G
guest-1725476287
Gość
Cześć, mam pytanie dotyczące antykoncepcji. Jestem 5 miesięcy po drugim porodzie, w 5 tyg po porodzie zaczęłam brać tabletki ovulan ze względu na karmienie piersią dziecka. Brałam je aż do przedwczoraj i nie wiem jak tyle czasu wytrzymałam. Bardzo zatrzymywała mi się woda od nich, zaczęły wypadać mi garściami włosy, krwawienia miałam bardzo intensywne i miałam je ciągle w tym np. dwa dni przerwy i z powrotem ileś czasu, nabawiłam się przez to anemii. Lekarz rodzinny kazał mi je natychmiast odstawić, bo jeszcze trochę tych krwawień i mogło by dojść do tego że z powodu anemii wylądowała bym w szpitalu... Na co mój lekarz ginekolog : to normalne , kobiety na tym do pół roku tak mają. Ja rozumiem plamienie ale bez przesady. Odstawiłam je. Przerobiłam już trzy opakowania różnych tabletek jednoskładnikowych ( po pierwszej ciąży też brałam ) limetic, cerazette i ovulan i każde działają na mnie paskudnie. Nie chce zakładać wkładki odradza mi to nowy lekarz ginekolog ze względu na cc, chciałabym brać tabletki ewentualnie jakieś może plastry, czy któraś z was karmiła piersią i brała normalne tabletki dwuskładnikowe?
Moja znajoma była kiedyś prywatnie u ginekologa i przepisał jej mimo że też karmiła piersią tabletki vixpol czy coś takiego i do tej pory je bierze mówi że.sie dobrze czuje, stąd moje pytanie. Można czy nie można ?
Moja znajoma była kiedyś prywatnie u ginekologa i przepisał jej mimo że też karmiła piersią tabletki vixpol czy coś takiego i do tej pory je bierze mówi że.sie dobrze czuje, stąd moje pytanie. Można czy nie można ?