reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antykoncepcja

Jestem 3 tyg po zastrzyku depo provera i krwawie non stop czy któraś z was miala doczynienia z tą metoda anty??? Juz mnie szlak jasny trafia

reklama
@monisia.p A stosowałaś wcześniej jakąś antykoncepcję? Ja Ci powiem, że ja plamienia zawsze miałam dość długo po rozpoczęciu każdej nowej formy. Po założeniu mireny - trwało to jakieś 6 m-cy (może nie krwawienie, ale plamienia), a unormowało się dopiero gdzieś po roku. Może zapytaj swojego ginekologa czy to normalne?

@monisia.p A stosowałaś wcześniej jakąś antykoncepcję? Ja Ci powiem, że ja plamienia zawsze miałam dość długo po rozpoczęciu każdej nowej formy. Po założeniu mireny - trwało to jakieś 6 m-cy (może nie krwawienie, ale plamienia), a unormowało się dopiero gdzieś po roku. Może zapytaj swojego ginekologa czy to normalne?
Mialam plastry przez 3 lata ale duzo przytylam po nich 6 kg a konsultowalam się z ginekologiem on mi ogolnie od radzal ale ja chcialam spróbować..... No i powiedział ze takie długie krwawienie nie jest normalne i jak nie przejdzie będzie potrzebne lyzeczkowanie

U mnie to tabletki Vixpo, brałam przed ciążą i teraz wróciłam bo już nie karmię, dobrze radzą sobie pms więc dla mnie idealne.

U mnie to tabletki Vixpo, brałam przed ciążą i teraz wróciłam bo już nie karmię, dobrze radzą sobie pms więc dla mnie idealne.
Duża jest róznica jeśli chodzi o pms? W jaki sposób to w ogóle działa? Czy na wszystkich pigułkach łagodniej się go przechodzi?

Ja czuję dużą różnice, nie jestem rozdrażniona, nie boli mnie brzuch, nie mam "humorków". W Vixpo jest krótsza przerwa podczas brania tabletek więc organizm nie zdaży zwariować :)

Jestem 3 tyg po zastrzyku depo provera i krwawie non stop czy któraś z was miala doczynienia z tą metoda anty??? Juz mnie szlak jasny trafia
Hej :)
Ponad 6 lat bralam depo provera
Na przestrzeni tylu lat krwawienie wystąpiło moze z 5 razy
Trwało od kilku dni do... 4tygodni.

reklama
Ja czuję dużą różnice, nie jestem rozdrażniona, nie boli mnie brzuch, nie mam "humorków". W Vixpo jest krótsza przerwa podczas brania tabletek więc organizm nie zdaży zwariować :)
A rozumiem, doczytałam, że one są 24+4, więc wahnięcie hormonów jest mniejsze niż w przypadku tabletek 21+7

Do góry