umawiać i na wyniki trzeba czekać 2 tyg . mam nadzieje , ze ważność badań które zrobiliśmy dotychczas mi nie przepadną bo kasa w błoto 🤦🏼‍♀️

noo właśnie tez jestem na innych wątkach , ale chodziło mi o takie początki żeby się dowiedzieć co i jak bo ja to wiem tyle co doczytam jeszcze się wdrażam w to całe invitro 🤔
Życzę Wam pięknego dnia ❤️
Ja również jestem na innych wątkach ale tam dziewczyny są już na dalszych etapach działań więc nie do końca jestem uspokojona w moich wątpliwościach a tutaj jednak jesteśmy na tym samym etapie i tak samo "zielone w tym " 😁 🙈

a tak zapytam ile razy przed invitro wasz partner oddawał nasienie ? u nas na samym początku i teraz również każą oddawać bo w sumie tylko jego badania brakuje do kwalifikacyjnej . w przyszłym tygodniu będę umawiać i na wyniki trzeba czekać 2 tyg . mam nadzieje , ze ważność badań które zrobiliśmy dotychczas mi nie przepadną bo kasa w błoto 🤦🏼‍♀️
Ja niestety nie wypowiem się w pytaniu, bo my korzystamy z nasienia dawcy (partner ma azospermie) 😔

Dziewczyny,
Nurtuje mnie kwestia kasy- ile to wszystko będzie nas kosztowało. Mężowi powiedziałam żeby szykować jakieś 15 tys. Plus 6000 dofinansowanie. (Mam nadzieję).
Co myślicie, więcej/mniej? Jestem z Warszawy. Jak jest u Was?
Zamierzam brać te dodatkowe opcje z badaniem plemników i zarodków w celu wybrania najlepszych,nacinaniem komórki i endometrium. Opcja full ale dla zwykłych śmiertelników.

Dziewczyny,
Nurtuje mnie kwestia kasy- ile to wszystko będzie nas kosztowało. Mężowi powiedziałam żeby szykować jakieś 15 tys. Plus 6000 dofinansowanie. (Mam nadzieję).
Co myślicie, więcej/mniej? Jestem z Warszawy. Jak jest u Was?
Zamierzam brać te dodatkowe opcje z badaniem plemników i zarodków w celu wybrania najlepszych,nacinaniem komórki i endometrium. Opcja full ale dla zwykłych śmiertelników.
Szczerze to nie wiem ile to może wszystko kosztować, nie myślałam o badaniu zarodków itd bo dopiero za tydzień będę ustalać z lekarzem wszystko🤔ale podczas kwalifikacji powiedziano nam że to jest koszt procedury + leki

Załączniki

• IMG_20220513_152346.jpg
    IMG_20220513_152346.jpg
    549 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Szczerze to nie wiem ile to może wszystko kosztować, nie myślałam o badaniu zarodków itd bo dopiero za tydzień będę ustalać z lekarzem wszystko🤔ale podczas kwalifikacji powiedziano nam że to jest koszt procedury + leki
Dzięki. No ja idę w środę do lekarza, zobaczymy i porównamy jak jest u mnie w mazowieckim . :)

Do góry